Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Συνάντηση - Συζήτηση
Με εκπροσώπους του ΔΣ των Απεργών
της Ελληνικής Χαλυβουργίας
“ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ”

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-3-2012, ώρα 19:00
Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου


Αντι-μνημονιακή Κίνηση κατοίκων και εργαζομένων Φυλής,
ΕΛΜΕ & Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ
Άνω Λιοσίων -Ζεφυρίου -Φυλής

5 σχόλια:

  1. Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
    Εργαζόμενοι και κάτοικοι στην περιοχή του Δήμου Φυλής, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια ακόμη πράξη αλληλεγγύης προς τους αγωνιστές απεργούς της Χαλυβουργίας που μάχονται περίπου 130 μέρες κόντρα στους βρικόλακες της εργοδοσίας.
    Καλούμε όλα τα σωματεία των εργαζομένων και τους άλλους μαζικούς φορείς στην περιοχή να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Θα παραδοθούν τρόφιμα κι άλλα είδη σε αντιπροσωπεία των απεργών, οι οποίοι θα μας ενημερώσουν για τον αγώνα τους και θα συζητήσουμε τη σημασία και το μέλλον της συγκεκριμένης απεργίας κι άλλων ανάλογων απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Να είμαστε όλοι
    στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου
    την Τετάρτη, 14/3/12, 7μμ
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΙΣ "ΠΡΩΤΕΣ" ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ:

    "Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. Όλες αυτές τις μέρες, όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς. Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας."
    18/12/11, Γ. Συνέλευση των εργατών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά την προσαγωγή του αγωνιστή εργάτη, Γιώργου Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία. O Μάνεσης έδωσε «εντολή» στους σεκιουριτάδες να εμποδίσουν να μπει στο χώρο του εργοστάσιου στον Ασπρόπυργο αυτοκίνητο που έφερνε τρόφιμα αλληλεγγύης στους απεργούς και οι εργαζόμενοι προφανώς δεν αποδέχτηκαν αυτή την απεργοσπαστική παρέμβαση.
    Πρόκειται σαφώς για μια τρομοκρατική και παραδειγματική ενέργεια της Eλληνικής Aστυνομίας που στοχεύει στον ίδιο τον απεργιακό αγώνα διαρκείας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενός αγώνα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στο μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Ενός αγώνα, που βρίσκεται στην καρδιά της ταξικής αναμέτρησης, ενάντια στο κεφάλαιο και την εργοδοσία, ενάντια στην προσπάθεια για συνολική διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων.
    Είναι προφανές ότι η χθεσινή ενέργεια εντάσσεται σε μια εκστρατεία για να κατασταλεί και πληγεί το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών και όλης της κοινωνίας που τους συμπαραστέκεται. Οι δυνάμεις καταστολής και οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, πιστοί στα συμφέροντα του κύριου Μάνεση και της τάξης του, ελπίζουν ότι θα ξεμπερδεύουν με τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, όμως είναι γελασμένοι. Τους στέκεται εμπόδιο η εργατική αντίσταση στην «ανάπτυξη» της φτώχειας και της πείνας που θέλουν να φέρουν, στην «ανάπτυξη» των κερδών των καπιταλιστών και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και ανέργων.
    Είναι η στιγμή που πρέπει η πολιτική και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων να ενισχυθεί ώστε ο αγώνας των Χαλυβουργών να νικήσει. Είναι η στιγμή που όλοι οι αγωνιζόμενοι και οι απεργοί πρέπει να χτυπήσουν από κοινού, που όλη η μαχόμενη κοινωνία μπορεί να γίνει μια γροθιά σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και με κινητοποίηση συμπαράστασης. Από την πλευρά της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.

    Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος
    Νίκη στον Αγώνα της Χαλυβουργίας

    Γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    5/3/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
    ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

    Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι συμπαραστάτες των χαλυβουργών, είναι πέμπτη φάλαγγα του Μάνεση...

    Η «επίσκεψη» των νεοναζί μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Χαλυβουργία είναι μια πρόκληση σε βάρος του εργατικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης που δίνει τη μάχη ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις για να μην περάσουν οι εκβιασμοί των βιομηχάνων.
    Οι ομογάλακτοι του Χίτλερ που έστειλαν στα κρεματόρια εκατομμύρια εβραίους, τσιγγάνους, κομμουνιστές, συνδικαλιστές και ανάπηρους, οι νοσταλγοί του Μεταξά και της χούντας του Παπαδόπουλου που ματοκύλισε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι φίλοι του Καλαμπόκα που δολοφόνησαν το Νίκο Τεμπονέρα στη Πάτρα δεν είναι συμπαραστάτες των εργατικών αγώνων αλλά πέμπτη φάλαγγα του κεφαλαίου για την συντριβή των συνδικάτων. Είναι απόγονοι των δολοφόνων του Γρηγόρη Λαμπράκη, των βασανιστών στις εξορίες της Γυάρου και της Μακρονήσου. Στην μεταπολίτευση ο φύρερ τους έβαζε βόμβες σε σινεμά!
    Στο βωμό καμιάς σκοπιμότητας δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά τα ορφανά της Γκεστάπο και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής που χέρι-χέρι με τους ναζί πυρπόλησαν τα Καλάβρυτα, το Κομμένο, το Χορτιάτη και δεκάδες άλλες μαρτυρικές πόλεις και χωριά, ενώ έστηναν τους αντιστασιακούς στις μάντρες της Κοκκινιάς και της Καισαριανής.
    Είναι τα ίδια απεργοσπαστικά καθάρματα που στήριξαν το Μάνεση στην επίθεση κατά των απεργών χαλυβουργών και του Συνδικάτου Μετάλλου στο εργοστάσιο του Μάνεση στο Βόλο. Είναι οι ίδιοι που με τις μεγαλύτερες συκοφαντικές χυδαιότητες στράφηκαν κατά του σωματείου και στην απόφαση του να κηρύξει απεργία διαρκείας λέγοντας ότι την κάνουν οι εξασφαλισμένοι υπάλληλοι της Αθήνας και ότι η απεργία οδηγεί στο κλείσιμο της βιομηχανίας.
    Είναι οι ίδιοι που με τους φίλους του στο συνδικάτο της ΕΘΕΛ έστησαν τη προβοκάτσια κατά της μεγαλειώδους Γενικής Απεργίας στις 29 Ιούνη 2011, επιτέθηκαν κατά των απεργών και φυγαδεύτηκαν από τη Αστυνομία μέσα στη Βουλή! Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται σε αριστερούς αγωνιστές στις γειτονιές.
    Είναι οι ίδιοι, που στέλνουν τους τραμπούκους ρατσιστές με τα σκυλιά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα με την κάλυψη της ΕΛΑΣ να επιτίθενται κατά κάθε μετανάστη. Το ρατσιστικό δηλητήριο είναι η πολιτική των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων της ΕΕ για να διασπάσουν την εργατική τάξη και να αποπροσανατολίσουν την οργή από τα μέτρα του Μνημόνιου που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, διαλύουν την Υγεία και τη Παιδεία και υποβαθμίζουν την ζωή στις γειτονιές μας. Για μας οι μετανάστες είναι κομμάτι της ενωμένης εργατικής τάξης που μαζί παλεύουμε ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, μαζί βρισκόμαστε στις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Αντίθετα, οι φασίστες οργανώνουν πογκρόμ στις γειτονιές και ρατσιστικές επιθέσεις.
    Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι επικίνδυνοι για τις ελευθερίες όλων μας. Δεν έχουν καμία θέση ούτε στα συνδικάτα, ούτε στους συλλόγους, ούτε στους Δήμους, ούτε στη Βουλή αυτοί που θέλουν την ωμή δικτατορία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την εξόντωση των αριστερών, των κομμουνιστών, των συνδικαλιστών και των μεταναστών. Αν αυτοί δυναμώσουν όλοι οι άλλοι εξαφανίζονται, αυτή είναι η εμπειρία της ανόδου του Χίτλερ και για αυτό πρέπει να πούμε:ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
    Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο πλευρό των χαλυβουργών μέχρι τη νίκη, μέχρι να πάρει πίσω ο Μάνεσης τις απολύσεις και τις περικοπές. Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια κατά της νέας δανειακής σύμβασης ο παρατεταμένος απεργιακός αγώνας διαρκείας είναι μονόδρομος. Η κοινή δράση με την έμπνευση των χαλυβουργών είναι η διέξοδος! Για να ανατρέψουμε τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου και να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική απάντηση στη κρίση.
    Είναι ώρα τα συνδικάτα να στηρίξουν δυναμικά τη κλιμάκωση των αγώνων μέχρι τη νίκη!
    Να δώσουμε μαζί την μάχη συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας από τις απεργίες μέχρι τα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ, ΟΧΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ...

    Η εμπιστευτική έκθεση της Τρόικας στο Eurogroup για το Ελληνικό χρέος παρακάτω. Τι λένε τα στοιχεία της Τρόικας:
    ΑΕΠ 2009-2013 -18,7%
    ΑΕΠ 2012 - 4,8%
    ΑΕΠ 2013 – 1.0%
    Πρώτα από όλα ο τραπεζίτης /υπάλληλος / πρωθυπουργός λέει Ψέματα όταν λέει ότι το 2013 πάμε σε ανάπτυξη. Πάμε για ύφεση. Και το ξέρει.
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ:
    Έχουμε χάσει από το ΑΕΠ σχεδόν 20%. Η ανεργία θα φτάσει στα 25-27% στα μέσα του 2012.
    Η Αργεντινή μια χώρα που δήλωσε πτώχευση είχε 14% μείωση στο ΑΕΠ και ανεργία στο χειρότερο σημείο 25%. Μετά από τρία χρόνια η ανεργία ήταν 12%
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

    Και το πιο σημαντικό το λέει η ίδια η έκθεση τους
    «The prospects of Greece returning to the markets at the end of this program are uncertain»
    «Η προοπτική να γυρίσει η Ελλάδα στις αγορές είναι αβέβαιη..»
    Θα χρειαστούμε και τρίτο πακέτο. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Σκλάβοι για τα επόμενα 30 χρόνια και βαλε. Τόσος πόνος τόσες θυσίες για να σώσουμε τις τράπεζες.. όχι την χώρα..
    Απίστευτο. Και όμως αληθινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή