Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ
 
 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ 
ΤΗ ΧΩΡΑ & ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ
 
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
 
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαντούν με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών.
 
Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει   στάση εργασίας από τις 12:00  μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και  συλλαλητήριο,  στο Σύνταγμα,  στις 13:00 το μεσημέρι.
 
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει  σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
 
Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ

2 σχόλια:

  1. Με χουντικής έμπνευσης ανακοίνωση ο αστυνομικός διευθυντής της Αττικής σαν άλλος κατοχικός διοικητής απαγορεύει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στη διαδρομή και τους χώρους που θα βρεθεί η ανεπιθύμητη για το λαό Γερμανίδα καγκελάριος στην αυριανή της επίσκεψη. Η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της καταστολής σε εργατικές κινητοποιήσεις, των προληπτικών προσαγωγών, της καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας με τη βοήθεια των ναζιστικών συμμοριών.

    Η κυβέρνηση των προσκυνημένων, εκτός από κατάπτυστη, είναι και γελασμένη, αν νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει το λαό. Είναι φανερό πως ο Σαμαράς και οι συνένοχοι της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία, την οποία άλλωστε αντιμετωπίζουν σαν εχθρό. Ό,τι και αν αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες των γραφείων τους, όσο φοβερίζουν με την προπαγάνδα, θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας η δίκαιη οργή και το μίσος για την πολιτική που ισοπεδώνει τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, την ελευθερία και τα όνειρα του λαού και των εργαζομένων.

    Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διαδηλώσει ενάντια σε στην κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ και ότι εκπροσωπεί η Μέρκελ, τα Μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή που φέρνουν.

    Αύριο η αδούλωτη Αθήνα θα τιμήσει αγωνιστικά την επέτειο του τέλους της ναζιστικής Κατοχής στις 12 Οκτώβρη του 1944, διαδηλώνοντας στους δρόμους της πόλης για να μην περάσουν τα μέτρα, για να ξηλωθούν τα προηγούμενα, για να απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, το χρέος, την ΕΕ και το ευρώ.

    Για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν από τον αγωνιζόμενο λαό στην κοινωνία την εργασία τη δημοκρατία.

    Για να αλλάξουμε τη ζωή φέρνοντας τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει πόσο ''έξω'' έπεσε το ίδιο το Ταμείο στις προ εξαμήνου προβλέψεις του για το ελληνικό χρέος, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας στο 25,4% το 2013.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ η ύφεση θα διαμορφωθεί εφέτος στο 6%, το 2013 θα είναι στο 4% και το 2017 θα έχουμε ανάπτυξη 3,5%.
    Το έλλειμμα θα ''κάτσει'' στο 7,5% το 2012 και στο 4,7% το 2013, θα υποχωρήσει στο 3,4% το 2014 και θα φτάσει στο 1,4% του ΑΕΠ το 2017.
    Για το χρέος οι προβλέψεις είναι ''μαύρες'' αφού το περιμένουν στο 170,7% του ΑΕΠ το 2012, στο 181,8% το 2013, και μετά μικρή μείωση στο 180,2% το 2014, στο 174% του ΑΕΠ το 2015, στο 164,1% το 2016 και στο 152,8% το 2017. Με λίγα λόγια πρέπει δηλαδή να γίνουν μαγικά για να γίνει βιώσιμο το χρέος το 2020 όπου θα πρέπει να είναι 120% του ΑΕΠ.
    Το ΔΝΤ βλέπει την ανεργία εφέτος στο 23,8% και στο 25,4% το 2013.
    Ο πληθωρισμός θα είναι στο 0,9% εφέτος ενώ το 2013 θα είναι αρνητικός στο 1,1%. Το Ταμείο περιμένει για το 2012 έλλειμμα 1,7% του ΑΕΠ, και για το 2013 προβλέπει ισοσκελισμό του πρωτογενούς αποτελέσματος, αντί πλεονάσματος 1,5% του ΑΕΠ που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
    Προσέξτε τώρα πόσο έξω έπεσε το ΔΝΤ στις προβλέψεις που έκανε μόλις πριν έξι μήνες.
    Για το 2012 το ΔΝΤ βλέπει τώρα το ελληνικό δημόσιο χρέος στο 170,7% του ΑΕΠ, από 153,2% που εκτιμούσε νωρίτερα.
    Για το 2013 η πρόβλεψη είναι για 181,8%, σχεδόν 20 μονάδες παραπάνω από την πρόβλεψη που έκανε την άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή