Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ο μικρός Γεωργιάδης κόντρα στους ηρωικούς χαλυβουργούς

...Καταγγέλλεται η αντιδημοκρατική και αντεργατική επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας από το βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη. Ο γνωστός ακροδεξιός εμφανίστηκε στο σημείο συγκέντρωσης των λίγων απεργοσπαστών και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ζητώντας επέμβαση εισαγγελέα ενάντια στην απεργία, ενώ συκοφαντεί τον ηρωικό αγώνα του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία σαν ενέργειες μειοψηφίας του ΠΑΜΕ. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο αγώνας της Χαλυβουργίας είναι απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων που είχε επιβεβαιωθεί στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Γεωργιάδης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για το δικαίωμα στη δουλειά όταν έχει ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου που οδήγησε την ανεργία να ξεπεράσει το 1 εκατ. Δε θα μπορούσε ο Γεωργιάδης παρά να είναι στο πλευρό του Μάνεση και των εργοδοτών, καθώς είναι και ο ίδιος ένας από αυτούς που καταγγέλλεται από τα σωματεία για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων στην εκδοτική του επιχείρηση. Αν ενδιαφέρονταν για τους εργαζόμενους ο Μάνεσης, ο Γεωργιάδης και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν τη βρόμικη προπαγάνδα ενάντια στην απεργία και το σωματείο, δε θα έκαναν την πάπια για την αποκάλυψη ότι στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο Βόλο βρέθηκε πρώτη ύλη μολυσμένη με ραδιενέργεια με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται για το προσωπικό. Αυτό το αντεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εργοδοσία και κυβέρνηση θέλουν την ήττα των χαλυβουργών για να τσακίσουν την εργατική αντίσταση στο Μνημόνιο και την πολιτική του. Μιλάνε για δικαίωμα στη δουλειά και ανάπτυξη, αλλά το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν είναι η ασυδοσία του κεφαλαίου και η μόνη ανάπτυξη που επιδιώκουν είναι αφορά τα κέρδη της εργοδοσίας. Η κοινωνία δεν υπάρχει για να κερδίζει το κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν να δουλεύουν για μεροκάματα πείνας και εργασιακές σχέσεις Κίνας. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η ήττα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Κατάπτυστη είναι η στάση της ΓΣΕΕ και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που σιωπούν ένοχα, στηρίζοντας πρακτικά την εργοδοσία. Η επίθεση στην απεργία δε θα περάσει. Όλοι οι εργαζόμενοι δίπλα στους απεργούς χαλυβουργούς, με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνες και συλλογικές πρωτοβουλίες. Είναι ώρα για να δυναμώσει η αλληλεγγύη. (Από καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

11 σχόλια:

  1. Βιομηχανική Μεταλλευτική: Οι εργαζόμενοι παίρνουν το εργοστάσιο στα χέρια τους.

    Καλοκαίρι 2012 στην Θεσσαλονίκη του Μνημονίου και της ανεργίας και ενώ η ειδησεογραφία έχει να σου πει μόνο δυσάρεστα (και άλλες αυτοκτονίες, η ανεργία σπάει νέα ρεκόρ, νέες περικοπές, η κυβέρνηση ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο κ.α.) ξαφνικά ακούς την είδηση ότι οι 70 περίπου εργαζόμενοι του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου Βιομηχανική Μεταλλευτική που είναι εδώ και 14 μήνες απλήρωτοι αποφάσισαν να αυτοδιαχειριστούν το εργοστάσιό τους...

    Η ιστορία του εργοστασίου αν και τυπικά δεν διαφέρει από τις ιστορίες των υπόλοιπων που έχουν κλείσει στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες. Η Βιομηχανική Μεταλλευτική, εργοστάσιο που παράγει δομικά υλικά, ήταν κερδοφόρα μέχρι και το 2009 με στοιχεία που αναφέρουν τα ίδια τα οικονομικά περιοδικά της πόλης. Μάλιστα από το 2000 μέχρι το 2006 παρουσίασε μια μεταβολή κερδών της τάξης του 139%.

    Από το 2010 και μετά το εργοστάσιο αρχίζει να παίρνει την κάτω βόλτα με τον γνωστό τρόπο που ακολούθησαν στο παρελθόν ιδιοκτήτες και άλλων επιχειρήσεων. Η μητρική εταιρεία η Φίλκεραμ Τζόνσον χρεώνει με δάνεια την θυγατρική (1 εκ.900 χιλ.ευρώ) δηλαδή την Βιομηχανική Μεταλλευτική η οποία αποκτά ένα πλασματικό παθητικό και η εργοδοσία ξεκινά τις καθυστερήσεις στα επιδόματα, στην καταβολή μισθών κτλ. μέχρι που τον Μάιο του 2011 κηρύσσει στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους και εγκαταλείπει το εργοστάσιο.

    Τότε αρχίζει και ο αγώνας των εργαζομένων. Από τον Μάιο λοιπόν οι εργαζόμενοι ζουν με τον εξευτελιστικό ποσό των 359 ευρώ του επιδόματος επίσχεσης εργασίας, δημιουργούν ένα ταμείο αλληλοβοήθειας για να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά και ξημεροβραδιάζονται στο εργοστάσιο με εναλλασσόμενες βάρδιες προκειμένου να προστατέψουν τον εξοπλισμό. Να σημειωθεί ότι παράλληλα η μητρική εταιρεία Φίλκεραμ Τζόνσον απολύει σταδιακά το σύνολο των εργαζομένων στη βιομηχανία κεραμικών πλακιδίων και καταθέτει αίτηση για πτώχευση, πράγμα που δεν έκανε για την Βιομηχανική Μεταλλευτική την οποία απλά εγκαταλείπει.

    Η απόφαση

    Κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτού και συγκεκριμένα των συνελεύσεων που πραγματοποιούσε το σωματείο για την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα τέθηκε η ιδέα της αυτοδιαχείρισης.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου Μ. Αναγνώστου η πρόταση αυτή έτυχε μεγάλης αποδοχής μεταξύ των εργαζομένων οι οποίοι εκτιμούν ότι εφόσον το εργοστάσιο ήταν κερδοφόρο και ότι εξαιτίας της κακής διαχείρισης «έπεσε έξω» όχι μόνο μπορούν να το επαναλειτουργήσουν αλλά και ότι είναι ικανοί να παράγουν φτηνό προϊόν προσιτό στις λαϊκές οικογένειες.

    Μέσα σε λίγο διάστημα οι εργαζόμενοι κατάφεραν να διαμορφώσουν το απαιτούμενο σχέδιο έτσι ώστε να κάνουν πράξη το «πως οι εργαζόμενοι μπορούν και χωρίς αφεντικά». Για να επιτευχθεί αυτό και για να μην βρεθούν άλλα 70 άτομα στην ανεργία προϋπόθεση αποτελεί, σύμφωνα με τους ίδιους, η ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων.

    Να παραιτηθεί το Δ.Σ. της εταιρείας μαζί με όσα στελέχη είχαν άμεση εμπλοκή στη διοίκηση της χωρία καμία απαίτηση από την νέα εργατική διοίκηση όπως και η ιδιοκτησία να αναλάβει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν μέχρι τώρα (τα χρέη της εταιρείας....

    Οι εργαζόμενοι για να μπορέσουν να θέσουν άμεσα το εργοστάσιο σε λειτουργία ζητούν ακόμη την επιδότηση που δίνεται από τον ΟΑΕΔ σε κάθε άνεργο που θέλει να ξεκινήσει δικιά του επιχείρηση ύψους 23.00 για τον πρώτο χρόνο καθώς και το επίδομα ανεργίας επί 14 μήνες.

    Αυτοδιαχείριση σημαίνει επίσης για αυτούς ότι η γενική συνέλευση των εργαζομένων θα είναι το αποφασιστικό όργανο του εγχειρήματος καθώς και ότι τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου θα είναι ανακλητά.

    Στην πρόταση αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου που έχουν διαμορφώσει οι εργαζόμενοι τονίζεται επίσης ότι οι μετοχές θα μοιραστούν ισάριθμες σε όσους εργαζόμενους δεχτούν να συμμετέχουν στο εγχείρημα ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν με την προηγούμενη σύμβαση που υπήρχε προτού κλείσει το εργοστάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    Αν δεν μπορούν αυτοί, τότε μπορούμε εμείς

    Τον αγώνα των εργαζομένων μέχρι σήμερα στηρίζουν πλήθος σωματείων, εργαζομένων και ανέργων από δεκάδες εργασιακούς χώρους από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Προχθές στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο μετά από κάλεσμα του σωματείου συγκροτήθηκε η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα για αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, ως μόνη λύση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

    «Στηρίζουμε το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που μέσα από δύσκολες συνθήκες, απλήρωτοι από τον Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης, παλεύουν να διατηρήσουν το εργοστάσιο ζωντανό και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου.
    Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνίζονται να κάνουν πράξη πως εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς αφεντικά. Αγωνιζόμαστε μαζί τους να αποδείξουμε πως αν δεν μπορούν αυτοί, τότε εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς, και θα τα καταφέρουμε!» σημειώνεται συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωση ενώ παράλληλα η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί όλα τα σωματεία, όλες τις εργατικές κινήσεις και σχήματα, τις συνελεύσεις γειτονιάς, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης να στηρίξουν με κάθε μέσο τον δίκαιο αγώνα των εργατών και να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία αυτή.

    Τέλος η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη και ώρα 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ολύμπου & Αριστοτέλους) για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του αγώνα.

    Πηγή: http://www.alterthess.gr
    Ρεπορτάζ Σ. Πουλημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ! Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

    Η «νέα» συν-κυβέρνηση ξεπουλάει τη ΔΕΗ με μόνο αντάλλαγμα το μπράβο της Τρόικας και των απατεώνων, βιομηχάνων της ενέργειας! Ξεπουλάει όσο-όσο όλη τη δημόσια περιουσία, όλο το δημόσιο πλούτο! Λογαριάζει όμως χωρίς τον ιδιοκτήτη! Θα βρει μπροστά της τους εργαζόμενους και το λαό που θα της κόψει τα χέρια και τις μέρες!...

    Πρώτη στη λίστα λοιπόν η ΔΕΗ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ταξικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ":

    "Είναι φυσικό, αφού πρόκειται για φιλέτο που το ορέγονταν χρόνια τώρα Έλληνες και ξένοι Κεφαλαιοκράτες και έψαχναν τον «κατάλληλο χρόνο» και τους «κατάλληλους ανθρώπους» για να τη λεηλατήσουν στην κυριολεξία! Ποιος δε θα ήθελε αλήθεια μια τόσο μεγάλη, καθετοποιημένη επιχείρηση με 7 εκατομμύρια πελάτες, ετήσιο τζίρο πάνω από 6 δις ευρώ και πραγματική περιουσία άνω των 20 δις ευρώ; Και μάλιστα όταν σήμερα κοστολογείται ολόκληρη η ΔΕΗ μαζί με τα δίκτυα, τις μονάδες παραγωγής και την ακίνητη περιουσία πολύ λιγότερο από ένα δις ευρώ!!! Ξεπούλημα με όλη τη σημασία της λέξεως!

    Δεν μπήκε όμως στον κόπο ο κ. Σαμαράς ή κάποιος άλλος από τη «μαύρη συγκυβέρνηση» να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό, εκτός από τους κερδοσκόπους «αγοραστές» της, ποιος άλλος θα ωφεληθεί από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

    Οι καταναλωτές; Για τους οποίους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι λάτρεις τις απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης; Οι οικιακοί καταναλωτές είδαν τη τιμή του ρεύματος μετά την «απελευθέρωση ενέργειας» να αυξάνεται πάνω από 100% και σύμφωνα με το μνημόνιο και τις απαιτήσεις των βιομηχάνων θα πρέπει να αυξηθεί το επόμενο διάστημα άλλο τόσο γιατί δήθεν η ΔΕΗ δεν κοστολογεί σωστά το κόστος και έχουμε το φθηνότερο ρεύμα στην ΕΕ! Και φυσικά δε γίνεται λόγος για ένα λαό που σφαγιάστηκε οικονομικά την τελευταία τριετία!
    Το Ελληνικό Δημόσιο; Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα εισπράξει μισό δις (όσο εισέπραξε μόνο από μερίσματα το 2010 από τη ΔΕΗ) ξεπουλώντας μια επιχείρηση που κοστίζει πάνω από 20 δις!
    Οι εργαζόμενοι; Που θα δίνουν τη ζωή τους κινδυνεύοντας η σωματική τους ακεραιότητα στα κάτεργα των εργολάβων και των βιομηχάνων ενέργειας για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς καν τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα;
    Οι αγρότες, οι πολύτεκνοι τα ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες που οφείλει το κράτος να τους παρέχει φθηνό έως και δωρεάν ρεύμα, ως κοινωνικό αγαθό, αλλά η «ιδιωτική πρωτοβουλία» βιάζεται να το καταργήσει;

    Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί θα είναι οι χαμένοι! Οι μόνοι που θα κερδίσουν απ αυτή την ιδιωτικοποίηση θα είναι οι βιομήχανοι και οι αεριτζήδες της ενέργειας οι οποίοι θα βγάζουν αμύθητα κέρδη χωρίς να κάνουν καμία επένδυση, χωρίς να βάλουν ένα ευρώ!

    Βεβαίως η ΔΕΗ ήταν για πρώτη φορά «μέσα» με έλλειμμα 140 εκ. ευρώ το 2012 μετά από μεγάλη, μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια των κυβερνώντων αφού:

    Την αναγκάζουν να πουλάει πολύ κάτω του κόστους (42 ευρώ ανά MW/h με κόστος παραγωγής 70 ευρώ ανά MW/h) στις ενεργοβόρες βιομηχανίες.
    Να δίνει «αέρα λεφτά» (μέσω της Οριακής Τιμής του Συστήματος και της ψυχρής εφεδρείας) στους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας! (περίπου μισό δις ευρώ το χρόνο δίνει στον Μυτιληναίο, στο Λάτση και στην ΤΕΡΝΑ)
    Να αναλάβει να εισπράττει άδικα και εξοντωτικά για το λαό χαράτσια με αποτέλεσμα να μην εισπράττει ούτε τους λογαριασμούς κατανάλωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται και απαιτούν:

    Όχι στην ιδιωτικοποίηση με όποια μορφή και αν αποφασιστεί.
    ΔΕΗ πραγματικά δημόσια (100%) κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο
    Να επιστραφούν όλες οι μετοχές που στην ουσία κλάπηκαν από τα αποθεματικά του ασφαλιστικού των εργαζομένων!
    Να πληρώσουν οι βιομήχανοι όλα τα χρωστούμενα και την τιμή του ρεύματος στην αξία του όπως πληρώνει όλος ο Ελληνικός λαός.
    Να μειωθεί η τιμή του ρεύματος στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους που πλήττονται από τα μνημόνια, την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε
    Κανένα σπίτι εργαζόμενου, άνεργου και συνταξιούχου χωρίς ρεύμα! Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και απαραίτητο για την επιβίωση όλων των πολιτών!
    Κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων!
    Μονομερή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους δανειστές
    Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και Κοινής Ωφέλειας!

    Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων μέσα από Γενικές συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα, μέσα από τα αγωνιστικά ταξικά συνδικάτα, με ταξική, συναδελφική αλληλεγγύη όλων των πρωτοπόρων εργατών και λαού! Με οριζόντιο συντονισμό συνδικάτων και ομοσπονδιών που πλήττονται από τις ιδιωτικοποιήσεις! Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν και θα σταματήσουν μόνο με αποφάσεις των ίδιων των εργαζομένων μέσα από συμμετοχικές, δημοκρατικές διαδικασίες!

    Ο αγώνας τώρα ξεκινάει και θα είναι σκληρός και πρωτόγνωρος! Μας εμπνέει ο ηρωικός αγώνας των ισπανών Ανθρακωρύχων!

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ κύριοι της τρόικα και της τρόικα εσωτερικού!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κΑΙ ΚΑΘΌΛΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΆΣΧΕΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ
    Τριπλασιασμός των ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα από άκρο σε άκρο σε όλη τη χώρα.
    Το αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί η Δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων και Ιατρείων με γοργούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

    Αυτά ήταν τα πορίσματα από το 8ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα "Η πρόληψη και η Κοινωνική Μέριμνα στην Τοπική Κοινωνία και ο Ρόλος του Ενιαίου Φορέα Υγείας" που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη 6-7 Ιουλίου2012, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

    Με αφορμή και αιτία την μαθητική κατάληψη του περασμένου φθινόπωρου στο ΕΠΑΛ Σάμου συντάχθηκε και κυκλοφόρησε στις αρχές Δεκεμβρίου μια ανώνυμη και χυδαία «καταγγελία». Μια «καταγγελία» που στρέφεται ονομαστικά ενάντια σε δύο συναδέλφους του ΕΠΑΛ, τον οδηγό του λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές, και επιπλέον επιχειρεί να υποδείξει το μαθητή που –κατά την «καταγγελία»-ήταν «πρωτοστάτης» στην κατάληψη. Ταυτόχρονα στρέφεται συνολικά ενάντια στους εκπαιδευτικούς επαναλαμβάνοντας τις γνωστές λασπολογίες του συστήματος. Αυτή καθεαυτή η «καταγγελία» θα ήταν ανάξια κάθε αναφοράς. Γιατί αποτελεί μια άθλια και «κουκουλοφόρα» κατασκευή που σπεύδει να κατονομάσει εκπαιδευτικούς και γονείς ως «υπεύθυνους» του μαθητικού αγώνα που διεκδικούσε βιβλία και καθηγητές για το σχολείο του! Για την κατάσταση που επικρατούσε αρκεί να θυμίσουμε ότι ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου δήλωνε σε τοπικό ραδιόφωνο στις 25/11/11 πως «λείπει το 50% των βιβλίων» και ότι στο ΕΠΑΛ Σάμου καθηγητές ειδικότητας έλειπαν ως τις αρχές του δεύτερου τετραμήνου!
    Όμως η «καταγγελία» αποκτά «αξία» και «δικαιώνεται» η ιδέα της κατασκευής της, από το γεγονός ότι με βάση αυτήν, ενεργοποιείται η Εισαγγελία Σάμου και συντάσσει σχετική δικογραφία! Ήδη από τα τέλη Μαΐου οι «καταγγελλόμενοι» καλούνται και ανακρίνονται από τις αρμόδιες αρχές! Οι οποίες αρχές μάλιστα αναφέρουν πως είχαν «σαφείς εντολές» από το Υπουργείο Παιδείας «να εξεταστούν οι μαθητικές καταλήψεις».
    Πρόκειται λοιπόν για μια συντεταγμένη επιχείρηση πολιτικής τρομοκρατίας ενάντια σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μια επιχείρηση που επιδιώκει να κηρύξει «παράνομη» την μαζική και αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Μια επιχείρηση που απαιτεί εκπαιδευτικοί και γονείς να γίνουμε κουκουλοφόροι της τρόικας και των κυβερνήσεων της, ενάντια στα δικαίωμα και τους δίκαιους αγώνες των παιδιών μας για δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Μια επιχείρηση που απαιτεί υποταγή στα νέα κύματα της πολιτικής του μεσαίωνα που ήδη προωθεί η νέα κυβέρνηση.
    Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια δίωξης και τρομοκράτησης των «καταγγελλόμενων». Οι αγώνες των μαθητών μας είναι δίκαιοι! Άδικη και βάρβαρη είναι η πολιτική του συστήματος.
    Καλούμε την ΟΛΜΕ να καταγγείλει την επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και πολιτικής τρομοκράτησης εκπαιδευτικών και γονιών.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο. Για να αντισταθούμε μαζικά και αγωνιστικά στην τρομοκρατία. Για να κρατήσουμε όλοι μαζί ψηλά το κεφάλι. Για να παλέψουμε μαζί με τους γονείς και τους μαθητές για την ανατροπή της βαρβαρότητας που προωθούν ΔΝΤ-ΕΕ- κυβέρνηση.

    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
    Σάμος 13-7-2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα, 18/7/12, 11.30πμ, κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στη λεωφόρο Αθηνών, καθώς οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν βγει για άλλη μία φορά στους δρόμους.

    Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν πορεία προς το δημαρχείο Χαϊδαρίου με αποτέλεσμα να έχει μπλοκαριστεί η λεωφόρος Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα και η κυκλοφορία να διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις.

    Στο δημαρχείο οι εργαζόμενοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για το νέο τρίμηνο εκ περιτροπής εργασίας που επιβλήθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας καθώς και για το ότι, όπως λένε οι ίδιοι, πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

    Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή ενώ τη Δευτέρα θα συγκαλέσουν τη Γενική τους Συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας για την ημέρα δράσης που διοργανώνουν την 19η Ιουλίου 2012.


    Προς τις
    Συνδικαλιστικές Συνομοσπονδίες της Ισπανίας
    CC.OO και UGT

    Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Η ΑΔΕΔΥ και οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Δημόσιο εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιείτε ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας τα οποία προωθεί η κυβέρνηση της χώρας σας, σε συνεργασία με την ΕΕ, εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας και ιδιαίτερα κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο.

    Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε τις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, γνωρίζουμε ότι, παρά τις δραματικές επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους και την κοινωνία οδηγούν σε αδιέξοδο και την οικονομία.

    Τα πακέτα των μέτρων θα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

    Η συνταγή που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, με πρόσχημα την κρίση, επιδιώκει να καταργήσει κάθε συλλογική και κοινωνική κατάκτηση και να μετατρέψει τις κοινωνίες μας σε τριτοκοσμικές προς όφελος των αγορών.

    Για την κρίση δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι αλλά οι έχοντες και κατέχοντες, οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι.

    Η ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, τα άδικα φορολογικά μέτρα, οι απολύσεις, η αύξηση της ανεργίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η κατάργηση των συλλογικών δικαιωμάτων δεν μας οδηγούν στο ξεπέρασμα της κρίσης αλλά βαθαίνουν την ύφεση.

    Η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο είναι ο συντονισμός του κοινού αγώνα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της κοινωνίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε κάθε χώρα, ώστε να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

    Ο δυναμικός αγώνας των Ισπανών ανθρακωρύχων μας δείχνει το δρόμο. Καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα μας!

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγκέντρωση σήμερα, 20/7/12, στις 5.30 μ.μ. στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία πρός την πύλη της Χαλυβουργίας.

    Καλεί το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας μετά την επέμβαση ΜΑΤ-εισαγγελέα στη Χαλυβουργία τη νύχτα.

    Με τη μέθοδο της νυχτερινής επέλασης, όπως ο υπόκοσμος, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ χτύπησε την ηρωική απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, στέλνωντας τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να «ανοίξουν» το εργοστάσιο του Μάνεση. Τα ΜΑΤ συνέλλαβαν την απεργιακή φρουρά του σωματείου εργαζομένων και συνοδεία έβαλαν μέσα κάποιους απεργοσπάστες.

    Πιστοί στα αφεντικά τους, τους βιομήχανους, κυβέρνηση, δικαιοσύνη και αστυνομία έκαναν σήμερα τη «βρώμικη δουλειά», βάζοντας με αστυνομική φρουρά τους απεργοσπάστες μέσα, ανοίγοντας το εργοστάσιο για τον Μάνεση. Φυσικά, δεν λογαριάζουν σωστά. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες εργαζόμενοι σπεύδουν στην πύλη του εργοστασίου. Η συγκέντρωση είναι μαζική, έχει κλείσει η Εθνική Οδό στο ύψος του εργοστασίου. Και αναμένεται ένα νέο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και αγώνα.

    Είμαστε όλοι χαλυβουργοί! Όλοι στο πλευρό των απεργών, όλων όσων παλεύουν για τα δίκια τους.

    Η κυβέρνηση πήρε ξεκάθαρη θέση, θέση θα πάρουν και όλοι οι εργαζόμενοι.

    Περίπου 10 εργαζομενοι που είχαν βάρδια στην περιφρούρηση της απεργίας έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ. 6 κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου.

    Όλοι οι απεργοί με το σωματείο τους και εκατοντάδες εργαζόμενοι από τις πρώτες πρωϊνές ώρες εμποδίζουν άλλους απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε απεργούς, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και κυβέρνηση μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.

    Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται από το πρωί στη "Χαλυβουργία Ελλάδος".
    Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου.
    "Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος", σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, για να συμπληρώσει:
    "Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Έλληνες για τα κίνητρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας".

    Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας επιτίθεται κατά των ΜΜΕ που "διαδίδουν ότι η απεργία έληξε" και τονίζει ότι "οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους".

    ΠΑΜΕ: "Συκοφαντούν τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών"

    Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης της Χαλυβουργίας το ΠΑΜΕ πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι "αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού".
    "Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ' το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.
    Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα. Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

    Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων, απεργών της Χαλυβουργίας, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής. Εναντίον των έξι απεργών απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης βίας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης, που προ μηνών είχε κρίνει παράνομη τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης. Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι έξι απεργοί, ενώ για την υπόθεση θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. _____________________________________________________________________________________


    Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
    Δελτίο Τύπου


    Όλοι με τους Χαλυβουργούς!


    Η αντεργατική, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική ενέργεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να στείλει τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, αποτελεί πρόκληση απέναντι συνολικά στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους.

    Οι Μνημονιοφύλακες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πίστεψαν ότι μετά από 265 μέρες απεργίας θα μπορούσαν να κάμψουν την αντίσταση των απεργών Χαλυβουργών και να οδηγήσουν σε μια εκδικητική και φρονηματική νίκη της εργοδοσίας. Θέλουν να κάμψουν το φρόνημα των απεργών, το φρόνημα των εργαζομένων που αγωνίζονται, το φρόνημα όλου του Ελληνικού λαού που αντιστέκεται στο Μαύρο Μνημονιακό Μέτωπο.

    Όμως και αυτή τη φορά κάνουν λάθος. Το κλίμα ολόθερμης συμπαράστασης στους απεργούς Χαλυβουργούς καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα. Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ολόκληρος ο ελληνικός λαός παίρνει θέση στο πλάι των Χαλυβουργών, όπως έχει κάνει εδώ και 9 μήνες τώρα.

    Η καρδιά και το μυαλό όλων μας βρίσκεται στον Ασπρόπυργο. Είναι ο δικός μας αγώνας. Χθες ήταν η Μαδρίτη και οι Ανθρακωρύχοι της Ισπανίας. Σήμερα εμείς.

    Όλοι ενωμένοι. Όλοι στην πύλη της Χαλυβουργίας.
    Από σήμερα στις 5:30 το απόγευμα
    –συγκέντρωση στον Κόμβο Ασπρόπυργου και πορεία στη Χαλυβουργία–
    και μέχρι τη νίκη!

    20 Ιουλίου 2012
    Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή