Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αγώνας καλά κρατεί

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
Ο πόλεμος που άρχισε
είναι μακρύς και αδυσώπητος

1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
11πμ στο Πολυτεχνείο


Όπως έφυγε η κυβέρνηση Παπανδρέου, θα φύγει και ο
Παπα-δήμιος και το μαύρο μέτωπο
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΕΕ - ΔΝΤ

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

3 σχόλια:

  1. ΨΗΦΙΣΜΑ
    Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.

    Συνάδελφοι,
    Διαδώστε το μύνημά μας: Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!
    Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.

    Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα!

    Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε.

    Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.

    Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.

    Μην ακούτε τα ψέμματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.

    Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το Υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχθείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Μας απειλούν με 180 ακόμα απολύσεις!

    Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι, για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση!

    Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.

    Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη.

    Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 – 500 ευρώ.

    Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

    Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.

    Συνάδελφοι εργάτες, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι.

    Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια. Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη.

    Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση.

    Κάντε γενική συνέλευση, ελάτε σε επαφή μαζί μας, αποφασίστε απεργία. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μύνημα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει.

    Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.

    Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

    Ασπρόπυργος 30/11/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία και λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον προϋπολογισμό του κοινωνικού σφαγείου που φέρνει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τα Μνημόνια. Έναν προϋπολογισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο.
    Στέλνουμε με την απεργία μήνυμα ασυμβίβαστου αγώνα ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Καμιά ανακωχή με τη νέα κυβέρνηση, την τραπεζική χούντα που στήσανε χωρίς καμιά νομιμοποίηση το ένοχο ΠΑΣΟΚ των μεγάλων συμφερόντων και οι συνένοχοι του, η ΝΔ του νεοφιλελευθερισμού και το ΛΑΟΣ της ακροδεξιάς. Η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν αποτέλεσμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων, της πλήρους απονομιμοποίησής της απέναντι στην κοινωνία. Ο αγώνας συνεχίζεται για την ανατροπή της νέας κυβέρνησης της κοινωνικής λεηλασίας, όπως και κάθε κυβέρνησης που θα επιχειρήσει να διαχειριστεί τη χρεοκοπημένη πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο.
    Η εκπαίδευση και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κοινωνικά δικαιώματα, είναι κοινωνικός πλούτος. Δε αφήσουμε να υπονομευθεί και να χαθεί, να περάσει στα χέρια της κερδοσκοπίας. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντιας στην πολιτική ξεπουλήματος για ό,τι μπορεί να βγάλει κέρδος για τον επιχειρηματικό-τραπεζικού κόσμο και κλεισίματος για ό,τι δεν είναι κερδοφόρο. Συνεχίζεται ενάντια στα χαράτσια, στο μισθολόγιο της φτώχειας, του αυταρχισμού και της αναξιοπρέπειας, το σχολείο της αγοράς και της αμάθειας, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.
    Η συμμετοχή στην απεργία είναι μήνυμα ενάντια στην αντιδημοκρατική στροφή που σηματοδοτούν η αυταρχική επιβολή της λεηλασίας μισθών και εισοδημάτων, των χαρατσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν θα περάσει η σύγχρονη χούντα του ευρώ που επιβάλουν το κεφάλαιο και οι τράπεζες μέσα από την ΕΕ, την ευρωζώνη και το σύνολο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Αυτόν τον αυταρχισμό στηρίζουν οι δικαστικές παρεμβάσεις και η βία των ΜΑΤ ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες, οι κραυγές από το αντικομμουνιστικό ΛΑΟΣ για αντιδημοκρατική εκτροπή και τσάκισμα των λαϊκών ελευθεριών. Ό,τι και να λένε τα ελάχιστα στηρίγματα του Μαύρου Μετώπου ―όπως εκείνα τα MMΕ που λόγω των χρεών τους ταυτίζονται με τον Παπαδήμο― το μέτρο της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι η δυνατότητα του εργαζόμενου να διατηρεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά του στο χώρο της δουλειάς.
    Τέλος η συμμετοχή στην απεργία είναι και μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξουν βήματα προς ένα εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που θα ξεπεράσει τη λογική της συμβολικής διαμαρτυρίας στην οποία εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτή η εκφυλιστική κατάσταση, σαν αποτέλεσμα του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, μπορεί να ξεπεραστεί με πρωτοβουλίες που θα αγκαλιάζουν τις διαθέσεις των εργαζομένων για ένα μαχητικό, ενωτικό, διεκδικητικό εργατικό κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΔΝΤ, ΕΕ

    Καμιά περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καμιά ανάσα στο μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, καμιά εκλογική αναμονή και αυταπάτη. Οι εκβιασμοί δεν περνούν! Με τη δύναμη του κινήματος θα επιβάλουμε την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή!

    Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος!

    Καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, κανένας αγώνας στα χέρια τους – όλη η «εξουσία» για την πάλη στους ίδιους τους εργαζόμενους, τις συνελεύσεις στον τόπο κατοικίας, τις αγωνιστικές επιτροπές βάσης, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το συντονισμό τους.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για την οικοδόμηση του αναγκαίου σήμερα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, το οποίο αποτελεί το μέσο για να είναι νικηφόρος ο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, για την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή