Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Προς τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό, Παιδιά μας, εγγόνια μας...

Μήνυμα από την βραβευμένη με νόμπελ ειρήνης οργάνωση
«ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΆΙΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ»

Προς τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό,
Παιδιά μας, εγγόνια μας,
τα λίγα αυτά λόγια που θα ακούσετε είναι από τις μανάδες που χάσαμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή. Εκείνα τα χρόνια, το Δ.Ν.Τ. βρισκόταν για πολλοστή φορά στη χώρα μας σπέρνοντας την μιζέρια, τη πείνα και την υποδούλωση του λάου μας. Το μόνο που έκαναν τα παιδιά μας ήταν να υπερασπίσουν το λαό μας. Αυτό ήταν το «έγκλημα» τους. Για τους λόγους αυτός έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια της του ζωή.
Ο ηρωικός αγώνας σας σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες αλλά με τους ίδιους εχθρούς των λαών, δεν είναι διαφορετικός, κάνετε το αυτονόητο για να σώσετε τις επόμενες γενιές από την υποδούλωση. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, μη το βάλετε κάτω, όσο και δύσκολο και ανυπέρβλητο να φαίνεται, θα τα καταφέρετε. Συνεχίστε έως τη τελική νίκη. Τώρα τούτες τις ώρες είμαστε και δίκες σας μάνες, η σκέψη μας και τα λόγια μας είναι μαζί σας.
Ξαναβλέπουμε, τα δικά μας παιδιά στους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας, στους δρόμους του Καϊρου, στους δρόμους της Λισαβόνας και της Μαδρίτης
ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ!
Hasta la Victoria siempre!


Αυτή είναι η συγκλονιστική απήχηση που έχει ο αγώνας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο. Τα υπόδουλα κι υποταγμένα ΜΜΕ στην Ελλάδα παλεύουν να μας παρουσιάσουν ως μπαχαλάκηδες και καταστροφείς. ΝΤΡΟΠΗ ΛΑΜΟΓΙΑ.

8 σχόλια:

  1. Στα μάτια της Helena Smith, τα βίαια επεισόδια, οι λεηλασίες και το χάος που περιβάλλει τη χώρα αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

    Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής έρχεται να επισημάνει πως τέσσερις δεκαετίες μετά τη χούντα στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αδύνατο να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες στην κοιτίδα της δημοκρατίας.

    Αυτό που στέκεται εμπόδιο στην επιθυμία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που επιθυμούν να διαδηλώσουν ειρηνικά μπροστά από τη Βουλή είναι αυτή τη φορά τα δακρυγόνα που για μία ακόμα φορά "έπνιξαν" τους διαδηλωτές.

    Σαν να μην έφτανε αυτό, επισημαίνει πως το χάος που ακολούθησε με κτίρια να παραδίνονται στις φλόγες συνέβαλε στο να εξασφαλιστεί η διάλυση της συγκέντρωσης τη στιγμή που στο Κοινοβούλιο λάμβανε χώρα ψηφοφορία για βαθιά αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το νέο πακέτο διάσωσης.

    Το επόμενο πρωί οι Αθηναίοι βρέθηκαν αντιμέτωπη με μία πόλη που έμοιαζε βομβαρδισμένο τοπίο. "Δεν είναι οι πολιτικοί που υποφέρουν, είναι οι πολίτες. Αυτά τα μέτρα δεν σκοτώνουν μόνο τη δημιουργική σου φλόγα, σε κάνουν απελπισμένο", σχολίασε φοιτήτρια ενώ πίσω της βρισκόταν ένα απανθρακωμένο κτίριο που κάποτε ήταν τράπεζα.

    Με το δράμα χρέους να εντείνεται στην Ευρώπη, επισημαίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης και στα πρόθυρα ακυβερνησίας, τη στιγμή που τα θεσμικά όργανα υπολειτουργούν και οι πολίτες συνθλίβονται από το νέο κύμα περικοπών.

    Βιώνοντας επί τρία χρόνια τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης, το φάντασμα των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας δεν τρόμαξε τους Έλληνες. "Ένωσε την οργή τους". Η Helena Smith βασίζει το επιχείρημα αυτό στο ετερόκλητο πλήθος που βρέθηκε στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσει κατά του νέου Μνημονίου.

    "Θυμάμαι ως αγόρι πώς ήταν κατά τη διάρκεια του μεγάλου λιμού και του μεγάλου παγετού τον χειμώνα του 1941. Έχουμε έναν διαφορετικό πόλεμο τώρα, αλλά τον ίδιο εχθρό, τους Γερμανούς", ανέφερε πρώην ναυτικός.

    Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες νιώθουν πως βρίσκονται σε πόλεμο, με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να επισημαίνει πως είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδηθεί τη στιγμή που απομένουν πέντε μόνο εβδομάδες προτού κριθεί η τύχη της χώρας.

    Η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο δαίμονες. Από τη μία πλευρά η χρεοκοπία και από την άλλη πλευρά τα νέα επώδυνα μέτρα. Ακόμα όμως και αν έγινε το βήμα για την υιοθέτηση του δεύτερου Μνημονίου, οι κοινωνικές αναταραχές που τρομάζουν τους Ευρωπαίους και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα καθιστούν εκ νέου αβέβαιο το μέλλον για τους Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψήφισαν τη καταστολή στο Σύνταγμα.
    Συνεχίζουμε μέχρι να τους διώξουμε!

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο δρόμο, στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας. Ο όγκος, η μαχητικότητα, ο πολιτικός προσανατολισμός, η επιμονή και η ανυπόταχτη διάθεση αγώνα, που επιδεικνύουν για ώρες οι εργαζόμενοι και οι νέοι, υπογραμμίζουν ότι γυρίζουμε σελίδα.
    Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με την ίδια βία και μανία όπως ο Μουμπάρακ πριν από ένα χρόνο όταν προσπαθούσε να διαλύσει τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Θα πάρει την ίδια απάντηση που τις αξίζει! Δεν δουλεύουμε με μισθούς Μνημονίου, αντίθετα καλούμε όλους να βαδίσουμε στο δρόμο της απεργίας διαρκείας των χαλυβουργών μέχρι να τους διώξουμε!
    Η επιλογή της Αστυνομίας ήταν να εκκενώσει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που αλύγιστα διαδήλωναν επί ώρες με τόνους χημικών προκαλώντας ακόμη και τις καταστροφές και εμπρησμούς κτηρίων στο κυνηγητό των εξαγριωμένων διαδηλωτών.
    Το μαζικό λαϊκό κίνημα μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλλει την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, την κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, συνολικά του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.
    Στο στρατόπεδο του αντίπαλου, στο πολιτικό προσωπικό των τραπεζών, του ΣΕΒ και των πολυεθνικών, στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ο κλονισμός διευρύνεται. Τα αστικά κόμματα αποσαθρώνονται, το μνημόνιο τρώει τα παιδιά του.
    Η ιδεολογική τρομοκρατία, η ψευδολογία, ο πιο χυδαίος εκβιασμός και η φασιστικού τύπου κρατική – αστυνομική καταστολή, γίνονται τα βασικά εργαλεία για να περάσουν τα «σωτήρια» μέτρα.
    Η σημερινή εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση κτυπήματος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, από πολύ νωρίς, πριν ακόμα συγκεντρωθεί ο κόσμος, και οι επί ώρες άγριες επιθέσεις στους διαδηλωτές, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον «εχθρό λαό». Και ειδικά την προσπάθεια να επιβληθεί «απαγορευμένη ζώνη» για διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.
    Ο αγωνιζόμενος λαός και η ανυπόταχτη νεολαία αντιστέκονται επί ώρες, παραμένουν περήφανα στο δρόμο, έσπασαν το άβατο του Συντάγματος και παρά τον αποκλεισμό όλου του κέντρου διαδηλώνουν ακόμα έξω από τη Βουλή.
    Ένας τέτοιος λαός δε νικιέται. Ο αγώνας δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζεται αύριο και κάθε μέρα, μέχρι την τελική νίκη.
    Η νίκη θα είναι δύσκολη, αλλά θα είναι δική μας!
    http://www.antarsya.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ [ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ]

    BRUSSELS:547482.2
    DRAFT 02/03/12 2:54PM

    13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

    (1) Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.

    (2) Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

    (3) Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι"Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

    (4) Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ’’

    Προς Κύριον José Manuel Barroso,
    President of the European Commission
    1049 Brussels, Belgium.

    Κύριε Πρόεδρε,
    θεωρείται σκληρή διαπίστωση, πως η Ευρώπη έχει συστήσει τοκογλυφικές σχέσεις, έναντι της Ελλάδας (και των άλλων κρατών). Τα επιτόκια δανεισμού, με τα οποία η Τρόΐκα δανείζει στην Ελλάδα, είναι πολλαπλάσια από εκείνα που δανείζονται τα Κράτη-δανειστές. (Η Γερμανία , δανείζεται η ίδια με 0,25 και στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με 5%). Η κρίση στην Ελλάδα, γίνεται αιτία ανεπίτρεπτου πλουτισμού των Κρατών-εταίρων.

    Τούτο, συμβαίνει σε πλήρη άρνηση της κοινοτικής αλληλεγγύης. Ο οικονομικός κανιβαλισμός, κατά κράτους-μέλους, συνιστά τον ύψιστο κίνδυνο για τις αξίες της Ευρώπης.

    ΙΙ. Οι λύσεις που δίνονται ΔΕΝ είναι βιώσιμες,για την Ελλάδα. Και γενικώτερα, για το Ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα. Τα δάνεια στην Ελλάδα, με εξοντωτικό επιτόκιο, γεννούν μεγαλύτερο χρέος. Καιι βέβαια ο εκτροχιασμός κάθε ομαλής δημόσιας λειτουργίας των. Η κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.

    Σας καλούμε , κατά το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, να εισάγετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις ακόλουθες προτάσεις, προς ψήφιση :

    -Να διαγράφει κάθε μέλος μονομερώς το μέρος του δημοσίου χρέους, που εμπίπτει στην κατηγορία του «επονείδιστου χρέους».
    Τέτοιο είναι και το «ελληνικό» .

    Το μεγαλύτερο μέρος αυτού συνίσταται στην κεφαλαιοποίηση τόκων, που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω.
    Το κεφάλαιο των δανείων, έχει καταβληθεί.
    ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, δηλαδή.

    -Nα καθιερωθεί η Αρχή της « κατάστασης ανάγκης».
    Όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Κράτους κινδυνεύει από την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους ( καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευση μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων , σχολείων , κοινωνικών υπηρεσιών, ατομική εξαθλίωση κλπ) η άρνηση πληρωμής του είναι αναγκαία και δικαιολογημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανέλλη στο CNN : "Καταστροφή η παραμονή μας στο ευρώ"
    Καταπέλτης ήταν για άλλη μια φορά η βουλευτή του Κ.Κ.Ε Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.
    Ενώ στην Ελλάδα κυριαρχούσαν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις υπουργών και ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι καταψηφίση του "μνημονίου 2", οδηγεί τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, η κα Κανέλλη τάχθηκε δημοσίως υπέρ της εξοδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
    Πριν μερικές μέρες η Λιάνα Κανέλλη με βρετανική ψυχραιμία, αγγλικό φλέγμα και σαφέστατη τοποθέτηση διαποτισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και το δημοσιογράφο Jon Snow
    Μιλώντας πριν λίγο στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Τόνισε ότι ήταν καταστροφή η είσοδος της στην Ευρωζώνη και θα είναι καταστροφή η παραμονή της: "Εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε μια ωραία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω", είπε, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα "παράπλευρη απώλεια του δυτικού καπιταλισμού".
    Η Λιάνα Κανέλλη ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών: "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εκλογές τώρα. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση για να υπογράψουμε το μέλλον δύο-τριών γενεών. Κανείς δεν εξέλεξε τον Λουκά Παπαδήμο. Επιλέχθηκε", ανέφερε. "Θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία μας πνοή".
    Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το χρέος της χώρας δεν ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες: "Δανείσατε χρήματα με την ελπίδα να τα πάρετε πίσω, όχι με το να πάρετε τη ζωή των Ελλήνων πίσω, ως τιμωρία. Το χρέος δεν είναι των Ελλήνων πολιτών, δεν πήραν οι Έλληνες πολίτες τα χρήματα", υπογράμμισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δελτίο Τύπου

    • Ο αγώνας ενάντια στη χούντα και το καθεστώς κατοχής συνεχίζεται
    • Κάτω το πραξικόπημα της Δανειακής Σύμβασης και η παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου
    • Να φύγουν όλοι - Δημοκρατία, Ανεξαρτησία, παραγωγική ανασυγκρότηση, χειραφέτηση

    Η ΚΟΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού που χτες βούλιαξαν την Αθήνα και διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα νέα δεσμά που επιβάλλει η τρόικα, επιδεικνύοντας μαχητικότητα, αντοχή και κουράγιο απέναντι στις ανελέητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής. Παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, φουντώνει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού ενάντια στην κατοχή, την τυραννία και τη χούντα.
    Η Δανειακή Σύμβαση επιβάλλεται πλέον εντελώς πραξικοπηματικά από μια παράνομη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, η Βουλή, τα μνημονιακά κόμματα και οι πολιτικοί που ψήφισαν και στήριξαν το νέο έκτρωμα της Δανειακής Σύμβασης, ολόκληρο το πολιτικό τους σύστημα, είναι πλέον εντελώς απονομιμοποιημένοι. Έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο από το λαό, και πρέπει άμεσα να φύγουν.
    Ο δοτός πρωθυπουργός-τραπεζίτης και οι συν αυτώ, αφού δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν το λαό με την απειλή της χρεοκοπίας, στην οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η Δανειακή Σύμβαση, βρήκαν ως μοναδικό καταφύγιό τους την ανελέητη αστυνομική βία και τον τρόμο. Έπνιξαν απροκάλυπτα την Αθήνα στα χημικά, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν τα «όπλα» τους με τον πιο άγριο τρόπο ακόμα και εναντίον δύο εμβληματικών αγωνιστών, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης.
    Η παράνομη και πλήρως απονομιμοποιημένη κυβέρνηση, με την αμέριστη συμπαράσταση των περισσότερων μεγάλων ΜΜΕ, κατέφυγε στη βία και επένδυσε στον τρόμο. Τα παπαγαλάκια του συστήματος και οι απολογητές του Μνημονίου μιλούσαν συστηματικά μόνο για τις καταστροφές, εξαφανίζοντας προκλητικά τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που παρά τα χημικά παρέμενε στο Σύνταγμα και όλο το κέντρο της Αθήνας. Για όσα συνέβησαν χτες και για όσα θα ακολουθήσουν αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η παράνομη κυβέρνηση, που σε πλέρια αντίθεση με τη λαϊκή θέληση και με αλλεπάλληλα πραξικοπήματα παραδίδει τη χώρα, τη ζωή και το μέλλον του λαού στους πάτρωνές της.
    Το πολιτικό σύστημα που κατάκλεψε και κατέστρεψε την Ελλάδα, που τη χρεοκόπησε και την παραδίδει τώρα σαν αποικία σε ξένους επίτροπους και ξένα δικαστήρια, καταρρέει μπροστά στα μάτια μας. Δεν μπορούν πια να πείσουν ούτε τους εαυτούς τους: 45 διαγραφές βουλευτών, λιγότερες από 200 ψήφοι σε μια απόφαση που έχει τη στήριξη των δυο μεγάλων κομμάτων, είναι πρωτοφανές γεγονός για την περίοδο της μεταπολίτευσης.
    Η εντεινόμενη κρίση του πολιτικού συστήματος είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη ενός άλλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που μπορεί να πρωταγωνιστήσει, να θέσει τέρμα στο μνημονιακό κατοχικό καθεστώς και να βάλει τη χώρα σε μια άλλη πορεία, υλοποιώντας αυτά που θέλει και διεκδικεί ο λαός, αυτά που θα ανοίξουν το δρόμο για τη σωτηρία του λαού και της χώρας: Πραγματική Δημοκρατία. Ανεξαρτησία. Παραγωγική ανασυγκρότηση. Άμεσα, στάση πληρωμών προς τους δανειστές – Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους. Μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες, ο αγώνας συνεχίζεται.

    Εμπρός, για τη Μεταπολίτευση του Λαού!

    13 Φεβρουαρίου 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

    Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

    Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα "χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα" τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!", τονίζεται.


    Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία.Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
    Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

    Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα "Είμαι και εγώ Έλληνας". Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: "We are all Greeks".

    Το ραντεβού στο Παρίσι, έχει δοθεί για τις 15.00 ώρα Ελλάδας στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων". Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για "δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών " και τη θέληση για " δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών" ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

    Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της "Union Syndicales de Solidarite" ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ). Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των "Αγανακτισμένων", καθώς και η "Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων". Συμμετέχει επίσης και το " Μέτωπο της Αριστεράς " που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Πιέρ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι ένα πρώτο κάλεσμα συμπαράστασης στην Ελλάδα είχε γίνει πριν μια εβδομάδα από την εφημερίδα Ουμανιτέ, με σύνθημα : "Είμαστε όλοι Έλληνες, για να μην υποστούμε αύριο αυτά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόσκληση



    Ο Thiago Aguiar, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Βραζιλίας (*) και στέλεχος του νεολαιίστικου κινήματος «Μαζί για ένα αλλιώτικο μέλλον», βρίσκεται στην Ελλάδα για να γνωρίσει από κοντά τον αγώνα του λαού μας και να μας ενημερώσει για την κατάσταση στη χώρα του.



    Θα έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε και να συζητήσουμε μαζί του την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 8:30μμ, στον πολυχώρο @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18, κοντά στο σταθμό μετρό «Κεραμεικός»).



    (*) Η Εθνική Φοιτητική Ένωση συσπειρώνει εκατομμύρια φοιτητές σε όλα τα πανεπιστήμια της Βραζιλίας (της οποίας ο πληθυσμός ξεπερνά σήμερα τα 192 εκατομμύρια). Φέτος γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή