Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Σοβαρή μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 30-6-10 μέχρι 30-7-12, πάνω από 11.000 μειώθηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή, κατά 12% περίπου. Από τους 94.264 που εργάζονταν στις 30-6-10, παραμένουν σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση 83.000 περίπου. Αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονικών πολιτικών, που ώθησαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε πρόωρη αίτηση για σύνταξη, κάτω από το βάρος των μέτρων που πάρθηκαν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς στο δημόσιο (αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων, κατάργηση ειδικής συνταξιοδοτικής διάταξης για τους εκπαιδευτικούς, διάχυτος φόβος για ακόμα χειρότερα μέτρα κ.λπ.).

Ένα μεγάλο μέρος έμπειρων εκπαιδευτικών που είχαν διοριστεί πριν το 1983, αλλά και λίγο μετά, αποχώρησαν προτιμώντας να λαμβάνουν λιγότερη σύνταξη παρά να ενταχθούν στις νέες, επαχθέστερες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Παράλληλα, οι μνημονιακές πολιτικές μείωσαν δραματικά τον αριθμό των εκπαιδευτικών που διορίζονται πλέον. Με τα γνωστά μέτρα (αναλογία αποχωρήσεων/προσλήψεων 1:5 και 1:10) που εφαρμόστηκαν στο χώρο του Δημοσίου δεν αναπληρώθηκαν τα κενά των εκπαιδευτικών.
Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσλήφθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια μόλις 1.800 εκπαιδευτικοί ενώ αποχώρησαν ήδη πάνω από 11.000! Τα κενά, λοιπόν, είναι δυσαναπλήρωτα και κυρίως στις βασικές (μεγάλου αριθμού) ειδικότητες, όπως φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς κ.λπ.

Η πολιτική κυβερνήσεων και τρόικας πλήττει βαρύτατα τη δημόσια εκπαίδευση μειώνοντας δραματικά τις δημόσιες δαπάνες στο 2.7% του ΑΕΠ, με προοπτική να μειώνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, κατακτώντας ένα θλιβερό αρνητικό ρεκόρ πρωτιάς σε όλο τον κόσμο. Αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι και η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, οι ελάχιστοι διορισμοί, το κλείσιμο σχολείων και τα επαπειλούμενα μέτρα των απολύσεων και της αύξησης του διδακτικού ωραρίου.

Οι εκπαιδευτικοί δεν αποδεχόμαστε μια τέτοια καταστροφική για την παιδεία, την οικονομία και όλο το λαό πολιτική, που διαλύει ό,τι κοινωνικό αγαθό υπάρχει. Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και η κυβέρνηση θα μας βρει πάλι μπροστά της, να υπερασπιζόμαστε, μαζί με όλο το λαό, το δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές μας σχέσεις από την συντριβή.

Του Θέμη Κοτσιφάκη, ΓΓ του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

8 σχόλια:

  1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΜΕ

    Συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 2/8/2012 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδ. Παπαθεοδώρου. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα το οποίο επισυνάπτουμε (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=3241), στο οποίο περιγράφονται οι επιπτώσεις της πολιτικής του Μνημονίου στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα τονίστηκαν, οι δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και ζουν οι νεότεροι σε υπηρεσία εκπαιδευτικοί.

    Ο Υπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει σε νέα συνάντηση που δεσμεύτηκε ότι θα γίνει πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
    Και ο «διορθωμένος» νόμος δεν θα περάσει!

    Το δημόσιο πανεπιστήμιο πέρυσι στάθηκε όρθιο στην επίθεση που δέχθηκε! Με αιχμή τη δυναμική και συγκροτημένη κινητοποίηση φοιτητών, εργαζομένων, πανεπιστημιακών ενάντια στο νόμο 4009/11 για τη ματαίωση των κρίσιμων εκλογών των εσωτερικών μελών της νέας διοίκησης, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει την τακτική της. Στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η μνημονιακή διακυβέρνηση κατέγραψε μια σημαντική αποτυχία. Ήταν μια από τις ελάχιστες μάχες που την υποχρέωσαν σε αναδίπλωση και που επέφερε ισχυρούς κραδασμούς στο εσωτερικό της.

    Ο βασικός στόχος όμως της κυβέρνησης παραμένει η «αλλαγή του DNA της ανώτατης εκπαίδευσης», του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού χαρακτήρα της. Πρόκειται για μια επιχείρηση που ξεκίνησε με τις επιταγές της Μπολόνια και πήρε ακραίες μορφές με τη βαρβαρότητα της γενικευμένης κρίσης και των μνημονίων...

    Το Υπουργείο με τη «διόρθωση» επιδιώκει να εμφανίσει κάποιες υποχωρήσεις κυρίως σε ακαδημαϊκά θέματα -που όμως και αυτές «κουρεύτηκαν» λόγω των έξαλλων κραυγών των πρωταγωνιστών του προηγούμενου εγχειρήματος– με σκοπό να εξουδετερώσει τη γενκή καταδίκη και να διευρύνει κάπως τις συμμαχίες των υποστηρικτών του νόμου...

    Ο νέος νόμος ξεπέρασε σε αυταρχισμό την ακραία πρώην Υπουργό Παιδείας, που έφτασε στον διορισμό των εφορευτικών επιτροπών για την εκλογή νέας διοίκησης. Επιδιώκει να ελέγξει το σύνολο των διαδικασιών εκλογής νέας διοίκησης, προβλέποντας ως «ασφαλιστική δικλείδα» την επιστολική ή και την ηλεκτρονική ψήφο –μεθόδευση κατεξοχήν αντιδημοκρατική και ξεκάθαρα διαβλητή- αλλά ακόμη και την κλήρωση μεταξύ των αρχαιοτέρων καθηγητών πρώτης βαθμίδας και τον διορισμό τους...

    Αυτή η αυταρχική δομή ανώνυμης εταιρείας θεωρήθηκε απαραίτητη για να επιβληθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η κατάρτιση πολλών ταχυτήτων. Να μετατραπεί η ερευνητική δραστηριότητα σε επιχειρηματική, με διαχειριστή την Ανώνυμη Εταιρεία του κάθε Ιδρύματος. Να επιβληθούν δίδακτρα αρχίζοντας από τα Μεταπτυχιακά –τα οποία νομιμοποιεί το Συμβούλιο της Επικρατείας με προκλητικό σκεπτικό– και με τη σταδιακή γενίκευσή τους, να ακυρωθεί σταδιακά η φοιτητική μέριμνα. Αυτή είναι η «οικονομική αυτοτέλεια» που θέλουν να επιβάλουν στα Ιδρύματα.

    Και, τέλος, η κυβέρνηση επιβάλλει την αυταρχική διοίκηση για να εφαρμοστεί η δραματική συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σχέδιο «Αθηνά». Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη συγχώνευση και κατάργηση ιδρυμάτων και τμημάτων, με απολύσεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, το οποίο θα οδηγήσει στον δραματικό περιορισμό του αριθμού των νέων που θα φοιτούν στα δημόσια πανεπιστήμια. Κι’ όλα αυτά με απλή απόφαση Υπουργού!


    ...Η άλωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επιταχύνεται με τον οικονομικό μαρασμό που έχουν επιβάλει σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στην οποία συμβάλλουν στην πράξη οι διοικήσεις με την προσαρμογή τους στις κυβερνητικές επιλογές. Ο μη διορισμός εκατοντάδων εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, το ουσιαστικό πάγωμα των εξελίξεων και της προκήρυξης νέων θέσεων και ο δραματικός περιορισμός των συμβασιούχων διδασκόντων του ΠΔ 407/80, η μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση αλλά και η επιλεκτική πενιχρή χρηματοδότηση της έρευνας απαξιώνουν ραγδαία την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα.

    Πρέπει να τους σταματήσουμε! Οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε μέσα στις νέες συνθήκες, τον αγώνα για τη μη εφαρμογή και κατάργηση και του «διορθωμένου» νόμου της κατεδάφισης, σε συμπόρευση με το σύνολο των μαχόμενων δυνάμεων της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Αυτός ο νόμος θα έχει την τύχη του “νόμου Διαμαντοπούλου”. Για να ξαναχτίσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, για να ανατρέψουμε τη συνολική πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της φτώχειας, του ευτελισμού της ζωής.

    Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια, για τις επόμενες γενιές.




    --

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΄ΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΑ. ΠΑΙΔΕΙΑ Κ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 2 ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΩ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ;;;

    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ.

    ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ Κ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ", ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟ
    2ο Π. ΠΟΛΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

    ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ 200, ΑΦΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 450!!! ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΑΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.

    ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΠΧ. ΣΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ]

    ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ, ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ.

    Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

    ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!
    ΙΣΩΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ή ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.



    ΓΕΝΙΚΑ, ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (2010-2011) οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, τη στήριξη του σωματείου των καθηγητών στα φροντιστήρια, αλλά και ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε κατάφεραν όχι μόνο να ανατρέψουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει δραματικά τους μισθούς και να καταστρατηγήσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου, αλλά και να επιβάλουν την επαναπρόσληψη των 7 καθηγητών που απολύθηκαν εκδικητικά, επειδή διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους μαζί με τους συναδέλφους τους.

    Φέτος, με το τέλος της σχολικής χρονιάς, η διεύθυνση των φροντιστηρίων «Ένεκα Παιδείας» (Αρ. Μπαντέλης, Π. Πήλιουρας) προχώρησε σε λοκ άουτ, κλείνοντας 3 φροντιστήρια από τα συνολικά 5 της αλυσίδας (με περισσότερους από 400 μαθητές) και πετώντας στην ανεργία 70 καθηγητές, παρά τα δηλωμένα κέρδη της στα συγκεκριμένα παραρτήματα (1.000.000€ την τελευταία 5ετία). Ταυτόχρονα η εργοδοσία χρωστά 300.000€ στους εργαζομένους, αλλά και οφείλει 1.000.000€ στο ΙΚΑ και 160.000€ στην εφορία.

    Την ίδια στιγμή η εργοδοσία των «Ένεκα Παιδείας» προχωρά σε διάδοχη επιχείρηση με την προσωνυμία «Πυξοίδα», κρατώντας τους μαθητές από τα παραρτήματα που κλείνουν, αλλά πετώντας στο δρόμο τους εργαζομένους που διεκδίκησαν και αγωνίστηκαν. Η ασυδοσία της εργοδοσίας δεν είναι παρά αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου και της ΕΕ που τσαλακώνει τα εργασιακά δικαιώματα για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτή είναι η «υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά» και η «ανάπτυξη» του Σαμαρά και των συνενόχων του ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εγκληματικός είναι ο ρόλος της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που αφήνουν ανενόχλητους κυβέρνηση και εργοδοσία.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» και του σωματείου των καθηγητών στα φροντιστήρια, ΣΕΦΚ, που αγωνίζονται ενάντια στην επιβολή εργασιακού Μεσαίωνα. Τη στιγμή που οι εργοδότες, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της τρόικας, προσπαθούν να απαλλαγούν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τους «ενοχλητικούς» εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται, ο μονόδρομος για τους εργαζομένους είναι ο συλλογικός, ανυποχώρητος αγώνας και η αλληλεγγύη.

    • Να μην επιτραπεί την αδειοδότηση και τη λειτουργία της διάδοχης επιχείρησης "Πυξοίδα" των "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" που στήνουν οι Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών.

    • Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 300.000 Ευρώ στους συναδέλφους

    • Να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου από τα "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" της Γλυφάδας, για τη συνδικαλιστική του δράση στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Να σταματήσει ο εργοδότης Αριστείδης Μπαντέλης να απειλεί τον πρόεδρο του ΣΕΦΚ Διονύση Αμπάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η Κυβέρνηση επαναφέρει στο προσκήνιο μια αρρωστημένη σκέψη από το παρελθόν, που αφενός στέλνει λογαριασμό 3,5-4 δισ. ευρώ και πάλι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αφετέρου διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσει άλλα 4 δισ. ευρώ για τους δανειστές (τοκογλύφους – κερδοσκόπους).

    Είναι απαράδεκτη η προκλητική επανανενεργοποίηση ενός μέτρου που αποτελεί πλήρη παραβίαση του Συντάγματος, που συνέβαλε στην αποδόμηση και αποδυνάμωση πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου, που προκάλεσε το δραματικό περιορισμό αναγκαίων παροχών για την Ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες, που κατακρεούργησε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οδηγώντας στην εξαθλίωση και στην περιθωριοποίηση εργαζόμενους με τεράστια εμπειρία και γνώση, εντελώς απαραίτητους για την εύρυθμη και προς όφελος της κοινωνίας, λειτουργία των υπηρεσιών.

    Υπενθυμίζουμε πάντως και στους τρεις αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, που στηρίζουν την Κυβέρνηση, ότι και οι τρεις προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να παρθεί άλλο μέτρο με τα χαρακτηριστικά της παραπέρα επιβάρυνσης των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των πολιτών που έχουν υποστεί πολλές και δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις. Ένα από αυτά τα μέτρα ήταν και η δέσμευση της μη υλοποίησης των μέτρων της εφεδρείας και των απολύσεων.

    Υπενθυμίζουμε επίσης τη συνάντηση που πραγματοποίησε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Μανιτάκη, όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που προΐσταται των Δημοσίων Υπηρεσιών, διαβεβαίωσε ότι το θέμα της εφεδρείας και των απολύσεων έχει οριστικώς εκλείψει και το όποιο προσωπικό προκύψει από τις διάφορες καταργήσεις ή συγχωνεύσεις – ενοποιήσεις, θα μεταταχτεί, ανάλογα με τα προσόντα του, σε άλλες υπηρεσίες.

    Μάλιστα ο κ. Υπουργός ήταν απόλυτος σε αυτή τη θέση και διαβεβαίωσε ότι αυτή είναι και η θέση της Κυβέρνησης.

    Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συνεννόηση και κοινές δράσεις όλους τους Έλληνες πολίτες, γιατί κάθε υπηρεσία που καταργείται ή συρρικνώνεται, στερεί από τους πολίτες αναγκαίες κοινωνικές υπηρεσίες και θα τους επιβαρύνει με νέο κόστος που θα απαιτούν οι ιδιωτικοί επενδυτές.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα γιατί ο αγώνας ξεκινάει και πάλι με μεγαλύτερες και δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

    Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί την αφετηρία της νέας μεγάλης προσπάθειας για να προστατέψουμε κοινωνικά, ασφαλιστικά, δημοκρατικά εργασιακά μας δικαιώματα, για να ανατρέψουμε πολιτικές που οι επαχθέστατες ρυθμίσεις των μνημονίων και οι απαιτήσεις της Τρόικα, επιβάλλουν και που υιοθετούνται στην Κυβέρνηση χωρίς καμία αντίρρηση, με εκβιαστικά και βάρβαρα μέτρα για τη χώρα μας και το λαό μας.

    Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. > Να σταματήσουν τώρα τα πογκρόμ της αστυνομίας και των φασιστών ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες.

    > Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις «επιχειρήσεις-σκούπα» εναντίον μεταναστών και προσφύγων, τις συλλήψεις και τον εγκλεισμό σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά την ίδια ώρα που ξέρει να λέει μόνο «ναι» στους εκβιασμούς της Τρόικας σπεύδει τώρα να «επιδείξει πυγμή» απέναντι στους μετανάστες. Ουσιαστικά, υιοθετεί πλήρως την ατζέντα της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», ελπίζοντας η εικόνα «νόμου και τάξης» να καλύψει την πραγματικότητα της κοινωνικής καταστροφής που έχουν οδηγήσει τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας. Την ίδια ώρα τα καθεστωτικά ΜΜΕ σπεύδουν να διαδώσουν το ρατσιστικό δηλητήριο και να δικαιώσουν την επίδειξη αυταρχισμού.
    > Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύουμε για μια ριζικά διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης. Ξέρουμε καλά ότι τη λύση δεν τη δίνουν τα κλειστά σύνορα και οι φράχτες, αλλά ο αγώνας ενάντια στους πολέμους, την εξαθλίωση και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενάντια σε ό,τι υποχρεώνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν την τύχη τους μακριά από την πατρίδα τους. Ότι ένα μέρος των μεταναστών στην Ελλάδα, είναι εγκλωβισμένοι εδώ εξαιτίας της στρουθοκαμηλικής πολιτικής της ΕΕ και της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Ότι την εγκληματικότητα τη γεννά η φτώχεια και η εξαθλίωση και όχι η εθνικότητα. Ότι ήταν οι Έλληνες λαθροεργοδότες και λαθροϊδιοκτήτες που πλούτισαν από την εκμετάλλευση των μεταναστών. Ότι η νομιμοποίηση και το να έχουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες, είναι ο μόνος τρόπος για σπάσει ο φαύλος κύκλος της παρανομίας και της υπερεκμετάλλευσης.
    > Για μας οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι τα θύματα και όχι το πρόβλημα. Είναι οι συνάδελφοι στην εργασία και οι σύντροφοι στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση των Μνημονίων και του ρατσισμού, ενάντια στις φασιστικές συμμορίες και την κρατική καταστολή. Ντόπιοι και μετανάστες μπορούμε να οικοδομήσουμε τους όρους για μια ζωή πραγματικά αξιοβίωτη.

    Ø Να σταματήσουν τώρα τα πογκρόμ της αστυνομίας και των φασιστών ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες
    Ø Να σταματήσουν τα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης
    Ø Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ;;;

    Κατακόρυφα μειώθηκαν οι εισροές παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου, μετά την εφαρμογή της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς", η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

    Από τα σχετικά στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία προκύπτει χαρακτηριστικά ότι, ενώ στις 2 Αυγούστου από την περιοχή του Έβρου εισήλθαν στη χώρα μας 447 παράνομοι μετανάστες, τις τελευταίες δυο ημέρες (8-9 Αυγούστου) ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατακόρυφα, σε 12 και 15 άτομα, αντίστοιχα.

    Σημειώνεται ότι η μείωση αυτή έχει επιτευχθεί χωρίς να έχουν αναπτυχθεί ακόμα στο σύνολό τους όλα τα μέσα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης (αστυνομικοί σκύλοι, πλωτά μέσα κ.λπ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή