Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η 7η ΓΣ της ΕΛΜΕ & οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ


Αποφάσεις της 7ης ΓΣ και της ΟΛΜΕ 
 
Mέτωπο Αγώνα Ρήξης και Ανατροπής 
  για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας, της Δημόσιας Παιδείας, 
της Εργασίας και όλων των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών

Την Τετάρτη, 26/2, έγινε η 7η ΓΣ από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ήταν παρόντες 60 συνάδελφοι (διευρυμένο ΔΣ). Στο τέλος, οι αποφάσεις ψηφίστηκαν από το ΔΣ ομόφωνα από τα 6 μέλη που ήταν παρόντα. Εγκρίθηκε η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και το πρόγραμμα δράσης. Την Πέμπτη, 27/2, έγινε η Συνέλευση των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ πανελλαδικά. 
(Οι αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί ακολουθούν παρακάτω με πλάγια κι υπογραμμισμένα γράμματα).

·         Στο πρόγραμμα δράσης θα γίνει προσθήκη για νέα ΓΣ την Παρασκευή, 14/3, και Συνέλευση των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ το Σάββατο, 15/3. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτιμηθεί η συγκυρία ώστε να οριστικοποιηθεί η 5ήμερη από 17/3 έως 21/3. Βασικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι η συμμετοχή στη 48ωρη στις 13/3 – 14/3, το αν κι άλλοι κλάδοι θα κινητοποιηθούν από 17/3 έως 21/3 και ποιες θα είναι οι εξελίξεις σε ό, τι αφορά τους διαθέσιμους.
·         Την Πέμπτη, 6/3, οργανώνεται Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Θα υπάρχει 3ωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.)

Επίσης, τέθηκαν τα εξής θέματα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης:

·         Απόκρουση της αξιολόγησης με όποια μορφή και αν παρουσιάζεται. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Με συλλογικές διαδικασίες συνεχίζουμε, μαζί  με τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον αγώνα που ξεκίνησε στους συλλόγους διδασκόντων για την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Επιβεβαιώνουμε την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση και υλοποιούμε με συγκεκριμένα μέτρα την ουσιαστική κάλυψη των συναδέλφων που θα διαφωνήσουν με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση. Κηρύσσεται ανοικτή στάση εργασίας από ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ για την στήριξη αυτών και των συλλόγων τους. Διαγράφονται από το σωματείο όσοι επιλέγουν συνειδητά να αντιπαρατεθούν στις αποφάσεις του κλάδου και μηδενίζονται στις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης. Σχετικό ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ.
· Όχι στην υλοποίηση της παρακολούθησης και του φακελώματος μέσω του myschool και στήριξη της θέσης της ΟΛΜΕ στο θέμα αυτό.

·     Η κατάργηση του νόμου για την αναδιάρθρωση του Λυκείου. Να μην εφαρμοστεί καμιά πλευρά του στους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου (πανελλαδικές και τρόπος προαγωγής).
·      Να ζητηθεί η ίδρυση και λειτουργία των καταργημένων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ και πάλι από το Σεπτέμβριο, όπως αυτό διατυπώθηκε πρόσφατα από την ΟΛΜΕ.
·   Κινητοποίηση στις παρελάσεις την 25η Μαρτίου για την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών κι όλης της κοινωνίας.
·  Ανοικτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις στις εξετάσεις το Μάιο για την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας. 
                              Όταν η αδικία γίνεται νόμος,                           
                     τότε η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου