Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΟΛΟΙ στη νέα Γ. Συνέλευση της ΕΛΜΕ

Πέμπτη, 19/5, στις 11.45
στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

ΑΓΩΝΑΣ για Δημόσια Δωρεάν παιδεία!

Έχουμε μπροστά μας:

·                    Μειώσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών στο μισό από τις 22.000 περίπου φέτος.

·                    Μέτρα  που κάνουν λάστιχο πολλές ειδικότητες για να καλύπτουν ωράριο από το δημοτικό ως το λύκειο και το ΙΕΚ κι επιβάλλεται να μην μένει ούτε μια ώρα κενό, αφού θα απολυθούν χιλιάδες αναπληρωτές. 

·                    Την κατάργηση του μειωμένου ωραρίου των υπεύθυνων των εργαστηρίων σε όλα τα σχολεία εκτός ΕΚ, ώστε 100άδες καθηγητές να καλύψουν κενά των αναπληρωτών.

·                    Εισάγεται η μαθητεία μετά το ΕΠΑΛ σε αντίθεση με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΟΛΜΕ.  Επιπλέον, τα νέα μέτρα και τις προτάσεις για την τεχνική εκπαίδευση, που οδηγούν σε τεράστια συρρίκνωση, που θα φθάσει τελικά ως το 50% για ΕΠΑΛ και ΕΚ.

·                    Την πρόταση για 4ετές Γυμνάσιο και 2ετές Λύκειο, που, αν εφαρμοστεί, εκτός των άλλων προβλημάτων θα οδηγήσει σε άλλη μεγάλη συρρίκνωση και για τα ΓΕΛ.

·                    Αναμένεται η νέα αξιολόγηση και νέα μείωση των δαπανών για την παιδεία.

·                    Τα νέα αναλυτικά προγράμματα μπορούν να συνδιαμορφώνονται με τους γονείς, το δήμο, άλλους φορείς και επιχειρήσεις. Επίσης, όλοι αυτοί θα πρέπει αναζητούν τρόπους κάλυψης των δαπανών για την παιδεία σε τοπικό επίπεδο…

·                    Τον αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό για 30 χρόνια ασφάλισης στα 60 χρόνια και για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ακόμη, τα νέα βαρύτατα μέτρα που έρχονται μετά τις 24/5 (κόφτης δαπανών, κόκκινα δάνεια, λαίλαπα ιδιωτικοποιήσεων, πολλές αυξήσεις τιμών).

ΟΛΟΙ στην Πάλη για μια αξιοπρεπή ζωή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου