Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ



Στις 22 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ συναντήθηκε
με τους απεργούς της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ και παρέδωσε τρόφιμα και 600 ευρώ που είχαν μαζευτεί από τη σχολική κοινότητα της περιοχής μας.
Διαβάστηκε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης μας και μας ενημέρωσαν για την εξέλιξη του αγώνα τους.
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο αλληλεγγύης που μας περιέγραψαν οι απεργοί με βουρκωμένα μάτια:"σταματά ένα αυτοκίνητο στην πύλη του εργoστασίου, κατεβαίνει ένας πιτσιρίκος
και μας δίνει ένα πενηντάρι από τους γονείς του. Μετά βγάζει από την τσέπη του
μισό ευρώ και λέει, αυτό από εμένα."
Σχόλιο του απεργού:"και να θέλεις να σταματήσεις, μπορείς;"

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

5 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ.
    ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ
    ΜΙΚΡΟ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.!!!

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 2ο Α.Λ.
    ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    ΧΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση Εργαζομένων Χαλυβουργίας Ελλάδος

    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες



    Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας εργατικής αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει από τις 31-10-2011, όταν ξεκίνησαν οι αναίτιες και τρομοκρατικές απολύσεις από την Εταιρεία ιδιοκτησίας κυρίου Νικ. Μάνεση και έχουν φτάσει ήδη τον αριθμό 50+1, προκειμένου να μας πιέσει για να δεχτούμε μείωση αποδοχών 40% κατά μέσο όρο με 5ήμερο, 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία, με υπογραφή τροποποίησης μισθού της συλλογικής Συμβάσεως.

    Ο Αγώνας μας, που είναι αμείωτος έως και σήμερα δεν μας έχει καταβάλει καθόλου, νοιώθουμε ακμαίοι, έχουμε ενότητα, είμαστε ένα όλοι μαζί.

    Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός από την εργατική τάξη φυσικά, γιατί είναι τόσο ενωμένοι οι Συνάδελφοι που παλεύουν για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ ώστε να μην περάσει αυτή η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων, που ο ΣΕΒ και οι λοιποί φίλοι τους επιθυμούν διακαώς. Και πώς να το νοιώσουν βέβαια εάν δεν έρθουν στις «Πύλες της Φωτιάς». Να δουν με τα μάτια τους και να κουβεντιάσουν με τους εργαζόμενους το τι σημαίνει να εργάζεσαι στη φωτιά και το σίδερο, να έχεις ατυχήματα, πολλά από τα οποία σε πιέζουν να μην τα δηλώσεις ως εργατικά γιατί θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για την εταιρεία αλλά και για σένα..

    Νικήσαμε το φόβο, της σιωπής το κράτημα, της τρομοκρατίας το δίλημμα και βγαίνουμε νικητές στην πάλη και στον Αγώνα που ξεκινήσαμε μόνοι αλλά αμέσως γίναμε αμέτρητοι. Ενώσαμε δυνάμεις ψυχής και γίναμε πιο σκληροί κι από το ατσάλι που φτιάχνουμε, το νοιώθουν άλλωστε όσοι μας επισκέπτονται, αλλά σας θέλουμε όλους να κάνετε το ίδιο.

    Βγάλετε από μέσα σας τη φωτιά της ψυχής σας. Μιλήστε παντού για το πανεργατικό ξεσηκωμό, μη διστάζετε καθόλου. Εσείς έχετε το δίκιο, άλλοι πρέπει να φοβούνται και φοβούνται. Παντού ανάψτε φωτιές Χαλυβουργίας. Στηρίξτε το διπλανό σας. Μαζί ενώστε τις φωνές σας για να βγει η μεγάλη φωνή της νίκης. Μην αργείτε άλλο. Ο Καιρός γαρ εγγύς πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλήρωτοι, απολυμένοι, άνεργοι
    Καλή χρονιά σε όλους.
    2012 με ψηλά το κεφάλι.
    Να τους διώξουμε!

    Διαδώστε το μήνυμα αξιοπρέπειας των εργαζόμενων στον "Λουκίσα"
    Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές Δεκεμβρίου παραμένουν καθημερινά έξω από το χώρο εργασίας τους (Λεύκτρων 12 - Περιστέρι, δίπλα στον Κηφισό) για να την περιφρουρήσουν.
    Περάστε από εκεί, σταθείτε δίπλα τους, δώστε την ηθική και υλική σας συμπαράσταση.

    Παντού ανάψτε φωτιές Χαλυβουργίας
    Όσοι φεύγετε αυτές τις μέρες προς την Πελοπόννησο, κάντε μια στάση στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
    Οι εργάτες έχουν πολλά να σας πουν μετά από δυο μήνες απεργιακού αγώνα.
    Δείξτε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη σας.
    Εστίες αντίστασης παντού. Να τους περικυκλώσουμε.

    Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους του Alter

    Tην Κυριακή 18/12, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Alter, όπου οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι για μήνες, δίνουν έναν αγώνα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και την αξιοπρέπειά τους.
    Διαβάστεί το ψήφισμα συμπαράστασης του ΔΙΚΑΙΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εργαζόμενοι της
    ΑΦΟΙ ΛΟΥΚΙΣΑ ΑΒΕΕ

    Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Αφοί Λουκίσα ΑΒΕΕ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται καθημερινά έξω από το χώρο εργασίας τους (Λεύκτρων 12 - Περιστέρι, δίπλα στον Κηφισό) για να την περιφρουρήσουν.
    Περάστε από εκεί, σταθείτε δίπλα τους, δώστε την ηθική και υλική σας συμπαράσταση.
    Μας έστειλαν και δημοσιεύουμε την ανακοίνωσή τους προς όλους τους εργαζόμενους:

    Εμείς οι εργαζόμενοι της εταιρείας Αφοι Λουκίσα ΑΒΕΕ αποφασίσαμε όλοι από κοινού στις 5/12/11 να αφήσουμε τα εργαλεία της δουλείας μας και να βγούμε στον δρόμο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μας διότι μας έφτασαν σε σημείο να μην μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς και οικογενειές μας, κοροϊδεύοντας μας ότι θα μας πληρώσουν σύντομα.
    Το πρόβλημα με την μισθοδοσία μας ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την προβληματική χρηματοδότηση της εταιρείας από τις τράπεζες με αποτέλεσμα η καταβολή των δεδουλευμένων να γίνεται έναντι πληρωμής την ίδια στιγμή που η εταιρεία αναλάμβανε και εκτελούσε έργα μεγάλης κλίμακας εντός και εκτός Αττικής.
    Απέναντι στην ομόφωνη και αποφασιστική στάση μας η απάντηση της εργοδοσίας ήταν μόνο υποσχέσεις κι ότι θα πρέπει να δουλέψετε για να πληρωθήτε. Χρησιμοποιώντας νομικά τεχνάσματα, ψευδείς μηνύσεις τρομοκράτησης μας, απειλές ότι θα ΄΄κλείσει τα σπίτια μας΄΄, πλάγιους τρόπους λειτουργίας της με άλλους ΄΄εφεδρικούς΄΄ εργαζόμενους, δεν κοίταξε την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος αλλά αντιθέτως έδειξε την πλήρη αδιαφορία της προς τους απλήρωτους εργαζόμενους της.
    Γι΄ αυτό διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και του δώρου Χριστουγέννων και την επιστροφή όλων των εργαζομένων στον φυσικό εργασιακό χώρο μας.
    Σ΄αυτόν τον δίκαιο αλλά δύσκολο αγώνα μας αρκετός κόσμος από διάφορους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους αλλά και απλός κόσμος, από τις πρώτες κιόλας στιγμές έχει σταθεί δίπλα μας δείχνοντας την αλληλεγγύη και τον σεβασμό του προσφέροντας ακόμα και υλική βοήθεια.
    Γνωρίζουμε ότι, δίκαιο είναι ο εργάτης να πληρώνεται προτού ο ιδρώτας του μόχθου του στεγνώσει στο πρόσωπο του και άδικο είναι οι εργοδότες να κρατάνε τα λεφτά μας.
    Δεν δουλεύουμε για να έχουμε λεφτά στην άκρη αλλά για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
    Δεν είμαστε μόνοι και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tην Κυριακή 18/12, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Alter, όπου οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι για μήνες, δίνουν έναν αγώνα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και την αξιοπρέπειά τους.

    Ακολουθεί το ψήφισμα συμπαράστασης του ΔΙΚΑΙΩΜΑ

    Ένα μεγάλο ΟΧΙ, το ΟΧΙ της αντίστασης και του αγώνα, εκπέμπεται εδώ και μέρες από την τηλεοπτική συχνότητα του Alter. Οι εργαζόμενοι του σταθμού, απλήρωτοι για μήνες, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και δίνουν σε πανελλαδική κλίμακα το παράδειγμα της αξιοπρέπειας και της μαχητικής διεκδίκησης.

    Μαζί με τους εργάτες της Χαλυβουργίας, αυτές τις μέρες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι, οι εργαζόμενοι αντιδρούν, οι εργαζόμενοι βγαίνουν μπροστά, αντιπαλεύουν την εργοδοτική ασυδοσία. Και μαζί αντιπαλεύουν την πολιτική που νομοθετεί ό,τι διατάζουν οι εργοδότες και τα ευρω-αφεντικά. Την πολιτική που σπρώχνει το λαό στον πάτο, που παίρνει τον κοινωνικό πλούτο για να τον μεταφέρει στους διεθνείς πιστωτές της χώρας.

    Ο δρόμος των εργαζόμενων του Alter είναι μονόδρομος. Είναι ένας αγώνας που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης στέκουν μακριά από το δηλητήριο που εκδότες, καναλάρχες και τηλε-αστέρες δημοσιογράφοι προσπαθούν μεθοδικά να χύσουν σε κάθε σπίτι, σε όλο το λαό, διαφημίζοντας τα μνημόνια, συκοφαντώντας τους εργατικούς αγώνες, υποστηρίζοντας ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη.

    Στoν μαχητικό, ανυποχώρητο και ενωτικό αγώνα όλων των εργαζόμενων θα βρούμε τη δύναμη και την έμπνευση να ξεσηκωθούμε, να ενωθούμε σε ένα παλλαϊκό μέτωπο, να διώξουμε το σάπιο καθεστώς της τροϊκανής βαρβαρότητας και να χαράξουμε μια άλλη πορεία για το λαό και τον τόπο.

    Ο αγώνας, η ενότητα, η αλληλεγγύη είναι μονόδρομος

    Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων ΔΙΚΑΙΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή