Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΑΣΚ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

Α.Σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων

Για το θέμα αυτό, που η ΟΛΜΕ το έχει αναδείξει ως σημαντικό την τρέχουσα περίοδο, όχι άδικα, πιστεύουμε ότι το θέμα της ίδρυσης ή συγχώνευσης δεν πρέπει να αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας (αν έτι είναι) για το Υπουργείο Παιδείας. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η ενίσχυση των μαθητών με προγράμματα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ανταποκριθούν στο παιδαγωγικό τους έργο.
Πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δεν πρέπει να γίνει, αν δεν εξυπηρετεί αποκλειστικά παιδαγωγικούς στόχους.
Ειδικότερα:
Σε περιπτώσεις που υπάρξουν συγχωνεύσεις, αυτές θα πρέπει: α) να είναι πραγματικά τα παιδαγωγικά αποτελέσματα που αναμένονται για τους μαθητές, β) να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, μετά από συζήτηση στα όργανα λαϊκής συμμετοχής που προβλέπει ο ν. 1566 (δημοτικές επιτροπές παιδείας), γ) να έχουν ληφθεί υπόψη προβλήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών τόσο στους επαρχιακούς δρόμους όσο και στο αστικό περιβάλλον, καθώς και την ταλαιπωρία των μαθητών που, αναπόφευκτα, θα επηρεάσει τη σχολική τους
επίδοση, δ) ο αριθμός των μαθητών να μην ξεπερνά τους 25 μαθητές ανά τμήμα, ε) να μη δημιουργηθούν μεγάλα σχολικά συγκροτήματα (πολυδύναμα κέντρα, «μαμούθ») από συνενώσεις σχολείων με πολυπληθή τμήματα.
Να ενισχύονται οι μαθητές των μικρών σχολικών μονάδων, στα νησιά και σε ορεινές περιοχές, με προγράμματα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα, απαιτείται ίδρυση νέων σχολείων σε περιοχές που αναπτύσσονται και αυξάνεται το μαθητικό δυναμικό, καθώς και επίλυση του κτηριακού προβλήματος με την κατασκευή σχολικών αιθουσών, ιδιαίτερα σε μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να γίνει η αναγκαία χωροταξική κατανομή των μαθητών, που θα αποσυμφορήσει μεγάλες σχολικές μονάδες.Επιπλέον,απαιτούμε να διατηρηθούν , οπωσδήποτε , οι υπάρχουσες οργανικές θέσεις των συναδέλφων όπου γίνουν συγχωνεύσεις και να διδάσκουν αν χρειαστεί με μειωμένο ωράριο


Β. Μια πρώτη προσέγγιση για τα Πρότυπα Σχολεία

Ισχυρή επιφύλαξη, ιδεολογικού χαρακτήρα, για την ίδρυση σχολείων «αρίστων», που θα εισάγονται με «προϋποθέσεις», εξετάσεις και τεστ. Και όλα αυτά σε μια περίοδο, που απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να έχει η δημόσια, υψηλής ποιότητας, εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
Αντιθέτως, κρίνουμε αναγκαία την ουσιαστική βελτίωση του θεσμού των Πειραματικών σχολείων, ώστε να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους.

Γ.Για το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης και το ενιαίο μισθολόγιο

Είναι επίδομα απαραίτητο όχι μόνο για την υλική κάλυψη των συναδέλφων αλλά και για την ηθική τους στήριξη.Ας μην ξεχνάμε ότι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την εργασία τους στο σπίτι κάτι που δεν κάνουν άλλοι εργαζόμενοι του δημοσίου μελετώντας και διορθώνοντας.Ζητούμε,λοιπόν,να ενσωματωθεί στο μισθό μας(για να το παίρνουμε και όταν θα ειμαστε στη σύνταξη)και σε καμία περίπτωση να κοπεί ή να μειωθεί.

Δ..Για το θέμα του προγράμματος

Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή ωραρίου πέραν της υπάρχουσας νομοθεσίας



Η άποψη της τοπικής ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις
στη περιοχή Ζεφυρίου –Φυλής –Άνω Λιοσίων
Στη περιοχή του νέου Καλλικρατικού δήμου Φυλής όχι μόνο δεν συντρέχουν λόγοι για συγχωνεύσεις σχολείων αλλά ίσως είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν και άλλα.Αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι ζουν μειονοτικές ομάδες όπως ΡΟΜΑ και παλλινοστούντες από την πρώην σοβιετική ένωση και το παιδευτικό έργο δυσκολεύτεται μέσα στην τάξη για λόγους που όλους γνωρίζουμε.Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία περιοχή που ο αριθμός των κατοίκων συνεχώς μεγαλώνει. Στις διαπιστώσεις αυτές συμφωνεί και το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας(ελμε,σύλλογοι γονέων)που τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων.

4 σχόλια:

  1. ΝΩΡΙΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΣΚ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ. ΟΧΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ;;;
    ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.
    ΧΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΣΚ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΟ;;
    ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ Η ΠΑΣΚ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ;;;


    Αθήνα, 18/5/11
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Κασκαμπάς, κάλεσε σε έγγραφη απολογία όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για ανακοίνωσή της, σχετικά με την «ανάθεση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε ιδιώτες»!!
    Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΠΑΣΚ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΚΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΕΟΝ.
    ΧΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ME AYTO+ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    O tzefry δηλωσε στο ατυπο υπουργικο οτι ακομη και το σπιτι του θα βαλει υποθηκη
    για να μην χρεωκοπησουμε.εαν ειστε ακομη εν ζωη θα ηθελα σχολια σε αυτο.

    1) πρεπει καποιος να του πει οτι αυτο δεν γινεται, εχουμε ηδη χρεωκοπησει.
    2) εαν αυτος βαλει μια υποθηκη εμεις το λιγοτερο που υπολογιζω ειναι να στησουμε...(σκυψε χρεωκοπημενη)
    3) το τραγικο ειναι οτι το παλευει και πιστευει οτι μπορει
    4) πιστευω οτι ο τελευταιος νομος που θα περασει θα ειναι η αποποινικοποιηση των
    ναρκωτικων διοτι θα μας εχει κανει να τα πινουμε με τις χουφτες και θα σκεφτει, αυτος ο γκουρου της πολιτικης και της οικονομιας οτι το κρατος χανει τον φπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή