Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17/10/14, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
 ΕΛΜΕ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ
 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Των ΕΛΜΕ: Νότιας Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής,  Ε’ Αθήνας, Ε΄Ανατολικής Αττικής, Β’ Αθήνας, Β΄Ανατολικής Αττικής, Γ΄Αθήνας, Α΄Δυτικής Αθήνας, Α΄Δυτικής Αττικής, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης-Μοσχάτου,
και των Συλλόγων ΠΕ: «Αριστοτέλης»,  Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Κ. Σωτηρίου», Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Ν. Σμύρνης, «Παρθενώνας».

     Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/10/2014 στα γραφεία της ΟΛΜΕ νέα σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ & ΕΛΜΕ. Στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκε η κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση για να απαιτήσουμε να αντιμετωπιστούν επιτέλους άμεσα τα οξυμένα προβλήματα της περιόδου. Η κινητοποίηση θα γίνει την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17/10/14, στις 2μμ,
Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, Τσόχα 15-17


Θα δοθεί έμφαση στην κάλυψη των κενών στα σχολεία με μαζικούς διορισμούς όλων των ειδικοτήτων και στην αξιολόγηση και τη δημιουργία των επιτροπών ράμπο-αξιολογητών όπου εμπλέκεται άμεσα ο περιφερειακός διευθυντής.

·                Υπήρξε κοινή η εκτίμηση ότι το ΥΠΑΙΘ προωθεί, αλλά όχι με τους
ρυθμούς που θα ήθελε, εξαιτίας της αντίθεσης των εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση. Πήραν παράταση οι αιτήσεις για τη στελέχωση των 5μελών επιτροπών για κάθε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ. Δηλαδή, των ράμπο-εξωτερικών αξιολογητών με αρμοδιότητες  την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την εκδίκαση των ενστάσεων σχετικά με την αξιολόγηση διευθυντών και εκπαιδευτικών. Οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2014-15 θα ολοκληρωθούν ως τις 30/11. Στις αρχές Νοέμβρη ετοιμάζουν την αξιολόγηση των διευθυντών ώστε ως το τέλος του 2014 να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υποδιευθυντών για να ξεκινήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από 1/1/2015.

·                Καταγράφηκαν και πάλι τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων. Περιοχές ολόκληρες χωρίς λειτουργία ολοημέρων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, με πληθωρικά τμήματα που ξεπερνούν τα 27 παιδιά, με κενά σε κανονικές τάξεις, με μεγάλη έλλειψη ειδικοτήτων και με λειτουργία του σχολείου χωρίς ικανοποίηση βασικών εκπ/κών προϋποθέσεων αλλά με μοναδικό στόχο τη φύλαξη των μαθητών ως τις 14.00.
Αντίστοιχα σε μέγεθος είναι  τα προβλήματα στη β/βάθμια με πολλά κενά, αλλά κι οι καταργήσεις τμημάτων, οι βίαιες μετακινήσεις μαθητών κι εκπ/κών, η πολύ προβληματική δωρεάν μεταφορά των μαθητών, οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών κι η υποχρεωτική ένταξη στην τάξη εκπ/κών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Επίσης, οι ελλείψεις βιβλίων, τα  προβληματικά ή ανύπαρκτα αναλυτικά προγράμματα κι αναθέσεις μαθημάτων κι οι αυθαίρετες αλλαγές στις ώρες διδασκαλίας μαθημάτων. Δόθηκε έμφαση στην ανάγκη λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ.
·                Από τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλη του 2013, 1450 βρίσκονται για 15 μήνες σε ομηρεία. Δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ για την τοποθέτησή τους, ενώ σε 82 έχει ήδη διακοπεί η μισθοδοσία παράνομα και έχουν κατατεθεί εξώδικα από την ΟΛΜΕ σε βάρος κάθε υπεύθυνου. Τέλος, η απόφαση του ΣτΕ, στις 26/9/14, νομιμοποίησε προσωρινά τις καταργήσεις βασικών τομέων και ειδικοτήτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας, στρώνοντας το δρόμο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Τα σωματεία μας καλούν τους συλλόγους διδασκόντων να μην τροφοδοτούν το Παρατηρητήριο της ΑΕΕ, τους διευθυντές να μη συμμετέχουν στο νέο γύρο της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης και να μη δεχτούν να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν και τους εκπαιδευτικούς να μη δεχτούν να αξιολογηθούν. Επίσης, ζητούν να συγκεντρωθούν υπογραφές άρνησης της αξιολόγησης με βάση τη διαδικασία που έχει αρχίσει στην Α/βάθμια. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν κάνοντας χρήση της απεργίας-αποχής, τροφοδοτώντας ένα κλίμα γενίκευσης της αντίστασης και της ανυπακοής, που τα σωματεία οργανώνουν και προωθούν με συγκεκριμένα μέτρα στις περιοχές τους. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε από όλους η αναγκαιότητα για κλιμάκωση αποφασιστικών  αγώνων και συγκρούσεων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. 

Επόμενη κινητοποίηση την Πέμπτη, 23/10,
στο απογευματινό συλλαλητήριο ΟΛΜΕ – ΔΟΕ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου