Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Σχετικά με την εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση

Εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση
Από την ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής,
το ΕΠΑΛ και το  ΕΚ  Άνω Λιοσίων 

Το Σάββατο, 28 Μαρτίου, έγινε με επιτυχία η εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής. Έγινε με την παρουσία από τη μια καθηγητών, μαθητών και γονέων των δυο τεχνικών σχολείων (ΕΠΑΛ & ΕΚ) και από την άλλη με την παρουσία γονέων, μαθητών και άλλων κατοίκων της περιοχής.



Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις μεγάλες δυνατότητες που...παρέχει η τεχνική εκπαίδευση στους μαθητές της, αλλά και σε ενήλικες πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν συγκεκριμένη εξειδίκευση, που θα τους βοηθήσει στην εργασία τους. Έγινε αναλυτική αναφορά στις δράσεις που οργανώνονται από τα 2 σχολεία κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου υλοποιούνται ειδικές εργασίες, εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις. Στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων λειτουργεί με επιτυχία η αυτοδιαχειριζόμενη σχολική βιβλιοθήκη  ΕΠΑΛ & ΕΚ με τη συνεργασία καθηγητών και μαθητών. Είναι η πιο μεγάλη δανειστική βιβλιοθήκη στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή. Ακόμη, λειτουργεί μετεωρολογικός σταθμός συνδεδεμένος με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την επιστημονική επεξεργασία των μετεωρολογικών δεδομένων της περιοχής.

Επισημάνθηκε πόσο σημαντική είναι η κάλυψη των αναγκών που έχουν τα ΕΠΑΛ & ΕΚ ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους και στις ανάγκες των μαθητών τους. Μια βασική ανάγκη είναι η επαναφορά του μισθωμένου οχήματος για την μεταφορά των μαθητών εξαιτίας των πολλών προβλημάτων στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.


Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί άμεσα το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας Εσπερινού ΕΠΑΛ και Δημόσιου ΙΕΚ στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ & ΕΚ, μετά και την πολύ θετική εξέλιξη της ομόφωνης απόφασης για το θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου