Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


1. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καταδικάζει ομόφωνα την εγκληματική ενέργεια του κράτους του Ισραήλ ενάντια σε ειρηνική αποστολή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με σκοπό να ανακουφίσει τους αποκλεισμένους κατοίκους της Γάζας.
2. Εκφράζοντας την αγανάκτησή μας για τη δυνατότητα ενός κράτους να παραβιάζει κατάφωρα και κατ’ επανάληψη κάθε έννοια δικαίου ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συνεχιζόμενη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο των κατοίκων της Γάζας όσο και των μελών της αποστολής με αποκορύφωμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΈΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-06-10
ΣΤΙΣ 7:00 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

• Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ακτιβιστών
• ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


ΤΟ Δ.Σ της ΕΛΜΕ

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

    Το ανοικτό Συντονιστικό της πρωτοβουλίας «Ένα Σχολείο για τη Γάζα» συνεδρίασε χτες βράδυ 3/6/2010. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας φαίνονται πλέον να μην είναι ερμητικά κλειστά όσο στο παρελθόν, και ότι το διεθνές ενδιαφέρον για τη Γάζα είναι ιδιαίτερα αυξημένο μετά τη δολοφονική πειρατεία του Ισραήλ ενάντια στον "Στόλο της Ελευθερίας", εκτιμήσαμε ότι μια ολιγομελής αποστολή της πρωτοβουλίας μας στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έχε αυξημένες πιθανότητες να μπεί στη Γάζα μέσω Αιγύπτου.

    Η αποστολή θα λάβει χώρα στο διάστημα Πέμπτη 10/6/2010 [αναχώρηση απο Αθήνα με Ολυμπιακή 7μμ] - Δευτέρα βράδυ 14/6/2010. Έχουν ήδη γίνει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση με το ελληνικό Υπ. Εξωτερικών και την Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
    Υπολογίζουμε ότι τα έξοδα κατ' άτομο θα είναι περίπου 500 ευρώ.

    Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει αύριο Σάββατο στο συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ να παραδώσουν τα ακόλουθα στο Γιώργο Γαλάνη
    1) ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
    2) ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
    3) 25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ
    4) ΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ
    5) 260-280 ευρώ για τα αεροπορικά εισητήρια

    Λόγω της έκτακτης συγκυρίας που επιβάλλει επείγουσες και ταχείες ενέργειες, δε θα είναι δυνατή η συμμετοχή στην αποστολή όσων δεν μπορέσουν να δηλώσουν και να προσκομίσουν τα παραπάνω ως αύριο.[Ήδη έχουμε 8 συμμετοχές]
    Για συνεννοήσεις απευθυνθείτε στους:
    Γ. Γαλάνη (6972210342, galanis1@gmail.com)
    Ά. Μπάτρη (6946337330, abatris@gmail.com)
    Α. Φατούρου (6974438720, agelikifatourou@gmail.com)
    Π. Αντωνόπουλος (6977719812)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΑΚΟΑ
    Ξεσηκωμός κατά του αποτρόπαιου εγκλήματος της κυβέρνησης του Ισραήλ
    Ελλάδα - Τουρκία να δράσουν από κοινού

    Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στα κατεχόμενα της Γάζας, που μετρά τουλάχιστον 19 νεκρούς, κατά τον ισραηλινό στρατό, και περισσότερους από 50 τραυματίες. Είναι μία αποτρόπαιη πράξη που υπερβαίνει ακόμα και τα ως τώρα εγκλήματα της κυβέρνησης του Ισραήλ εναντίον απλών πολιτών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Οι φιλειρηνικοί πολίτες πληρώνουν την πολύχρονη ανοχή που έχει επιδείξει η διεθνής κοινότητα, και ειδικά οι ΗΠΑ, στη κυβέρνηση του Τελ Αβίβ.
    Η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τρόπο αναντίστοιχο της ισραηλινής βαρβαρότητας και της θρασύτητας, με την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση παραβιάζει κάθε διεθνή νομιμότητα. Απαιτούμε, όχι μόνο την παύση των κοινών κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το Ισραήλ, τώρα και στο μέλλον, αλλά η Ελλάδα να πρωτοστατήσει για τη διεθνή καταδίκη της ισραηλινής εγκληματικότητας. Ειδικότερα η Ελλάδα και η Τουρκία, της οποίας οι πολίτες υπήρξαν επιλεγμένος στόχος, από κοινού να συντονίσουν αυτήν την προσπάθεια.
    Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων της αποστολής «Ένα καράβι για τη Γάζα», στην οποία συμμετέχουν 50 χώρες, και την ασφαλή επιστροφή τους.
    Ζητάμε να ασκηθεί άμεσα διπλωματική πίεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να σπάσει ο αποκλεισμός στη Γάζα και να βρεθεί προ των ευθυνών της η κυβέρνηση του Ισραήλ η οποία διέταξε τη δολοφονική πειρατεία ενάντια στη νηοπομπή που, μάλιστα, έπλεε σε διεθνή ύδατα. Αυτή η δολοφονική πρόκληση δεν πρέπει να περάσει χωρίς συνέπειες.
    Είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους και απαιτούμε την απελευθέρωση της φυλακισμένης Παλαιστίνης. Για εμάς η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να τεθεί εκτός νομιμότητας αφού διέταξε την ανήλεη σφαγή συνανθρώπων μας, των οποίων το έγκλημα ήταν ότι πάλευαν ενάντια στην καταδίκη των Παλαιστινίων σε ισόβια φυλάκιση εντός των τειχών της Γάζας.
    Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 μ.μ. έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

    Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, ΑΚΟΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή