Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΓΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ



         Αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους

            Οι προτάσεις μας για την τακτική ΓΣ της ΟΛΜΕ, που έγινε στις 28 Ιούνη 2014

·         Γενικές Συνελεύσεις το Σεπτέμβρη ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στη συγκυβέρνηση της τρόικας και μπροστά στα κρίσιμα επίδικα της περιόδου, που με βάση τη δική μας προσέγγιση, προσδιορίζονται στα σημεία που ακολουθούν.
·         Απόκρουση και απονομιμοποίηση της ατομικής αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Με συλλογικές διαδικασίες συνεχίζουμε, μαζί  με τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον αγώνα που ξεκίνησε στους συλλόγους διδασκόντων για την ακύρωση της ψευτοαξιολόγησης στην πράξη. Υλοποιούμε τις αποφάσεις των ΓΣ της ΕΛΜΕ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ και υιοθετούμε συγκεκριμένα μέτρα για την κάλυψη των συναδέλφων κόντρα στην ψευτοαξιολόγηση (ανοικτή στάση εργασίας, παρεμπόδιση σεμιναρίων, μαζική άρνηση-ανυπακοή να αξιολογηθούμε, διαγραφή από το σωματείο και μηδενισμός στις κρίσεις των αξιολογητών, κλπ).
·         Το νέο μισθολόγιο, που ετοιμάζουν οι εκφραστές της συγκυβέρνησης και της τρόικας, θέλει να συνδέσει άμεσα την αξιολόγηση με τις αμοιβές μας για να μας υποχρεώσει να αξιολογηθούμε. Επίσης, θέλει να γκρεμοτσακίσει το μισθό κάποιων για να δώσει λίγα ψίχουλα σε άλλους. Αυτή η εγκληματική πολιτική, που θέλει να κάνει τους εργαζόμενους να φαγωθούν κυριολεκτικά μεταξύ τους αντί να φάνε αυτοί τους εκμεταλλευτές τους, δεν πρέπει να περάσει.  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
·         Να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά το ενδεχόμενο η κάλυψη των μεγάλων κενών πανελλαδικά να γίνει με
νέα αύξηση του ωραρίου ή με πρόσληψη αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, σχεδιάζεται η πρόσληψη πάνω από 15000, οι πιο πολλοί με 360 ευρώ «βασικό μισθό». Αυτές οι μαζικές προσλήψεις θα θέσουν άμεσα σε αμφισβήτηση και τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων.  
·         Συνέχιση του αγώνα για την κατάργηση του νόμου που διαλύει το Λύκειο. Να μην εφαρμοστεί καμιά πλευρά του στους μαθητές σε Α΄ & Β΄ Λυκείου (τράπεζα θεμάτων και νέος τρόπος προαγωγής). Συμπαράταξη αγωνιστική με μαθητές και γονείς, ώστε να μην επιτραπεί η τόσο μεγάλη αποτυχία των μαθητών της Α΄Λυκείου. Πιθανή κινητοποίηση για το θέμα μέσα στην εβδομάδα, από 1 ως 4 Ιούλη.
·         Με βάση το προηγούμενο πλαίσιο να τονιστεί η ανάγκη για την επανίδρυση και λειτουργία των καταργημένων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ και πάλι από το Σεπτέμβριο και η κατάργηση της μαθητείας-δωρεάν εργασίας.
·         Στήριξη όλων των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, με έμφαση σε εκείνους δεν πληρώνονται πια. Συνέχιση της οικονομικής εξόρμησης στήριξής τους στις ΕΛΜΕ. Αρχική ενίσχυση από το ταμείο της ΟΛΜΕ και διασφάλιση της ασφάλισης και της περίθαλψής τους.  
·         Επιβάλλεται να αναβαθμιστεί ο ρόλος των υπηρεσιακών συμβουλίων, ΠΥΣΔΕ ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ, που συνεχώς απαξιώνει η συγκυβέρνηση της τρόικας, ώστε οι αιρετοί να μπορούν αποτελεσματικά να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κλάδου. Δηλαδή, με τα ΔΣ και τους άλλους συναδέλφους να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, που πλήττονται από τη βάρβαρη οικονομική πολιτική και το αντιεκπαιδευτικό μένος των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που οδηγεί σε τρομοκράτηση, ψευτοαξιολόγηση και κυνήγι πειθαρχικών παραπτωμάτων. Να αγωνίζονται για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων όταν η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 40%, όταν ο αριθμός των καθηγητών έχει μειωθεί πάνω από 30000 από το  2010 και τα σχολεία έχουν κλείσει κατά 100άδες.
·                Επιβάλλεται να αγωνιστούμε ώστε το νέο θεσμικό πλαίσιο παραπτωμάτων και ποινών, που είναι ιδιαίτερα τιμωρητικό, εκφοβιστικό και τρομοκρατικό, να καταργηθεί. Επιβάλλεται τα υπηρεσιακά συμβούλια και ο κλάδος να έχουν λόγο σε θέματα πειθαρχικά, που τώρα με την παρούσα νομοθεσία διεκπεραιώνονται σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.
·              Να διεκδικήσουμε να μην έχουμε ΑΦΜ όσες ΕΛΜΕ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία δεν έχουμε μεγάλα έσοδα. Είναι κυρίως πολιτικό το ζήτημα να μη μας αντιμετωπίζουν ως κερδοσκοπικά σωματεία, ενώ είμαστε ακριβώς το αντίθετο.

Δημοκρατία, Ισότητα, Ελευθερία και Δημιουργία,
είναι εργαλεία για την αληθινή Παιδεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου