Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, σ’ αυτή τη περίοδο κρίσης, που πάει να μας πνίξει, χρειάζεται να προβάλλουμε στόχους και σκοπούς, όνειρα κι οράματα.

Η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής διοργάνωσε εκδήλωση – συζήτηση τη Δευτέρα 10/05/2010 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, με ομιλητή τον συνάδελφο Χρήστο Κάτσικα με θέμα: «Το σχέδιο Καλλικράτης - «αποκέντρωση» και οι επιπτώσεις στο Δημόσιο Σχολείο»

Παράλληλα παρουσιάστηκαν πολιτιστικές δραστηριότητες μαθητών των σχολείων της περιοχής μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
.

6 σχόλια:

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Δευτέρα 10/05/2010 πρωί

    3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων
    Πολιτιστικές δραστηριότητες του σχολείου &
    έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας
    του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

    2ο γυμνάσιο Ζεφυρίου
    Πολιτιστικές δραστηριότητες του σχολείου &
    έκθεση σχεδίων και εφημερίδας των μαθητών του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων

    Δευτέρα 10/05/2010 απόγευμα

    Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» Α. Λιόσια
    έκθεση ζωγραφικής ,φωτογραφίας και σχεδίων μαθητών της περιοχής
    17:30 Οι συντακτικές ομάδες του 2ου Γυμνασίου
    Ζεφυρίου και του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων
    παρουσιάζουν και συζητούν το περιοδικό
    και την εφημερίδα τους.
    18:15 Το 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων παρουσιάζει
    τα πρόγραμματα « Η Μετανάστευση στη Τέχνη» & «Μιχάλης Γκανάς»
    19:00 « Σχέδιο Καλλικράτης – “αποκέντρωση”,
    επιπτώσεις στο Δημόσιο Σχολείο»
    Ομιλητής: Χρήστος Κάτσικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τα πολιτιστικά κι άλλες σημαντικές παρεμβάσεις έχουν συμβεί, συμβαίνουν και θα συμβούν αυτήν την περίοδο σε τοπικό επίπεδο. Ρίξτε βλέμμα στα σχόλια της απεργίας 4-5/5/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 22η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ

    KΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

    Διαμαρτυρία ενάντια στον Καλλικράτη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της πλαζ του Αγίου Κοσμά. Πολίτες έκλεισαν για λίγη ώρα τις γραμμές του τραμ και στη συνέχεια τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και μοίρασαν στους επιβάτες των συρμών του τραμ και στους διερχόμενους οδηγούς φυλλάδια για τον αγώνα του δήμου Ελληνικού ενάντια στον Καλλικράτη και τη συνένωση.

    Το πρωί της Κυριακής στο δημαρχείο Ελληνικού πραγματοποιήθηκε συνάντηση συντονισμού δημοτικών παρατάξεων απ’ όλη την Αθηνά και τον Πειραιά, με πρωτοβουλία των παρατάξεων «Λιμάνι της Αγωνίας» από τον Πειραιά, «Ανοιχτή Πόλη» από την Αθήνα, της «Απόδρασης» των Αγίων Αναργύρων και της Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό, για να συντονίσουν τις ενέργειες ενάντια στον «Καλλικράτη». Στη συνάντηση παρόντες ήταν και εκπρόσωποι εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Συμμετέχοντες στη σύσκεψη ήταν από το Κορυδαλλό, τη Νίκαια, την Αγ. Παρασκευή, τον Ταύρο, την Καλλιθέα, τον Άλιμο, την Αργυρούπολη, την Ηλιούπολη, τη Νέα Σμύρνη, την Καισαριανή, το Χολαργό, τους Αγ. Αναργύρους, τα Βριλήσσια, το Ίλιο, το Χαλάνδρι και τη Νέα Ιωνία.

    Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα του Δημάρχου Ελληνικού και δήλωσαν πως συντάσσονται από κοινού, ώστε να δοθεί η «μάχη» ενάντια στον «Καλλικράτη».

    .....................................

    Μετά τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις που έγιναν αποφασίσθηκε να βγει ένα κοινό ψήφισμα των παρευρισκόμενων, να ασκηθεί πίεση στα Δημοτικά Συμβούλια, ώστε να παρθούν αποφάσεις κατά του «Καλλικράτη», να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του εκλογικού συστήματος που προωθείται και των πόρων που θα διατεθούν στους Δήμους, να υπάρξει παράσταση διαμαρτυρίας με πανό στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που αναμένεται τις επόμενες μέρες και να οργανωθεί διαμαρτυρία έξω από την Βουλή.

    ................................................

    Σ’ αυτό τον αγώνα μας εμπνέει ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης.

    Η Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό υλοποίησε ένα υποδειγματικό πρότυπο δημοτικής αρχής, με χρηστή διαχείριση, διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία. Σε εποχές λιτότητας και περιστολής της κρατικής χρηματοδότησης, ο Δήμος Ελληνικού προσέφερε στους δημότες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και έργων με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα έχοντας ταυτόχρονα μηδενικό χρέος αλλά και μηδενική επιβάρυνση των πολιτών (πχ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς). Δείχνοντας έτσι ότι είναι εφικτός ένας άλλος δρόμος για την Αυτοδιοίκηση, πέρα από τον αντιδημοκρατικό και αντικοινωνικό «Καλλικράτη» της κυβέρνησης και του ΔΝΤ.
    Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή του Ελληνικού, στο όνομα όλου του λαού της Αττικής και με τη συμμετοχή του, διαφύλαξε το χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, αποτρέποντας τα σχέδια οικοδόμησής του, και προχώρησε στην απόδοση σε δημόσια χρήση μεγάλου μέρους της παραλίας του Ελληνικού , που λυμαίνονταν ιδιωτικά συμφέροντα.

    Σήμερα ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, με το έσχατο μέσο αγώνα – την απεργία πείνας – από τη μια, πρωτοπορεί στον αγώνα κατά του «Καλλικράτη» και, από την άλλη, διεκδικεί τα αυτονόητα για τον Δήμο Ελληνικού: να μην καταργηθεί , να δοθούν οι οφειλόμενοι από το κράτος πόροι και η παραλία στο Δήμο. Είμαστε στο πλευρό του! Ο αγώνας είναι κοινός.

    ΑΦΑΛΩΝΙΑΤΗΣ Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «ΟΥΤ’ ΟΡΦΑΝΟ, ΟΥΤΕ ΦΤΩΧΟ, ΟΥΤ’ ΑΠ’ ΤΑ ΞΕΝΑ ΞΕΝΟΝ»
    Ένα θέαμα για τα εργατικά ατυχήματα
    Μια αυτοσχέδια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Έλενας Πατρικίου
    Στο Resistance festival το Σάββατο 19/6 στις 9μ.μ.

    130 νεκροί κατά μέσον όρο την τελευταία δεκαετία. Άγνωστο πόσοι οι ανάπηροι και οι ακρωτηριασμένοι. Μέσα στα στοιχειωμένα κτίρια, πάνω στους δρόμους και τις γέφυρες όπου “χτίζονται” αυτοί οι 130 νεκροί κάθε χρόνο, κυκλοφορούμε εμείς, διαβάτες. Πέρα από την ενοχή των ανώνυμων εταιρειών, υπάρχει και η δική μας ευθύνη για μια κοινωνία στην οποία θεωρείται “λογικό” να θυσιάζουμε τον φτωχό, το ορφανό, τον ξένο, για να στεριώσουμε τα ετοιμόρροπα έργα και τις παραλυτικές αναπτυξιακές μας υποδομές. Στοίχημα αισθητικό και πολιτικό: πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο θέαμα, μέσα σε συνθήκες ακραίας αισθητικής λιτότητας και ακραίας πολιτικής αμεσότητας.

    Σκηνοθεσία-Δραματουργία: ΕΛΕΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ
    Χορογραφία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ
    Φωτισμοί: ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΓΚΑΣ

    Παίζουν: Παναγιώτης ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ
    Βίκυ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
    Χαρά ΓΑΛΕΝΙΑΝΟΥ
    Σταύρος ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ
    Γιάννης ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ
    Λεωνίδας ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
    Αλφόνσο ΤΙΑΜΠΥ
    Παναγιώτης ΤΣΕΤΣΩΝΗΣ
    Μαριλίζα ΧΡΟΝΕΑ

    Διαβάστε τη συνέντευξη της Έλενας Πατρικίου στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Δρόμος».

    www.resistancefestival.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεμινάριο παραδοσιακών και αφρικανικών κρουστών
    στο Resistance festival 2010
    Από την ομάδα «τα κρουστά της Τάκη»
    Κυριακή 20/6 στις 7.30μ.μ
    Η ομάδα της οδού Τάκη στου Ψυρρή αποτελεί χώρο συνάντησης μουσικών και Μουσικών. Ρυθμοί και τραγούδια της Δυτικής Αφρικής με κρουστά (Djembe,Doundouns) και έγχορδα (Ngoni). Ελληνικό, βαλκανικό, κέλτικο ρεπερτόριο για γκάιντες, συνοδευόμενο από παραδοσιακά κρουστά (νταούλια, νταχαρέδες, τουμπελέκια). Ηλεκτρονικά περιβάλλοντα, hip hop λούπες, μαύρα φωνητικά ενώ το ακαταμάχητο groove μετατρέπει κάθε συναυλία της ομάδας σε ξέφρενη χορευτική βραδιά. Την Κυριακή 20/6, στο Resistance festival μια μικρή γεύση της δουλειάς τους σ’ ένα σεμινάριο παραδοσιακών και αφρικανικών κρουστών για όλους.
    www.resistancefestival.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟ 2007!

    Απίστευτη πρόκληση

    Η κυβέρνηση έχει την κεντρική ευθύνη γι’ αυτήν την άθλια εξέλιξη, που δείχνει πως όλοι οι θεσμοί του ελληνικού κράτους δουλεύουν μαζί για να πνίξουν μια εστία αντίστασης και να αφήσουν ανενόχλητα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.



    Η συμπαράσταση στο Ελληνικό και στον ηρωικό αγώνα του Χρ Κορτζίδη στην πιο κρίσιμη στιγμή, 57η ημέρα απεργίας πείνας.



    Το Σάββατο το βράδυ πρέπει όλος ο κόσμος να είμαστε εκεί: Δέκα και μισή στη γνωστή αερογέφυρα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή