Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η Αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει το σχέδιο της κυβέρνησης για μηδενικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η υπουργός παιδείας έχει δηλώσει ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και στην εκπαίδευση η αναλογία 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις. Όμως, ήδη το υπουργείο, ενώ είχε εξαιρεθεί από το πάγωμα των προσλήψεων και ενώ είχε να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων φέτος, προτίμησε να αφήσει εκτός σχολείου περίπου 3000 εκπαιδευτικούς με θεμελιωμένο δικαίωμα διορισμού. Το σχέδιο τους οδηγεί σε μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Ο αριθμός συνταξιοδοτήσεων μάλιστα πάνω στις οποίες θα βασιστεί ο υπολογισμός αποχωρήσεων και προσλήψεων δεν θα είναι ο αυξημένος φετινός, αλλά οι συνταξιοδοτήσεις της επόμενης χρονιάς.
Η Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου που είναι άδικες, παράνομες κι εξευτελιστικές. Έφτασαν τα στελέχη του στο σημείο να δηλώσουν ξεδιάντροπα ότι δε διορίστηκαν οι 3000 «επειδή δεν υπήρχαν κενά». Προφανώς και η πρόσληψη χιλιάδων, ακόμα απλήρωτων στην πλειοψηφία τους, αναπληρωτών αφορούσε θέσεις που δεν υπήρχαν. Το αποκορύφωμα της κοροϊδίας ήταν η έκδοση της διυπουργικής εγκυκλίου στις 20/10/2010 η οποία προέβλεπε την απορρόφηση μέσα στη χρονιά των διοριστέων, όλων των υπουργείων, των οποίων τα οριστικά αποτελέσματα είχαν εκδοθεί εντός του 2009. Η «γνωμοδότηση», όμως, για τους 3000 ήταν ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν αφορά το υπουργείο παιδείας γιατί αυτό είχε εξαιρεθεί από το πάγωμα των προσλήψεων!!! Έτσι, οι διοριστέοι του «εξαιρουμένου» υπουργείου Παιδείας είναι οι μόνοι των οποίων ο διορισμός έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Μάλιστα για ορισμένες κατηγορίες δεν υπάρχει και καμία διασφάλιση είτε ότι θα έχουν απορροφηθεί μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου(24μηνο) είτε ότι θα προστατευθούν από ενδεχόμενες μεταγενέστερες ανακατατάξεις στη σειρά των πινάκων διοριστέων (40% τεχνικών ειδικοτήτων).

Το ΔΣ συμπαρατάσσεται με τη Συντονιστική Επιτροπή Διοριστέων Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ και συμμετέχει στο κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά και όσους, εκπαιδευτικούς και μη, αισθάνονται αλληλέγγυοι, να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 7 Ιανουαρίου, στις 11π.μ.
AΜΕΣΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. Φαινομενικά άσχετο αλλά "καμιά φορά αποκτούν οι λέξεις τη δυνατότητα να αγγίζουν όταν προτού εκφραστούν οι ίδιες, έχουν αγγιχτεί απ'αυτά που συμβαίνουν γύρω μας." Κι αυτά ενώνουν την αριστερά


    Πορεία στο Μενίδι για το θάνατος της 7χρονης Έρικας
    Aκολουθεί η ανακοίνωση – κάλεσμα για τη σημερινή πορεία…
    Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!
    • Ο θάνατος της 7χρονης Έρικας στο Μενίδι απο μοτοσικλετιστή της Ομάδας ΔΙΑΣ είναι κρατικό έγκλημα. Το έχουν προαναγγείλει και ευθύνονται γι’αυτό η ασυδοσία και η ατιμωρησία των ένστολων εποχούμενων συμμοριών της ΕΛΑΣ.
    ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ
    • Η αστυνομοκρατία των πόλεων και των συνοικιών αποτελεί το συνοδό της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, ιδιαίτερα απέναντι στους φτωχούς και τους κοινωνικά αποκλεισμένους.
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
    • Καμιά ζωή δεν είναι αναλώσιμη, κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Η ζωή των Τσιγγάνων και των μεταναστών δεν είναι πιο «φτηνή» από των υπολοίπων. Ανθρώπινες συνθήκες ζωής, όχι στην γκετοποίηση των Τσιγγάνων.
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ «ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ,
    ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
    ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, 5 μμ
    Κεντρική Πλατεία Μενιδίου
    Εθνικής Αντιστάσεως 22
    Συγκοινωνίες
    Α10, Β10 & 714
    (αφετηρία πλ. Βάθης – κάνουν στάση και στον σταθμό Αττικής)
    Αλληλεγγύη Αγίων Αναργύρων, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, ΑΡΑΝ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΚΚΕ μ-λ, ΚΟΕ, Κόκκινο, Κόντρα, ΝΑΡ/Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία ΣΥΝ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ/Σπάρτακος, Παναττικό Δίκτυο, Πρωτοβουλία Αγ. Αναργύρων-Καματερού Ενάντια στα Μέτρα, ΣΕΚ, Συνασπισμός (Νομ. Ανατ. Αττικής)

    ΠΗΓΗ http://wp.me/pPn6Y-5bK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΡΙΞΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ

    …Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας ζητήσαμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου πέντε μήνες μετά να πάρουμε μία γραπτή δέσμευση τόσο για τους διορισμούς που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβρη του 2010, όσο και για τους νέους που επρόκειτο να γίνουν το 2011-2012. Επί δύο ώρες μας παρέπεμπαν σε γραμματείς και υπαλλήλους. Η αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου ήταν αυτή που μας έκανε να μπούμε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, χωρίς τη θέληση της πολιτικής ηγεσίας του. Όντας εκεί, αντιληφθήκαμε ότι συγκεντρώνονται αστυνομικές δυνάμεις. Συγκροτήθηκε επιτροπή συνάντησης με την κ. Χριστοφιλοπούλου, και ενώ μπήκαμε με τη συνοδεία αστυνομικού στο εσωτερικό του κτηρίου, στη διαδρομή μας ξανααρνήθηκαν τη συνάντηση. Τα 5 λεπτά που μας δέχτηκε τελικά η Υφυπουργός, όρθιους στο γραφείο της, προέκυψαν μετά τη δική μας επιμονή και την είσοδό μας στον 3ο όροφο του υπουργείου, όπου και αρνηθήκαμε να αποχωρήσουμε αν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Η απαξιωτική συμπεριφορά της κ. Χριστοφιλοπούλου τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και κατά τις μετέπειτα δηλώσεις είναι χαρακτηριστική ενός υπουργείου που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αλαζονεία και αυταρχισμό. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά το τέλος της συνάντησης είναι ενδεικτικό του πόσα ψέματα και πόση λάσπη μπορούν να χωρέσουν σε ένα κακογραμμένο κείμενο. (δες http://www.alfavita.gr/artro.php?id=19132 αξίζει!) Καμία απάντηση, καμία δέσμευση παρά μόνο κοροϊδία και άγνοια ή όπως λέει και ο λαός «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
    Διότι η δήλωση ότι οι διορισμοί θα γίνουν με βάση τις ανάγκες, όταν ήδη έχουν ανακοινωθεί οι συγχωνεύσεις σχολείων, η κατάργηση των αντισταθμιστικών προγραμμάτων και των τάξεων ένταξης, πράγματι είναι κοροϊδία… Και να σας θυμίσουμε ότι οι πιστώσεις για τους συγκεκριμένους διορισμούς του Σεπτέμβρη έχουν ήδη εγκριθεί… πού είναι αυτά τα λεφτά;;;;
    Κι αν η κ. Χριστοφιλοπούλου ορίζει βία τη σιδερένια πόρτα που ξηλώθηκε, εμείς ονομάζουμε βία την καταδίκη χιλιάδων εκπαιδευτικών στην ανεργία, ονομάζουμε βία το κλείσιμο των σχολείων, το πέταγμα χιλιάδων μαθητών στο δρόμο. Και όσο για τα έξοδα που πληρώνει ο ελληνικός λαός… η πολιτική του Υπουργείο Παιδείας εδώ και χρόνια έχει οδηγήσει τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και αυτό το ξέρει καλά ο ελληνικός λαός. Άλλωστε, κ. Χριστοφιλοπούλου, πολύ πιθανόν η πόρτα να στοιχίζει λιγότερο από το τσιμπούσι – με κάθε λογής γλυκίσματα, χυμούς και άλλα τιμαλφή - που είχε στηθεί στο γραφείο στο οποίο μας δεχτήκατε κατά τη διάρκεια των… απανωτών συσκέψεων ...
    Όσο για τα ψεύδη του περιορισμού της ωρομισθίας, απλώς να σας θυμίσουμε ότι πλέον τους λέτε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Και πράγματι είχατε πολλές πρωτιές ως Υπουργείο. Κρατήσατε 4 μήνες απλήρωτους 5.800 εκπαιδευτικούς, είστε η πρώτη ηγεσία στη θητεία της οποίας έγινε επίσχεση εργασίας από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, είσαστε οι πρώτοι μετά από χρόνια που φτιάξατε 30αρια τμήματα μαθητών κοκ. Βραβεία καινοτομίας σας αξίζουν πολλά! Τέλος τη δήλωση ότι οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις την αφήνουμε στη κρίση όποιου γνωρίζει στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα.
    Ό,τι κι αν δηλώνετε, ό,τι κι αν γράφετε πλέον δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Όχι μόνο εσείς, αλλά και όλο το συνάφι σας που σε απανωτές συσκέψεις καταργεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σας μάθαμε πια! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και το νέο έτος φαίνεται να είναι θερμό. Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όλους τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν αλλά ψεύδη, άλλη εκμετάλλευση.
    Θα μας έχετε κάθε μέρα μπροστά σας, εμπόδιο στα σχέδιά σας!

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή