Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

15ο Συνέδριο & Νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 15ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΛΜΕ, 28/6/11
(Το μέτρο= 38, σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2009)

ΔΑΚΕ: 120 (180), -60, 3 έδρες (-1 έδρα)
ΠΑΣΚ: 107 (141), -34, 3 έδρες (σταθερά)
ΣΕΚ: 80 ( 90), -10, 2 έδρες (σταθερά)
ΕΣΑΚ: 59 ( 56), +3, 2 έδρες (+1 έδρα)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 51 ( 43), +8, 1 έδρα (σταθερά)
++ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΣΥΝΟΛΟ: 423(523), -100 αντιπρόσωποι

ΔΑΚΕ: 28,50 % (34,75 %), -6,25 %
ΠΑΣΚ: 25,42 % (27,22 %), -1,80 %
ΣΕΚ: 19,00 % (17,37 %), +1,63 %
ΕΣΑΚ: 14,01 % (10,81 %),+3,20 %
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 12,11 % ( 8,30 %), +3,81%
++ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Την Τρίτη 12/7/2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Πρόεδρος: Νίκος Παπαχρήστος, ΔΑΚΕ
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Αλεβυζάκης, ΠΑΣΚ
Γεν. Γραμματέας: Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, ΣΕΚ
Ειδ. Γραμματέας: Γιάννης Ρουμπακιάς, ΠΑΣΚ
Οργανωτικός Γραμματέας: Ελένη Ζωγραφάκη, ΣΕΚ
Ταμίας: Δημήτρης Γκίνης, ΔΑΚΕ

Μέλη: Δημήτρης Πεππές
Λουκάς Κορφιάτης
Ηλίας Πατίδης
Βασίλης Λυκούρας
Παύλος Αντωνόπουλος

3 σχόλια:

  1. Μερικά συμπεράσματα.
    Η ΟΛΜΕ ετοιμάζεται να υποδεχτεί κυβέρνηση συνεργασίας. Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Πριν δυο χρόνια με πρόεδρο Πεπέ δεν δέχτηκαν να μπουν στο προεδρείο ούτε Συνεργασία, ούτε ΠΑΣΚ. Για να δεχτούν σήμερα και με πρόεδρο Παπαχρήστο, σίγουρα κάτι άλλαξε. Όσο για τη στάση της ΕΣΑΚ – ΔΕΕ θα πρέπει οι ίδιοι να εξηγήσουν στους συναδέλφους γιατί είναι καλύτερα να έχει η ομοσπονδία αυτό το προεδρείο, από το να έχει ένα αγωνιστικό, δεσμευμένο σε ένα πρόγραμμα αντικυβερνητικό, αντι μνημονιακό, ενάντιο στο σχολείο της αγοράς, κατά της αξιολόγησης, κατά της ΕΕ και των τραπεζιτών, της ΟΝΕ κλπ. Εκτός κι αν ταυτίζει τις Παρεμβάσεις με την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ. Αλλά τότε μιλάμε για πραγματικό παραλογισμό.
    Η Συνεργασία με τη στάση της απέδειξε αυτό που διαφαινόταν κι από το συνέδριο αλλά δεν ήθελε να παραδεχτεί. Κεντρική της επιδίωξη ήταν η συμμετοχή της στο Προεδρείο. Ανεξαρτήτως προγραμμάτων, παρατάξεων και προσώπων. Η πρόταση που κατέβασε στο συνέδριο μετά από διαπραγμάτευση με τη ΔΑΚΕ, απέβλεπε στην ύπαρξη μιας προγραμματικής πρότασης που αν ψηφιζόταν κι από τις Παρεμβάσεις θα αποτελούσε την προγραμματική πρόταση για ψήφιση κοινού προεδρείου από ΔΑΚΕ – Συνεργασία – Παρεμβάσεις. Γιαυτό και ήταν στα μέτρα της ΔΑΚΕ για να συμφωνήσει. Φυσικά με Πρόεδρο Παπαχρήστο.
    Συνάδελφοι,
    Από αύριο το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα έπρεπε να βρίσκεται σε θέση μάχης. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια της ΕΕ, του ΔΝΤ, των προθύμων της αντιπολίτευσης, των τραπεζιτών, ξένων και ντόπιων, του ΣΕΒ αλλά και με τη στήριξη των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και μηχανισμών μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Το διήμερο 28 και 29 του Ιούνη είναι πρόσφατο. Οι λεγεώνες του Παπουτσή έπεσαν πάνω στο λαό με ανείπωτο μίσος. Πρέπει να νικήσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει όλοι να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, στις πλατείες της αντίστασης. Πρέπει όλοι να μπούμε στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, στις ΕΛΜΕ μας και με όπλο τις γενικές μας συνελεύσεις, με άμεση εργατική δημοκρατία, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Καλούμε όλες τις αγωνιστικές συνιστώσες του κλάδου να συστοιχηθούν σε αυτόν τον αγώνα με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.
    Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε. Θα τους ανατρέψουμε
    Παύλος Αντωνόπουλος, Εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
    Αθήνα 12/07/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ & ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ
    ...Όσον αφορά την παραπέρα συμμετοχή μας στο προεδρείο εφόσον εκλεγόταν πρόεδρος ο Παπαχρήστος από ΔΑΚΕ, αφού και οι άλλες παρατάξεις (πλην των παρεμβάσεων) δεν έθεταν θέμα προσώπου:
    - εκτιμήσαμε τις απόψεις που ήρθαν με τα μαιλ στη λίστα, οι περισσότερες μιλούσαν για διεκδίκηση της θέσης του Γεν. Γραμματέα,
    - την αρνητική εμπειρία από τη μη συμμετοχή μας την προηγούμενη διετία στο προεδρείο,
    - την απόφαση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε στις 4/7 στην ΟΛΜΕ για συμμετοχή στο προεδρείο είτε από τη θέση του προέδρου είτε του Γεν. Γραμματέα
    αποφασίσαμε ότι θα συμβάλλουμε στη λειτουργία της ΟΛΜΕ και από τη θέση του Γεν. Γραμματέα, εφόσον δεν εκλεγούμε για τη θέση του προέδρου.
    ...Μετά την εκλογή στη θέση του Γ.Γ. κάναμε δήλωση ότι η συμμετοχή μας στο προεδρείο σημαίνει δράση της ομοσπονδίας σε αγωνιστική κατεύθυνση και οποιαδήποτε αλλαγή τοποθέτησης των παρατάξεων και συμπόρευση με την κυβερνητική πολιτική (περίπτωση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), σημαίνει παραίτηση από τη θέση του Γεν. Γραμματέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
    Οι Παρεμβάσεις θα επιμείνουν στην πρόταση τους για την κοινή δράση όλων των Αριστερών και αγωνιστικών δυνάμεων, στη βάση ενός αναγκαίου προγράμματος και της προτεραιότητας στην αναγέννηση της δημοκρατίας των κάτω, των σωματείων και των ΓΣ. Όχι από εμμονή αλλά γιατί θεωρούν ότι είναι δρόμος για την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ, των μνημονίων τους και της πολιτικής τους. Για την διεκδίκηση των κοινωνικών αναγκών και συμφερόντων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, οι Παρεμβάσεις κατέθεσαν στο Συνέδριο, το πλαίσιο των δέκα σημείων κι εξασφάλισαν καθαρά και χωρίς άλλες δεσμεύσεις να ψηφιστούν τέσσερα από αυτά, απαντώντας στην αναγκαιότητα να υπάρχει μια βάση για τις πολιτικές και εκπαιδευτικές διεκδικήσεις του κλάδου, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ταξικές δυνάμεις και να δυσκολεύουν την προσπάθεια αντιδραστικοποίησης των θέσεων του συνδικάτου που επιχειρούν οι μνημονιακές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Στην ίδια κατεύθυνση, κατέθεσαν πρόταση περιεχομένου και δράσης για προεδρείο των αριστερών, αγωνιστικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων στην πρώτη συνεδρίαση συγκρότησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ κι όχι νωρίτερα σαν εκλογικό παζάρι.
    Οι Παρεμβάσεις θα συνεχίσουν στην ίδια τακτική, ανοικτά και δημόσια, καθαρά και χωρίς προσχηματικές συζητήσεις. Γιατί πιστεύουμε ότι η Αριστερά για να συμβάλλει σε μια αποτελεσματική αναμέτρηση με την «ιερή συμμαχία» κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όλου του πολιτικού τους προσωπικού, πρέπει να βοηθήσει στην συγκρότηση του προγράμματος και της δημοκρατίας των κάτω. Χρειάζεται να ξαναγεννήσει στην εξουσία το φόβο και στον κόσμο την ελπίδα κι όχι να αναλωθεί σε μια τακτική που θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πλατύτητας, κερδίζοντας την αναπαραγωγή και την πολιτική της επιβίωση, με φαγωμάρα κάτω από το τραπέζι και συζήτηση περί ενότητας πάνω στο τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή