Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Συμμετέχουμε τη Δευτέρα, 30 Γενάρη, στις 11π.μ.
στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας που οργανώνει
η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπ/κών & και το Συντονιστικό Ωρομίσθιων - Αναπληρωτών Εκπ/κών


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση.
Το νέο σχολείο που ετοιμάζεται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο Παιδείας είναι ένα σχολείο με λιγότερα σχολεία, λόγω συγχωνεύσεων, (ενώ ετοιμάζονται και άλλες), συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, χωρίς βιβλία, με κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Το νέο σχολείο είναι ένα σχολείο γενικευμένης εφαρμογής των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για τους εκπαιδευτικούς (ΑΜΩ, Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου, ΑΚΩ, Αναπληρωτές Κανονικού Ωραρίου, ωρομίσθιοι, προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ), με υποχρεωτικές μη εθελοντικές μετακινήσεις, με μισθούς πείνας, με το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, ειδικά για τους νεοδιόριστους. Είναι φανερό ότι με τα δεδομένα αυτά δεν προσφέρεται σε όλους τους μαθητές η παιδεία που απαιτείται και από τους ίδιους αλλά και από την εποχή, και υπαγορεύεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

1.800 διοριστέοι εκπαιδευτικοί, μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%) εδώ και 3 χρόνια παραμένουν αδιόριστοι, 1.500 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών 24μηνου και 30μηνου, «θα απορροφηθούν με βάση τις ανάγκες των σχολείων» σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, αλλά, εδώ και ενάμιση χρόνο, περιμένουν την άμεση απάντησή του.

Συμπαραστεκόμαστε στους αδιόριστους και διεκδικούμε μαζί τους :
Άμεσους Διορισμούς όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κατάργηση του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου-φτωχολογίου
Να αρθεί το κλείσιμο σχολείων, η κατάργηση ειδικοτήτων. Να καταργηθούν οι συμπτύξεις τμημάτων. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Όχι στην άρση της μονιμότητας.

3 σχόλια:

  1. Τρίτη, 24-01-12,
    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

    Μετά από ερώτησή μας στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, μας επιβεβαιώθηκε ότι, σύμφωνα με το Π.Δ. 104/1979, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, την 30ή Ιανουαρίου, είναι μέρα αργίας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
    Το Π.Δ. 201/1998, σύμφωνα με το οποίο την 30ή Ιανουαρίου γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με παρουσία όλου του διδακτικού προσωπικού, αφορά μόνο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΑ 30/1/12. Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΕΙ, Ο κος ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΣΔΕ ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ «ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ».

    ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 11πμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθήνα, 26/1/12

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
    ΤΗΝ 30η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ(Εορτή Τριών Ιεραρχών)

    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να καλούν τους συναδέλφους για αναπλήρωση μαθημάτων τη Δευτέρα 30/1, μέρα της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών. Η συγκεκριμένη μέρα είναι αργία για τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί παράνομα καλούνται για εργασία, όπως δείχνει το ΠΔ 104/79 στο άρθρο 2:
    3. Ημέραι αργίας των Γυμνασίων και Λυκείων ορίζονται :
    α) Άπασαι αι Κυριακαί,
    β) αι θρησκευτικαί εορταί των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος,
    γ) αι εθνικαί επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου,
    δ) η Καθαρά Δευτέρα,
    ε) η 1η Μαΐου και
    στ) η κατά τας κειμένας διατάξεις ημέρα αργίας διά την έδραν εκάστου σχολείου λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής εορτής.
    Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Π.Δ. 201/1998, που αναφέρεται στο άρθρο 4 σε εκκλησιασμό στις 30/1 και παρουσία του διδακτικού προσωπικού σε εκδηλώσεις, αφορά μόνο την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
    1. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης δεν λειτουργούν: …
    Την 30ή Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Την ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή τις δύο πρώτες ώρες και το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, του παρόντος Π.Δ.
    Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει εξάλλου με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι τέτοια η αυθαιρεσία που δεν τηρείται καν η νομοθεσία που αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων.
    Τονίζουμε ότι είναι μια διαδικασία παράνομη, αλλά και παιδαγωγικά άγονη. Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι εξαιτίας της καθυστέρησης της αποστολής των βιβλίων, πολλά σχολεία προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Για αυτό το λόγο και προτείναμε να παραταθούν τα μαθήματα κατά μία βδομάδα το Μάιο. Από τις ανακοινώσεις του υπουργείου φαίνεται πως μάλλον θα υιοθετηθεί η πρόταση.
    Η περιττή λοιπόν συζήτηση για αναπλήρωση ωρών ουσιαστικά δεν είναι παρά μια εκδικητική ενέργεια σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας που αγωνιά και αγωνίζεται για θέματα τόσο σημαντικά όπως τα βιβλία και οι άλλες αντιεκπαιδευτικές ενέργειες του υπουργείου (συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, διακοπές μεταφορά μαθητών κ.ά). Είναι επίσης και ένα κακό σημάδι για όσα ετοιμάζονται με την αξιολόγηση που μετράει την παιδαγωγική επάρκεια των εκπαιδευτικών με την υπακοή, μεταξύ άλλων, στις εντολές των προϊσταμένων υπό την απειλή μισθολογικής-βαθμολογικής καθήλωσης, αλλά και απόλυσης με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις υπουργών.
    Καλούμε τους καθηγητές των σχολείων που τους δίνουν την παράνομη εντολή να εργαστούν τη Δευτέρα 30/1 που είναι μέρα αργίας να απέχουν από τα μαθήματα. Η αποδοχή από τους εκπαιδευτικούς της παραβίασης των εργασιακών τους δικαιωμάτων ανοίγει προοπτικές άρνησης από την κυβέρνηση των πιο βασικών κατακτήσεων των εργαζομένων.
    Όχι στη δόλια υπονόμευση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή