Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Κυριακή 19/2 στις 4.00 στο Σύνταγμα


Συνεχίζουμε μέχρι να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές
που λεηλατούν το λαό και τους εργαζόμενους.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος τους.
Να ανατρέψουμε το βάρβαρο Μνημόνιο ΙΙ και τη δανειακή Σύμβαση.

Ο «Συντονισμός» χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Αθήνα στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις για να μην περάσει η βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου ΙΙ και της νέας δανειακής σύμβασης.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι αψήφησαν την προκλητική ιδεολογική τρομοκρατία που εξαπέλυσαν όλες αυτές τις μέρες ο δοτός πρωθυπουργός και το «κόμμα του Μνημονίου» εντός και εκτός Βουλής. Αψήφησαν τα παπαγαλάκια και τους ιεροεξεταστές των ΜΜΕ που έβγαζαν καρτέλες με το πόσο θα πεινάσουμε, πόσα φάρμακα δεν θα έχουμε και πόση βενζίνη θα μας λείψει.
Αψήφησαν την ατέλειωτη βία των δυνάμεων καταστολής, τους τόνους χημικά, τις διαρκείς επιθέσεις υπερασπίζοντας επί ώρες στο κέντρο της Αθήνας το δικαίωμά τους στην ζωή, το δικαίωμά τους στον αγώνα!
Η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ψήφισε τελικά τα βάρβαρα μέτρα συνεχίζοντας την πραξικοπηματική της πρακτική. Βγήκε όμως ακόμα περισσότερο αδυνατισμένη λόγω των διασπάσεων σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες των δυνάμεων αυτών.
Αποδεικνύεται έτσι ότι παρά τις Κασσάνδρες, παρά την στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, παρά και ενάντια στις δυσκολίες ο μαζικός, μαχητικός, παρατεταμένος αγώνας μπορεί να φέρει σοβαρά πολιτικά αποτελέσματα, να καταφέρει ρήγμα στους πολιτικούς συσχετισμούς, να κλονίσει την συγκυβέρνηση του κεφαλαίου της Ε.Ε του ΔΝΤ!
Πριν τρεις μήνες ο συνδυασμός του «κινήματος των πλατειών» με την δύναμη του εργατικού αγώνα και της γενικής απεργίας κλόνισε και έριξε την κυβέρνηση Παπαντρέου. Σήμερα είναι πλέον υπό κατάρρευση η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου.

Εργαζόμενοι-ες,
Δεν θα αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο!
Δεν υποχωρούμε, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να ρίξουμε την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» άμεσα!.

Συνεχίζουμε με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς! Απεργίες και αγώνες διάρκειας. Οργανωνόμαστε «από κάτω» ξεπερνώντας τον ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας! Είδαμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.
Ένα μήνα καλλιεργούσε την αυταπάτη ότι θα βρει «κοινή βάση» με τον ΣΕΒ! και έβαζε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε «αναμονή». Χρησιμοποιήθηκε ο «κοινωνικός διάλογος» ως άλλοθι για να περάσει η τρόικα και η κυβέρνηση τα αντιλαϊκά μέτρα και να υλοποιηθούν επακριβώς οι εντολές του κεφαλαίου.
Τα πρώτα θύματα του «διαλόγου» μεταξύ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για την «μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας» είναι οι χιλιοπληρωμένες από το υστέρημα των εργατών παροχές του ΟΕΚ καθώς και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αυτόν που απολύονται!

Ο «Συντονισμός» προτείνει σε όλα τα σωματεία:
α) Συνεχίζουμε σε κάθε χώρο και κλιμακώνουμε την δράση μας με καταλήψεις χώρων δουλειάς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με «από τα κάτω» συντονισμό.
β) Καλούμε τα συνδικάτα, και πρώτα από όλα τα ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα και ομοσπονδίες, να κηρύξουν γενική πολιτική απεργία την επόμενη βδομάδα με στόχο να φύγει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να μην εφαρμοστεί η άθλια πολιτική της

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.


9 σχόλια:

  1. Προσυγκέντρωση της επιτροπής κατοίκων Γλυφάδας κατά του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών στο μετρό Αγ. Δημητρίου (είσοδος Όλγας – Lidl) ώρα 3:30 μμ.

    Ο λαός δεν φιμώνεται!
    Δεν τρομοκρατείται από τα εκβιαστικά διλήμματα και την καταστολή! Συνεχίζουμε τον αγώνα!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 4μμ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

    Η κατάληψη του υπουργείου αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για όλο το χώρο της Υγείας και όχι μόνο. Έχουν περάσει συνάδελφοι από δεκάδες χώρους και σωματεία, στηρίζοντας τη μάχη που δίνουμε για έναν ευρύτερο συντονισμό των εργαζομένων.

    Ακριβώς επειδή δίνεται πλέον αυτή η προοπτική και κρίνοντας ότι δεν έχουμε στην πραγματικότητα άλλη επιλογή, η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 16ης Φλεβάρη αποφάσισε να συνεχιστεί η κατάληψη στο υπουργείο μέχρι την Κυριακή 19/02 και νέα συνέλευση στη 13.00 την ίδια μέρα. Μια επερχόμενη 48ωρη με την κατάληψη να τρέχει είναι πολύ πιο δυνατή, παρά χωρίς.

    Στόχος πρώτα απ’ όλα είναι η μεγαλύτερη μαζικοποίηση της κατάληψης για να αποκλείσουμε και άλλους χώρους, η ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, να πλατύνουμε το μέτωπο στην υγεία, να ξεκινήσουν και άλλες καταλήψεις(πχ νοσοκομεία, υπουργεία, κλπ).

    1. Καλούμε σε συντονισμένη 48ωρη απεργία στο χώρο της υγείας στις 22-23/02 και συγκέντρωση ΟΛΩΝ στο υπουργείο την Πέμπτη 23/02 στις 11.00πμ
    2. Συμμετοχή στην αυριανή συνέλευση των εργαζομένων του υπουργείου που καλούν επίσης σε πανυγειονομικό συντονισμό. Πρόταση να συνεχίσουμε την κατάληψη από κοινού και τις επόμενες μέρες.
    3. Κάλεσμα σε όλους εργαζόμενους και εκπροσώπους σωματείων να συμμετέχουν έμπρακτα στην κατάληψη και να έρθουν στη συνέλευση της κατάληψης την Κυριακή 19/02 στη 13.00
    Συνάδελφοι, έχουμε έρθει σε συντονισμό χώροι που, χωρίς την κατάληψη ως σημείο αναφοράς, δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Κρατάμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο, δίνοντας προοπτική και ελπίδα στο σύνολο των εργαζομένων που μας παρακολουθούν για συντονισμένες κινητοποιήσεις σε όλους τους χώρους.

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 22-23/02
    ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/02 ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ

    Συντονισμός Σωματείων Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής
    www.syntergpsyex.blogspot.com
    www.pomeea.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα", τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής Zeit, στο οποίο αναφέρεται πως η χώρα μας δεν είναι παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ευκαιρία για την Ευρώπη να αποδείξει ότι πρόκειται για μία ένωση, με την πραγματική έννοια του όρου.

    Το άρθρο παραθέτει τις εικόνες δύο χωρών της ΕΕ. Από τη μία η Γερμανία, όπου τα έσοδα αυξάνονται, η ανεργία πέφτει και τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις με το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά, "μία νησίδα ευτυχίας".
    Από την άλλη η Ελλάδα, η οποία υπό την πίεση της τρόικας εγκρίνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπου οι μισθοί μειώνονται ως και κατά 30%, όπου πρέπει να απολυθούν ως το 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

    Την ίδια στιγμή η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
    Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή η βοήθεια καθυστερεί, γιατί οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα.
    "Και δίκαια", προσθέτει, "καθώς οι ήδη αποφασισμένες περικοπές δεν αποδίδουν και εντείνουν το πρόβλημα" και την ίδια στιγμή "η αντίσταση των Ελλήνων κατά του προγράμματος πτώχευσης των ιδίων και της αποδυνάμωσης της χώρας τους είναι μεγάλη".

    "Είναι αυτή η προοπτική μίας ενωμένης Ευρώπης;" αναρωτιέται ο συντάκτης: "Μία χώρα από όπου ξεπήδησε η δυτική κουλτούρα και η Δημοκρατία, να γίνει προτεκτοράτο των Βρυξελλών, χωρίς ελπίδα αλλά και χωρίς βελτίωση;".
    "Μία ήπειρος που χωρίζεται βαθύτερα σε έναν βορρά που ευημερεί και έναν νότο που υποφέρει, όπου οι άνθρωποι δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να πληρώσουν την τροφή της ημέρας;", προσθέτει, αναφέροντας ότι τη στιγμή που η Γερμανία ζητεί όλο και μεγαλύτερη φορολόγηση των Ελλήνων, σκέφτεται να μειώσει τους φόρους των πολιτών της.

    Σημειώνει επίσης ότι δεν ήταν η Ελλάδα εκείνη που ωφελήθηκε περισσότερο από τα προγράμματα σωτηρίας, από το κοινό νόμισμα και την κοινή αγορά, αλλά η Γερμανία, η οποία αν επέστρεφε στο μάρκο θα έβλεπε τα προϊόντα της να ακριβαίνουν κατά 40%, λόγω της μείωσης των εξαγωγών. Το άρθρο αναφέρει ότι η πολιτική της Μέρκελ είναι αυτή της αποσύνθεσης της Ευρώπης και προκαλεί ύφεση που θα πλήξει κάποια στιγμή και την ίδια τη Γερμανία, γιατί δεν θα μπορεί να ζήσει για πάντα στο "ευτυχισμένο νησί".

    "Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μία απαλλαγή από το χρέος και ένα πρόγραμμα στήριξης αντί για νέα προγράμματα λιτότητας- βοήθειας, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ισότιμος εταίρος", υποστηρίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει: "Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προοπτική.Χρειαζόμαστε την Ελλάδα ως παράδειγμα ότι η Ευρώπη μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της", καταλήγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
    Κατερίνη: Σε τιμές κόστους διέθεσαν 24 τόνους πατάτας.

    Σε τιμή κόστους, δηλαδή, 0,25 ευρώ το κιλό, πουλήθηκαν σήμερα συνολικά 24 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου σε 530 οικογένειες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης, , με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.
    Κατερίνη: Σε τιμές κόστους διέθεσαν 24 τόνους πατάτας

    Οι παραγγελίες είχαν γίνει μέσω της οργάνωσης, ένας από τους στόχους της οποίας είναι να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, ώστε να προμηθευτεί το καταναλωτικό κοινό γεωργικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Η παράδοση του προϊόντος πραγματοποιήθηκε σήμερα από τις 9 το πρωί, και με απόλυτη τάξη, στο χώρο πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης.

    Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας είχε ως αποτέλεσμα γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη να κατεβάσει, προ ημερών, την τιμή της πατάτας Νευροκοπίου στα 0, 34 ευρώ το κιλό, γεγονός, που όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ομάδας, Ηλίας Τσολακίδης, «δείχνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις προς όφελος των καταναλωτών».

    Στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας προς τους παραγωγούς απ΄ όλη την Ελλάδα, για την απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό, έχουν ανταποκριθεί ήδη δεκάδες γεωργοί από την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, την Πελοπόννησο, τη Δράμα και άλλες περιοχές.

    Οι κινητοποιήσεις, όπως προαναγγέλλει η εθελοντική οργάνωση, θα συνεχιστούν, κάθε φορά με διαφορετικό παραγωγό, ώστε να βοηθηθούν όλοι.

    Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, που ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή τη δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Αριστερά (Die Linke) είχε προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο, όπως και έκανε, ζητώντας άλλο δρόμο για την Ελλάδα.

    Στο πλαίσιο αυτό Γερμανίδα βουλευτής είπε από το βήμα της Βουλής με σπαστά Ελληνικά: «Είμαστε όλοι Έλληνες», θέλοντας έτσι να δηλώσει τη συμπαράσταση της στον Ελληνικό λαό.

    Πρόκειται για την Χάικε Χάνσελ, η οποία τόνισε πως ντρέπεται που η Γερμανική Κυβέρνηση φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό.

    Σε άλλο σημείο μάλιστα σχολίασε το γεγονός πως... ο 86χρονος πλέον Μίκης Θεοδωράκης κατεβαίνει και αγωνίζεται ακόμα και τώρα στους δρόμους για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και...χωρίς σχόλια... η δήλωση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ, Γεράσιμου Γεωργάτου:

    «Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Aριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή της χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργα-ζομένων ανήμερα του εορτασμού της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
    Οι προσπάθειες –μέρες πριν– τρομοκράτησης λαού και νεολαίας με τις εκατοντάδες ΜΑΤ-ΟΠΚΕ που «κατέλαβαν» την πόλη θυμίζοντας άλλες εποχές, έπεσαν στο κενό. Με το κάλεσμα της ΕΛΜΕ και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων οι εργαζόμενοι έδωσαν το δικό τους «παρών».
    Στην Ακαδημία –αφετηρία της παρέλασης– συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, τον Κτηνοτροφικό Συν/σμό (με σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ») της ΕΛΜΕ, το Παν/μιο, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι με στόχο να διαδηλώσουν ειρηνικά και να τιμήσουν τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας. Θέλησαν θα δώσουν το πραγματικό νόημα του «σήμερα» ενάντια στους νέους «κατακτητές» Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.. Όμως η στάση της Αστυνομίας ήταν προκλητική και βάναυση. Διμοιρίες των ΜΑΤ δημιούργησαν σε κάθε σημείο του χώρου αλυσίδες σπρώχνοντας, κάνοντας χρήση γκλομπς και συλλήψεις μπροστά στα αθώα μάτια εκατοντάδων μαθητών. Η προκλητική στάση των ροπαλοφόρων δημιούργησε μεγάλη ένταση υποθηκεύοντας την εξέλι-ξη της παρέλασης, προβληματίζοντας μαθητές και γονείς. Η ψύχραιμη στάση των παρευρι-σκομένων αποσόβησε τα χειρότερα.
    Στο τέλος της παρέλασης τελικά έγινε η πορεία με συνθήματα καταγγελίας του μαύρου μετώπου που κυβερνά σήμερα τη χώρα. Η πορεία κατέληξε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
    Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν σιγά-σιγά τους εθιμοτυπικούς καθωσπρεπισμούς, τη μοι-ρολατρία και το φόβο που σκορπάνε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και δεν τρομοκρατούνται. Δεν απορούν για την ένταση των κατασταλτικών μέτρων και την αστυνομοκρατία, γνωρίζουν ότι η Τρόϊκα και η διορισμένη κυβέρνησή της στερούνται κάθε νομιμότητας και οι βουλευτές μας «ΝΑΙ σε όλα» είναι συνεργοί στις αντιδημοκρατικές εκτροπές των τελευταίων χρόνων. Που είναι η δημοκρατική ευαισθησία των ηγητόρων της πόλης και των «νοικοκυραίων»; Οι 14(;) διμοιρίες των ΜΑΤ στην πόλη μας δεν συνιστούν εκτροπή; Ήρθαν να τιμήσουν τα «Ε-λευθέρια»; Τι ειρωνεία…!
    Με αυτά τα δεδομένα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατία και την καταστολή και δηλώνει ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική θα αντιτάξουμε τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες μέχρι την ανατροπή της.
    Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...Και οι μαθητές μας δε ζουν σε άλλη χώρα, παρατηρούν, ασκούν κριτική, διατύπωναν άποψη αγωνίζονται. Είναι αυτοί που απαξιώθηκαν με το ξεκίνημα της χρονιάς παίρνοντας φωτοτυπίες αντί για βιβλία. Είναι τα παιδιά των ανέργων, των απολυμένων, του υπαλλήλου που εκβιάζεται για την περικοπή των αποδοχών, του επαγγελματία που χρεοκόπησε. Είναι τα παιδιά των οικογενειών που τους επέβαλαν το εκβιαστικό χαράτσι. Είναι τα εγγόνια των συνταξιούχων που ενώ πλήρωναν εισφορές 40 χρόνια παίρνουν μια σύνταξη-επίδομα την οποία βλέπουν τώρα να περικόπτεται. Τέλος είναι τα παιδιά που θα σπουδάσουν και θα βγουν στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ανασφάλιστοι με 350€ μισθό. Αυτά είναι τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση και «μπουχτισμένα» από τη μαυρίλα που σκεπάζει τη ζωή τους αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν. Αυθόρμητα με την «καθοδήγηση» αν θέλετε ημών των «μεγάλων» που κάθε βράδυ βλέπουμε ειδήσεις και βρίζουμε, μουτζώνουμε… την οθόνη για την κατάντια της χώρας. Αντέδρασαν τα παιδιά μας στο φως της ημέρας χωρίς κουκούλες μπροστά στους «επίσημους».
    Η νεολαία μας δείχνει ορισμένες φορές τολμηρά την οργή της για όλους αυτούς που υπογράφουν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις υποθηκεύοντας το μέλλον τους. Η α-ντίδρασή τους είναι συμβολικού χαρακτήρα και υπ’ αυτή την έννοια ας αγγίξει την δημοκρα-τικότητα, την παιδαγωγική μας διάθεση και όχι την αυταρχική λογική.
    Και οι επίσημοι με αμήχανες αντιδράσεις και επιπόλαια σχόλια σε ελάχιστο χρόνο λες και ξεχείλισε η ευαισθησία τους για τους θεσμούς, το έθνος, την μέρα… έχουν στόχο τι; Υ-ποδεικνύουν ενόχους εκπαιδευτικούς, μαθητές κάνουν έρευνες… Και το πιο θλιβερό η αντί-δραση του κ. Δημάρχου. Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της εξουσίας ψάχνει και αυτός για υποκινητές στους καθηγητές. Δεν ενοχλήθηκε καθόλου για αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες του ή για το αντιδημοκρατικό κλίμα των τελευταίων ημερών.
    Ο τόπος χρειάζεται την πιο πλατειά ενότητα των εργαζομένων. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις εξουσιαστικές λογικές γιατί έρχονται πιο δύσκολες μέρες με το λαό να οδηγείται στην χρεοκοπία.
    Είναι σίγουρο ότι η στοχοποίηση συναδέλφων και μαθητών ανοίγουν τους «ασκούς του Αιόλου». Πρέπει να αποδεχτούμε επιτέλους ότι οι μαθητές έχουν και κρίση και το δικό τους τρόπος αντίδρασης. Η τολμηρή συμπεριφορά τους στην παρέλαση κρύβει πίσω της την αγανάκτηση των γονιών τους, την αγανάκτηση όλων μας, κρύβει το ποτάμι που σιγά-σιγά φουσκώνει και κάποια στιγμή θα ξεχυθεί και θα συμπαρασύρει Τρόϊκα-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και τα φερέφωνά τους.
    Δηλώνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας των συναδέλφων μας και όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηχηρό μήνυμα με γάλα…ΔΩΔΩΝΗ
    Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012

    Πολίτες διαδήλωσαν στην παρέλαση στα Γιάννενα
    Ηχηρό μήνυμα ενάντια στο πολιτικό σύστημα που ξεπουλά τον φυσικό και κοινωνικό πλούτο έδωσαν σήμερα το μεσημέρι πολίτες των Ιωαννίνων διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους κατά τη διάρκεια και στο τέλος της παρέλασης για το εορτασμό των Ελευθέριων της πόλης.
    Με ένα κέντρο κυριολεκτικά αποκλεισμένη από περίπου 10 διμοιρίες των ΜΑΤ «κόκκινη ζώνη», που χωρούσε μόνον τους επισήμους– τόσο στο ύψος της Ακαδημίας όσο και στην Όαση ήταν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από το δικαστικό ως την Όαση οι επίσημοι είχαν κυκλωθεί από κιγκλιδώματα- οι πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα μνημόνια και την εξαθλίωση.
    Τη…διαφορά έκαναν οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι στη «ΔΩΔΩΝΗ» οι οποίοι αρχικά επιχείρησαν, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, να διανείμουν κουτιά με γάλα στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλαζαν.
    Η αστυνομία με προφάσεις απαγόρευσε τη διανομή, μπλοκάροντας και το αγροτικό αυτοκίνητο που μετέφερε το γάλα, ενώ απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ διαδηλωτές που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος της Ακαδημίας. Λίγο αργότερα κι αφού η παρέλαση συνεχιζόταν εντελώς αναίτια η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές στη συμβολή των οδών Γ. Καλούδη και Χατζηπελλερέν.
    Ένταση με διαδηλωτές όπως μαρτυρούν μερικοί αναποδογυρισμένοι κάδοι προκλήθηκε στην Κουγκίου και κάτω από το Δικαστικό Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Πουλίτσα και Καλούδη.
    Αφού παρέλασαν και οι απόφοιτοι των αστυνομικών σχολών και έφυγαν από την εξέδρα οι επίσημοι, γύρω στις 12.30, επιτράπηκε στους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία στη Δωδώνης. Μπροστάρης ήταν αγροτικό φορτηγάκι από το οποίο οι κτηνοτρόφοι μοίραζαν γάλα ΔΩΔΩΝΗ στον κόσμο.
    Συμμετείχαν ακόμη τα πρωτοβάθμια σωματεία, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι. Η συγκέντρωση έφτασε στην κεντρική πλατεία με την αστυνομία να παρατάσσεται μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από αστυνομικό μέγαρο όπου ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες όπως κι έγινε λίγο αργότερα, περίπου στη 1.30 το μεσημέρι. Χειρονομία κατά επισήμων
    Κατά τη διάρκεια της παρέλασης εξάλλου μαθητές από Λύκειο της πόλης άνοιξαν τα πέντε δάχτυλα του χεριού τους προς την εξέδρα των επισήμων με αποτέλεσμα να φύγει από την εξέδρα ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
    Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή