Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Νέα απεργία


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
               Στην απεργία την Πέμπτη, 7/4, μετά τις 11πμ,
                          στην Κλαυθμώνος κόντρα στο ασφαλιστικό έκτρωμα.
  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στις κινητοποιήσεις και στην απεργία, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.
Μέχρι τις 11 Απρίλη οι εκπρόσωποι των δανειστών και η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν στα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα στην ασφάλιση, την εργασία, το φορολογικό, τα «κόκκινα δάνεια» και τις ιδιωτικοποιήσεις. Τα μέτρα-σφαγείο, που φαίνεται ότι έχουν ήδη προσυμφωνηθεί και που τελικά θα παρθούν, αν δεν ξεσηκωθούμε, θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που η κυβέρνηση έδωσε ως «πρόταση» στους θεσμούς. 

Η μνημονιακή, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ -Οικολόγων συνεχίζοντας  την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θέλει να υφαρπάξει από τους ήδη καθημαγμένους εργαζόμενους έως και 5,5 δις για να καλύψουν το «δημοσιονομικό κενό». Θα περικόψει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Έρχεται να προσθέσει στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου - Κουτρουμάνη κ.λπ.), την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για  όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων, συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Ήδη αποφάσισαν τη νέα
περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ. Φαίνεται να κλειδώνει ποσοστό μικρότερο κι από το 0,8% για τα 15-25 χρόνια ασφάλισης. Συζητιούνται οριζόντιες μειώσεις 7% στις επικουρικές και μειώσεις από 20% ως και 30% στα εφάπαξ του Δημοσίου.
Θα κάνει νέες σημαντικές  αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους  για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων και  των αγροτών κλπ φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.

Όσοι έχουν εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώκάτι που αφορά τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικώνθα δουν αύξηση της φορολογίας μέσω της αύξησης του συντελεστή φορολόγησης ως 22%. Το αφορολόγητο θα βρεθεί στα 9.100 από τα 9.550 που είναι σήμερα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και προωθεί και νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα στην πολύπαθη Τεχνική Εκπαίδευση.
Από την άλλη γνωρίζουμε καλά τι κάνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η ΓΣΕΕ με το προκλητικό Συνέδριο διακοπών στη Ρόδο και η ΑΔΕΔΥ απέχοντας ουσιαστικά δυο μήνες από οποιαδήποτε αγωνιστική δράση, δεν μπορούν και δεν θέλουν να μπουν μπροστά στους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθουν για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η ΑΔΕΔΥ με τον τρόπο που προκήρυξε την απεργία φαίνεται σαν να αποκλιμακώνει τις διαθέσεις των εργαζομένων.  

Εξάλλου αυτό το έδειξαν με την επιλογή τους αντί να κλιμακώσουν την πάλη, φοβήθηκαν από την επιτυχία της κινητοποίησης της 4ης Φλεβάρη  κι έτρεξαν να  «μαζέψουν» τις απεργίες και τα αγροτικά μπλόκα, ξαναγυρνώντας στην αποτυχημένη λογική «κινητοποιήσεις, αν  και όταν κατατεθεί ο νόμος».  Λογικές που  έδωσαν «ανάσες» στην κυβέρνηση και την διευκόλυναν να ξεδιπλώσει την επίθεσή της. Αντιτάχθηκαν σε έναν αγωνιστικό σχεδιασμό με καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων, συλλαλητήρια, ουσιαστικές απεργιακές κινητοποιήσεις με συνέχεια – και όχι απλά διαμαρτυρίας και παράλληλα και άλλες δυναμικές ενέργειες, αν το νομοσχέδιο κατατεθεί. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι πλειοψηφίες των ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ακολουθώντας κατά γράμμα το σχεδιασμό της ΑΔΕΔΥ.

Όμως αυτά τα όρια μπορούμε να τα ξεπεράσουμε και παλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από την πάγια συμμετοχή μας σε συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων και σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αν οργανωθεί από τα κάτω, από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές και με ουσιαστικό συντονισμό των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών.

Γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε με τετελεσμένα,
Γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο σύστημα και τους εκπροσώπους του να επενδύουν στο φόβο, στην αίσθηση της παντοδυναμίας τους, στο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμο,
Γιατί μπορούμε να δώσουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μήνυμα ότι δεν μπορεί να παίζει άλλο με τις ζωές μας.

Με την ενότητα των εργαζόμενων και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μας μπορούμε να νικήσουμεμπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.
 

 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΕ ΔΝΤ
Τα Μνημόνια, η εξυπηρέτηση του Χρέους και η ΕΕ
δεν είναι μονόδρομος
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΡΗΞΗΑΝΑΤΡΟΠΗ
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου