Δευτέρα 11 Μαΐου 2015


                                          
“ 20 χρόνια ΕΛΜΕ, 1995 – 2015, 
αγώνες κι ιστορία, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”
 
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση
τη Δευτέρα, 11/5, 6μμ, στα Προπύλαια 
                                                                               
ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στις  κινητοποιήσεις
ενάντια στην πληρωμή των δόσεων στους δανειστές

Ξανακατεβαίνουμε στον δρόμο του αγώνα όπου καλούν σωματεία κι εργαζόμενοι.  Αιχμές μας :
Τα αιτήματα του κινήματος είναι αδιαπραγμάτευτα, χρειάζεται μονομερής επιβολή τους, ούτε ευρώ στους δανειστές, όχι σε νέο μνημόνιο, διαγραφή χρεών στους φτωχούς και στους ανέργους, διαγραφή του χρέους και μέσω ουσιαστικού λογιστικού ελέγχου – ρήξη με την ΕΕ με αποδέσμευση από τους νόμους της, που μας καταστρέφουν και μας δολοφονούν.  
Δημόσιακοινωνικάαγαθά.                                                                                           
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Στις 11 Μάη πραγματοποιείται το  Γιούρογκρουπ, στις 12 Μάη η κυβέρνηση θα δώσει 698 εκατ στο ΔΝΤ, εκτός από τα 183 την 1η Μάη. Όλα αυτά στο πλαίσιο των 25,5 δις, που έχουμε να δώσουμε συνολικά στους δανειστές το 2015. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε γνωρίζοντας ότι:
Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κερδοσκόπους το αστρονομικό ποσό των 774,9 δισ. ευρώ την τελευταία 20ετία! Μόνο το 2000 - 2014, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έχουμε πληρώσει για τόκους, χρεολύσια δανείων και εξοφλήσεις εντόκων το συνολικό ποσό των 640,5 δισ. ευρώ!

Μέχρι τώρα από το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχουν εκταμιευτεί ανέρχονται σε 225 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο οι τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. ευρώ. Μας είχαν πει πως η πολιτική τους στόχευε στη μείωση του χρέους, που είχε φτάσει το 2009 στο 129% του ΑΕΠ. Αλλά σήμερα, έξι χρόνια μετά από τόση «σωτηρία», το χρέος είναι στο... 175% του ΑΕΠ, πάνω από 320 δις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου