Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Στις 28 & 29 Ιούνη απεργούμε - Το μεσοπρόθεσμο να μην περάσει

Δυο βδομάδες μετά την απεργία και τα ογκωδέστατα και δυναμικά συλλαλητήρια της 15ης Ιούνη, που κλυδώνισαν τόσο την κυβέρνηση όσο και το ίδιο το πολιτικό σύστημα, μετά από «παρ’ ολίγον» παραιτήσεις και «παρ’ ολίγον» αλλαγές πολιτικής, βρισκόμαστε στην ίδια αφετηρία. Απέναντι σε μια κυβέρνηση δωσίλογη του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, που εκλιπαρεί για διακομματική συναίνεση, νομίζει ότι βολεύεται με την εσωκομματική, ενώ έχει χάσει προ πολλού τη λαϊκή. Που παραπαίει και προσπαθεί στην πτώση της να παρασύρει όσες κτήσεις και κατακτήσεις έχουν απομείνει στο λαό αυτού του τόπου...

...με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους μεγαλοκεφαλαιούχους των πολυεθνικών,
...με τη διάλυση κάθε ψήγματος κοινωνικού κράτους και την απαξίωση κάθε έννοιας δημοσίου αγαθού, υγείας , παιδείας,
...με την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων-συνταξιούχων-ανέργων με ευθεία μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, ραγδαία αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων.

Την ίδια στιγμή αυτή η κυβέρνηση των ξοφλημένων επιχειρεί να αφήσει στην εκπαίδευση ως αρνητική παρακαταθήκη όσο το δυνατόν περισσότερα αντιδραστικά μέτρα: προαναγγέλλονται νέες συγχωνεύσεις, μείωση των εκπαιδευτικών (έως 3.500 προσλήψεις για 23.000 συνταξιοδοτήσεις), αλλά και των αναπληρωτών κατά 50%, ακόμη και εργασία συνταξιούχων ―για τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί που είναι στη σύνταξη σήμερα να προσφέρουν (!) στο εκπαιδευτικό σύστημα μίλησε η υπουργός στη Βουλή... «Νέο λύκειο» ονομάζεται το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στην α΄ λυκείου και η κατεύθυνση της υπερεντατικοποίησης. Επιμόρφωση μια διαδικασία προπαγάνδας υπέρ αυτών των στόχων. Από κοντά και οι κρίσεις διευθυντών με κριτήριο τον αυταρχισμό και τη χειραγώγηση του κλάδου (βλ. Θέματα επιλογής για τις κρίσεις διευθυντών) και οι διώξεις εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στα Χανιά.

Η εκπαίδευση της αμάθειας που βλέπει σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές σαν οικονομικά μεγέθη και τα δικαιώματα σαν κόστος, συνδέεται άμεσα με το Μνημόνιο και το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο. Το ίδιο άμεσα συνδέεται και η πάλη για την ανατροπή της στο σχολείο με την υπόθεση της ανατροπής της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ στην κοινωνία. Για αυτό κάθε απεργός είναι στήριγμα όσων θα βρίσκονται για 48 ώρες στο Σύνταγμα με στόχο τη νίκη.

ΟΛΟΙ στις απεργίες, τους δρόμους και τις πλατείες, στο Σύνταγμα
και σ’ όλες τις γειτονιές της χώρας
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι μετανάστες και όλος ο λαός
ξέρουν ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
Γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

8 σχόλια:

  1. Άμεση έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης με το βίντεο που προβλήθηκε σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ζήτησε από αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

    Δύο κουκουλοφόροι εμφανίζονται στο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER να φυγαδεύονται από τους αστυνομικούς προς το προαύλιο της Βουλής.
    Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, εμφανίζονται δύο άτομα, ένας με κουκούλα και ένας με μάσκα, να φυγαδεύονται από τους αστυνομικούς προς το προαύλιο της Βουλής.

    Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διατάχθηκε η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα, διατάχθηκε και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
    Πριν οι αστυνομικοί παροτρύνουν τα δύο αυτά άτομα να φύγουν προς τη Βουλή, συνομιλούσαν μαζί τους. Το ένα δε κρατούσε και ένα σιδερένιο αντικείμενο και έφερε τατουάζ στο μπράτσο του ενός χεριού του.

    Η διαφυγή τους προς το προαύλιο έγινε υπό την προστασία των ΜΑΤ και δίπλα ακριβώς από τη σκοπιά που κάνουν βάρδιες οι αστυνομικοί- φρουροί του Κοινοβουλίου.
    Την ώρα που καταγράφηκαν οι σκηνές αυτές στο βίντεο, ήταν σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια σε μικρή απόσταση από τον χώρο που φυγαδεύτηκαν οι δύο άγνωστοι.

    Το επίμαχο βίντεο έγινε θέμα και στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης το επικαλέστηκε για να αποχωρήσει το κόμμα του από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσουν σε έρευνα για το περιστατικό και έκανε λόγο για "κλίμα αυταρχικής νοοτροπίας και αστυνομοκρατίας" με "συνέργεια ΜΑΤ και παρακρατικών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
    «Βομβαρδισμένο» τοπίο θυμίζει το Σύνταγμα, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα έξω από τη Βουλή, με φόντο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
    Η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους ήταν αποπνικτική λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 500 διαδηλωτές να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα.

    Υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έκανε απρόκλητη χρήση χημικών εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά, καθώς και για απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος πολιτών.
    Το ΕΚΑΒ, από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν το Σύνταγμα για να περισυλλέξουν τους τραυματίες.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 99 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», έξι στην Πολυκλινική Αθηνών, επτά στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένα άτομο στο «Σωτηρία». Έχουν επίσης τραυματιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία, 31 αστυνομικοί.

    Μεταξύ των βανδαλισμών που σημειώθηκαν, φωτιά πήρε και η είσοδος του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία σβήστηκε με την παρέμβαση δύο οχημάτων της πυροσβεστικής.
    Το απόγευμα κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόσο, να βρουν χρήματα εντός του.
    Με την εμφάνιση των αστυνομικών και τη χρήση χημικών ουσιών, οι ομάδες των κουκουλοφόρων διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, αλλά και προς την πλατεία Ομόνοιας.

    Το απόγευμα μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού πραγματοποίησαν πορεία στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία, όμως διαλύθηκε, μετά από ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Αθήνας απέναντι στα κρανοφόρα και μηχανοκίνητα στρατεύματα ωμής βίας που εξαπόλυσε η χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο λαός κάνει πράξη το σύνθημα που φώναξε η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος:

    ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/6 ΣΕ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ", ΟΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΟΣΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
    Μ-Λ ΚΚΕ : Όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας

    Το "Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα" λεηλασίας του λαού ψηφίστηκε και έγινε νόμος στη Βουλή. Αλλά στους δρόμους και στις πλατείες, του Συντάγματος και όλης της Ελλάδας, ο αγωνιζόμενος λαός, το καταδίκασε απερίφραστα και το απονομιμοποίησε πλήρως.
    Μπροστά στο γεγονός αυτό ένα όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας εξαπολύθηκε προσχεδιασμένα και απροσχημάτιστα εναντίον της νεολαίας, του λαού και των οργανώσεών του, στο Σύνταγμα.
    Η εγκληματική επιχείρηση διάλυσης των χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών με φασιστικές μεθόδους, με τόνους χημικά, με τις μηχανές ΔΙΑΣ και με τα αστυνομικά ρόπαλα δεν μπόρεσαν ούτε να καθυποτάξουν ούτε να ξεριζώσουν -όπως επιδίωκαν- τη μαχητικη θέληση του λαού για αγωνα μέχρι το τέλος ενάντια στο Μνημόνιο της υποδούλωσης.
    Ο αγώνας συνεχίζεται. Όλοι στον αγώνα. Κάτω το Μνημόνιο και η τρομοκρατία. Ψωμί, δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
    Κάτω η αντιλαική κυβερνητική πολιτική. Παλλαικός αγώνας - Να σπάσουν τα δεσμά του ιμπεριαλισμού.
    Μαζί με τη νεολαία και όλο το λαό, αντίσταση και πάλη ως το οριστικό ξερίζωμα της αντιλαικής εξουσίας της ντόπιας ολιγαρχίας, των κομάτων της και των ξένων συνεταίρων, προστατών και κηδεμόνων τους, της Ε.Ε και του ΔΝΤ
    Εξω η Ελλάδα από την Ε.Ε. - Έξω το ΔΝΤ

    --

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 28-29 Ιούνη 2011: Η λαϊκή αντίσταση γράφει ιστορία

    Το διήμερο 28 – 29 Ιούνη στους δρόμους της Αθήνας γράφτηκε ιστορία. Ο λαός της Αθήνας, χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αντιστάθηκαν με ηρωισμό απέναντι στη βαρβαρότητα των κρατικών συμμοριών των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ. Έδειξε πόσο θάρρος, πόση αντοχή, πόση αξιοπρέπεια κρύβει μια λαϊκή εξέγερση, όταν πιστεύει ότι έχει το δίκιο με το μέρος της. Η κυβέρνηση της Τρόικας και του αίματος μπορεί να εξασφάλισε την τυπική κοινοβουλευτική υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, όμως έχει χάσει κάθε ουσιαστική νομιμοποίηση, είναι αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη πολιτική κρίση, αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει.

    Η Τρόικα και τα κέντρα εξουσίας, ντόπια και ξένα, μπορεί να προσπαθούν να την κρατήσουν στην εξουσία όσο χρειαστεί για να περάσει τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής που μεθοδεύουν, όμως δύσκολα θα μπορέσει να αντέξει απέναντι στην ανοιχτή εχθρότητα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γι’ αυτό και ΝΔ και ΛΑΟΣ νομιμοποίησαν ουσιαστικά την πραξικοπηματική διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, γιατί στηρίζουν αυτή την πολιτική αλλά προτιμούν να αφήσουν το ΠΑΣΟΚ να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

    Την ίδια ώρα θλιβερά απόν από τη μεγάλη μάχη του λαού της Αθήνας απέναντι στην αστυνομική βαρβαρότητα στις 29/06 ήταν το ΚΚΕ. Την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές έδιναν μια μεγάλη μάχη και υπερασπίζονταν το δικαίωμα στον αγώνα, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεγε να περιχαρακώσει τον κόσμο του στα κομματικά μπλοκ και να τον κρατήσει μακριά από το Σύνταγμα. Πίσω από τη μεγαλοστομία, ο συντηρητισμός και η ηττοπάθεια.

    Ο λαϊκός ξεσηκωμός θα συνεχιστεί...Γι’ αυτό και πρέπει να δούμε πώς θα συνεχιστεί αυτός ο παρατεταμένος λαϊκός πόλεμος. Στην κρίσιμη καμπή που βρισκόμαστε πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο ο ξεσηκωμός θα ριζώσει ακόμη πιο βαθιά μέσα στην ελληνική κοινωνία, στις πόλεις και τις γειτονιές, θα έχει διάρκεια και αντοχή. Χρειάζεται να βαθύνουν και να διευρυνθούν οι μορφές λαϊκής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Η συνάντηση των πλατειών με το εργατικό κίνημα που επιταχύνθηκε στις μεγάλες απεργίες πρέπει να παγιωθεί και να μπορέσουμε να βρούμε τους δρόμους να συντονιστούν «από τα κάτω» όλες οι αντιστάσεις. Η απόπειρα να αρθρώσει το κίνημα διεκδικήσεις, στόχους και αιτήματα πρέπει να συνεχιστεί, πάντα με βάση την ίδια τη δημοκρατία του αγώνα, αμφισβητώντας τον πυρήνα της κυρίαρχης πολιτικής: τον εκβιασμό του χρέους, την πρόσδεση σε ευρώ και ΕΕ, την αναγόρευση της αγοράς σε υπέρτατο ρυθμιστή. Δρόμοι και τρόποι ανυπακοής απέναντι σε ό,τι θέλουν να επιβάλουν πρέπει να συζητηθούν.

    Όλα αυτά βάζουν και μεγάλες προκλήσεις για την Αριστερά. Για να μην ξαναζήσουμε την Αριστερά των χαμένων ευκαιριών, πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να έχουμε την Αριστερά των νικηφόρων εξεγέρσεων...Αρθρώνοντας την αγανάκτηση σε πρόγραμμα ανατροπής: Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, έξοδος από το ευρώ, αποδέσμευση από την ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος της εργασίας...

    Με τη δύναμη της οργής που γνωρίζει και το λόγο και τον εχθρό, με την ελπίδα που γεννά η αντίσταση και η συλλογικότητα, με την επίγνωση ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς, ας δώσουμε τη μάχη απέναντι στη συνθήκη βαρβαρότητας και κοινωνικής οπισθοδρόμησης που πάνε να μας επιβάλουν.

    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ
    Φασιστική επίθεση δέχθηκε το Μ-Λ ΚΚΕ στην Πλατεία Συντάγματος, επί της οδού Αμαλίας, πάνω από τα σκαλοπάτια, την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 9.30μμ, από μαινόμενη ομάδα τραμπούκων φασιστών κατόπιν πρόσκλησης και σε συνέργια με αυτοσυστηνόμενους ως αμεσοδημοκράτες, με σκοπό να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν το πανό του που, επί δυο ώρες, ήταν υψωμένο χωρίς να ενοχλείται κανείς από την παρουσία του.

    Τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ υπερασπίστηκαν με σθένος το κομματικό πανό από τη φασιστική επίθεση και με την άμεση συμπαράσταση μελών του ΚΚΕ (μ-λ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος παρευρισκομένων αγωνιστών, συγκρότησαν ένα κοινό μπλοκ που επί ένα μισάωρο έδινε μάχη φωνάζοντας συνθήματα και περιφρουρώντας το πανό, προασπίζοντας, έτσι, το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε οργάνωσης να επιλέγει αυτή και όχι διάφοροι ακροδεξιοί εθνικιστές ή κάποιοι «αμεσοδημοκράτες» τον τρόπο που θα παρεμβαίνει στις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας. Η φασιστική επίθεση αποκρούστηκε, το πανό έμεινε στη θέση του, οι ακροδεξιοί απομονώθηκαν και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, και η «απαγόρευση» των κομμάτων και των οργανώσεων, που είχε επιβληθεί στην Πλατεία, έσπασε με την κοινή, οργανωμένη μάχη που δόθηκε.

    Η «απαγόρευση», βέβαια, στην Πλατεία Συντάγματος, είχε σπάσει και κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας όταν το Μ-Λ ΚΚΕ και άλλα κόμματα και οργανώσεις της κομμουνιστικής Αριστεράς κατέβηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη (28 και 29 Ιουνίου) με τα κομματικά και παραταξιακά τους πανό στην απεργιακή διαδήλωση των συνδικάτων και έδιναν, για ώρες, τη μάχη μαζί με τους απεργούς και το λαό στην Πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο έκτρωμα της κυβέρνησης και ενάντια στο όργιο της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, που εξαπόλυσε, απροσχημάτιστα, η κυβέρνηση Παπανδρέου με τα ΜΑΤ και τις ομάδες ΔΙΑΣ, μετατρέποντας όλη την περιοχή σε θάλαμο αερίων με καταιγισμό χημικών, στέλνοντας εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα, οι φασιστικές συμμορίες των «χρυσαυγιτών» ενεργούσαν σαν παρακρατικός βραχίονας προβοκατόρων που τους υπέθαλπαν και περιέθαλπαν τα ΜΑΤ, όπως είδε όλη η Ελλάδα στο γνωστό βίντεο.

    Τώρα, που η μάχη αυτή κερδήθηκε, πρέπει να κατοχυρωθεί η ελεύθερη έκφραση και παρέμβαση των κομμάτων και των οργανώσεων, να ενωθούν οι δρόμοι και οι πλατείες σε ένα ενιαίο, παρατεταμένο αγώνα ενάντια στο βάρβαρο Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, που μπορεί να ψηφίστηκαν στη Βουλή αλλά έχουν απονομιμοποιηθεί και καταδικαστεί απερίφραστα στη συνείδηση του λαού.

    Ο ανειρήνευτος αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, για την υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών του λαού από την αστυνομική τρομοκρατία, την καταστολή και τα «τανκς» του Πάγκαλου θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει.

    Μαζί με τη νεολαία και όλο το λαό, οργάνωση, αντίσταση και πάλη μέχρι το οριστικό ξερίζωμα της αντιλαϊκής εξουσίας της ντόπιας ολιγαρχίας, των κομμάτων της και των ξένων προστατών και κηδεμόνων της, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
    ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ

    1η Ιουλίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ:

    Καθόμασταν μερικές χιλιάδες οκλαδόν και τραγουδούσαμε - όταν έσκαγαν οι κρότου λάμψης στην πάνω μεριά της πάνω πλατείας φωνάζαμε "Ψωμί, παιδεία ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73" και αμέσως μετά συνεχίζαμε το τραγούδι. Στην πάνω μεριά της κάτω πλατείας - κάτω ακριβώς από τα δακρυγόνα - είχαν φτιάξει μια μεγάλη φωτιά και έπαιζαν τσαμπούνα και τύμπανα - στην κάτω μεριά της κάτω πλατείας μετανάστες έπαιζαν τύμπανα - στη μέση έπαιζαν μουσικές πάρα πολλοί - αλλά έριχναν όλο και πιο κοντά - ο κόσμος βήχοντας και κλαίγοντας προχωρούσε ήρεμα και χωρίς να τρέχει στην Φιλελλήνων προς το ζάπειο - κανείς δεν ήθελε να φύγει - κανείς δεν φοβόταν - ήταν το κλάμα και ο βήχας - μέχρι που άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα μέσα στην πλατεία. Μετά στην Ερμού. Όταν άρχισαν να ρίχνουν στην πλατεία δεν είδα κανέναν να πετάει πέτρες, πρέπει δηλαδή να ήταν ελάχιστοι αυτοί που πετούσαν - είδα κόσμο όλων των ηλικιών και των ειδών να τον κυνηγάει το δακρυγόνο αλλά να μην υποχωρεί. Απλώς να προχωράει μακριά από την πλατεία. Χωρίς φόβο χωρίς πανικό. Κατά τις μία ούτε εκατό άτομα στην Ερμού, άνθρωποι όλων των ηλικιών και τρόπων (και άλλοι πολλοί σε άλλους δρόμους) και έριχναν δακρυγόνα σχεδόν μέχρι το ύψος του Μπρουνάζου για να φύγει και ο τελευταίος.

    ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    Ήμασταν καθισμένοι και τραγουδούσαμε μερικές χιλιάδες με μάσκες, γύρω μας οι κρότου λάμψεις και τα δακρυγόνα αλλά δε φεύγαμε. Έριξαν όμως δακρυγόνα ΜΕΣΑ στην πλατεία. Εκεί που τραγουδούσαμε μερικές χιλιάδες.
    ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ

    Ήμασταν εκεί και τραγουδούσαμε και αυτοί χτυπούσαν. Το κράτος που στρέφεται ενάντια στον κόσμο του έχει χάσει τη νομιμοποίησή του.
    Ήμασταν εκεί και τραγουδούσαμε και αυτοί χτυπούσαν. Σηκωθείτε να μας υπερασπιστείτε με οποιο τρόπο μπορείτε. Να υπεραπιστείτε τη ζωή μας, τη ζωή όλων μας.

    Αύριο θα είναι αργά.

    Ευγενία Μυλωνάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΗΜΕΡΑ 2η

    Σήμερα. Κατεβήκαμε το πρωί μέχρι το μεσημέρι είχαμε μαζευτεί πάλι μερικές χιλιάδες. Η πλατεία είχε καθαριστεί. Ήμασταν μερικές χιλιάδες και ημασταν όρθιοι μπροστά στη βουλή. Κατά τις δύο άρχισαν να χτυπάνε με δακρυγόνα και σπρέυ πιπεριού. Αρχίσαμε πάλι να προχωράμε στη Φιλελλήνων χωρίς πανικό και φόβο. Δεν φύγαμε στρίψαμε πάνω στην Αμαλίας για να επιστρέψουμε στην βουλή. Μείναμε στην Αμαλίας, άλλοι στο σύνταγμα άλλοι στη Φιλελλήνων άλλοι στην Ερμού και δίπλα μας χτυπούσαν με δακρυγόνα. Κατά τις 6 βρέθηκα στο μοναστηράκι - κυνηγούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν με δακρυγόνα ΜΕΣΑ στην πλάκα - ΜΕΣΑ στο μοναστηράκι. Έριξαν δακρυγόνα ΜΕΣΑ στην πλατεία Μητροπόλεως - ο κόσμος κατέβαινε από τα στενά της πλάκας και του μοναστηρακίου. Οι τουρίστες πανικόβλητοι - οι έμποροι έκλειναν τα μαγαζιά και ο κόσμος κατέβαινε προς τα κάτω. Μας κυνήγησαν μέχρι το Θησείο. Έτσι γύρισα στο σπίτι που μένω. Μιλάμε για να δούμε πού θα ξανασυγκεντρωθούμε. Ήρεμα και ωραία.
    Όρθιοι και μαζί - ελεύθεροι πολίτες μέσα σε μια χώρα που θα κρατήσουμε ελεύθερη μένοντας όρθιοι και μαζί.
    Το κράτος που χτυπάει τους πολίτες του έχει χάσει τη νομιμότητά του.
    Στην τηλεόραση βλέπω τώρα ότι δείχνουν μόνο "τα επισόδεια".
    Πρέπει να ξέρετε ότι στο σύνταγμα σήμερα ήμασταν μερικές χιλιάδες - δεν πετάγαμε πέτρες - χειροκροτούσαμε κάθε φορά που έπεφταν οι κρότου λάμψης - που σου έδιναν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στον πόλεμο. Εμείς χειροκροτούσαμε. Φωνάζαμε ψωμί παδεία ελευθερία. Όρθιοι και μαζί. Πρέπει να ξέρετε ότι ο κόσμος που χτύπησαν δεν ήταν οι κουκουλοφόροι. Πρέπει να ξέρετε ότι ο κόσμος που χτύπησαν σήμερα ήμασταν εμείς κι εσείς.
    Ήμασταν μερικές χιλιάδες και χτύπησαν εμάς. Όχι τους κουκουλοφόρους. Τους κουκουλοφόρους τους αφήνουν ελεύθερους για να χτυπάνε εμάς.
    Τις επόμενες μέρες θα στείλω βιντεάκια που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

    Ευγενία Μυλωνάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή