Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τετάρτη & Πέμπτη όλοι στις κινητοποιήσεις


ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!
Είναι σαφές σε όλους μας ότι η κρισιμότητα της κατάστασης, συνολικά στην κοινωνία και στην εκπαίδευση ειδικότερα, επιβάλλει να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε αγωνιστική κι ειλικρινή προσπάθεια που να αντιπαλεύει την εγκληματική λογική και τα βάρβαρα μέτρα του δολοφονικού 3ου μνημονίου.
Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που γίνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη. Αρχικά υπάρχει η κινητοποίηση την Τετάρτη 22/7, τη μέρα ψήφισης του επόμενου μνημονιακού νόμου όπου καλούν πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ. Επίσης, την Πέμπτη, 23/7, υπάρχει η κρίσιμη κινητοποίηση των ηρωικών αναπληρωτών μας στο Υπουργείο την οποία επιβάλλεται να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε.  
Τετάρτη 22/7, συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 7μμ
& συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 8μμ 
Πέμπτη 23/7, κινητοποίηση στο Υπουργείο, στις 12μμ

             Αποφασιστική Οργάνωση και  
         Μαχητικός Συντονισμός του Αγώνα
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

    Η κυβέρνηση μαζί με ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας το νόμο 4334/16-7-2015(ΦΕΚ 80) έβαλε την παρένθεση στην αριστερή διακυβέρνηση των πέντε μηνών.
    Η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε μηνών, εκτός από την πληρωμή περίπου 8δις. στους τοκογλύφους δανειστές, απαίτησε και πέτυχε την απομάκρυνση της τρόικα από τα υπουργεία και νομοθέτησε ορισμένα αντιμνημονιακά μέτρα.
    Όλα αυτά τα πήρε πίσω.

    Διαβάζουμε στο νόμο 4334/16-7-15:

    σελ. 757: «………• Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό την τροποποίηση, τη νομοθεσία που εισήχθη σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, υπαναχωρώντας σε δεσμεύσεις προηγούμενων προγραμμάτων, ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα για τα κεκτημένα δικαιώματα που δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα……………»

    Οι κυβερνητικοί επικαλούνται ότι μπορούν να βρουν αντισταθμιστικά μέτρα έξω από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική .
    Για να δούμε μπορούν;

    σελ. 756 «Επιπροσθέτως, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αναλάβουν τις παρακάτω δράσεις:………………………………………………………………………………………
    • να εξομαλύνουν πλήρως τις μεθόδους εργασίας με τους θεσμούς,
    συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εργασιών στο έδαφος της Αθήνας για να βελτιωθεί η εφαρμογή και η παρακολούθηση του προγράμματος……………»

    Επιστροφή λοιπόν της Τρόικα…
    Έχει σημασία αν θα βρίσκονται σε υπουργεία ή σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και θα ελέγχουν;

    Όμως: σελ. 756 «……..Η Κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το Κοινοβούλιο.…….»
    Τα πάντα περνούν πρώτα από το χέρι της Τρόικα (Θεσμών)
    Οι υπουργοί και η Βουλή μετατρέπονται σε πρωτοκολλητές των αποφάσεων των δανειστών.

    Επίσης οι δανειστές ζητούν τη συγκρότηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου (Νόμος4270/28-06-2014) που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν εφαρμόστηκε.

    Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο είναι ανεξάρτητη Αρχή, σαν την Τράπεζα Ελλάδας με τον Στουρνάρα, «…4. Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο έχει τις αρμοδιότητες
    των ανεξαρτήτων φορέων …………., αξιολογεί τις μακροοικονομικές προβλέψεις με σκοπό την υιοθέτηση τους και παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες, γνωμοδοτώντας επί αυτής…»
    και το ενισχύουν με τη δυνατότητα των ημιαυτόματων περικοπών.

    σελ.754: «……….• την πλήρη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, το Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, καθιστώντας ιδίως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο λειτουργικό πριν την οριστικοποίηση του
    Μνημονίου Κατανόησης και εισάγοντας ημιαυτόματες περικοπές
    δαπανών σε περίπτωση αποκλίσεων από τους φιλόδοξους στόχους του
    πρωτογενούς πλεονάσματος αφού θα έχει προηγουμένως αναζητηθεί η
    γνώμη του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και με την επιφύλαξη της
    προηγούμενης έγκρισης από τους θεσμούς…»

    Bέβαια μερικοί καπάτσοι κυβερνητικοί θεωρούν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους κουτόφραγγους…και θα τους την φέρουν!!!

    Η κυβέρνηση με αυτά που ψηφίζει και εφαρμόζει , προστίθεται σε αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος έξω από τα μνημόνια, δηλαδή αποδέχεται το νεοφιλελεύθερο δόγμα ΤΙΝΑ(= There is no alternative).
    Όμως δεν κάνουν τα ράσα τον παπά.
    Από τις 15 Ιουλίου και μετά η κυβέρνηση ,ανεξάρτητα ονόματος βρίσκεται στον αστερισμό των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων 5 χρόνων, που παραδίδει την πολιτική διακυβέρνηση στους τοκογλύφους δανειστές
    Αυτό είναι η αριστερή παρένθεση που ήθελαν και το κατάφεραν οι τοκογλύφοι δανειστές, είτε Γάλλοι είτε Αμερικάνοι είτε Γερμανοί.

    Αφαλωνιάτης Θεόδωρος-Χρυσούλα Ψιμούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή