Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Την Κυριακή 28 Μαρτίου ανοίγουμε όλα τα διόδια

ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Κυριακή 28 Μαρτίου ανοίγουμε όλα τα διόδια

Ενώ συντελείται η μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού μας κάποιοι συνεχίζουν να κερδοφορούν προκλητικά σε βάρος μας. Το σύμπλεγμα μεγαλοκατασκευαστικού - τραπεζικού κεφαλαίου συνεχίζει μέσα στην κρίση να αποκομίζει τεράστια κέρδη επιβάλλοντας συνεχώς χαράτσια στους εργαζόμενους της χώρας μας. Οι πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται τις εθνικές μας οδούς είναι προκλητικές ακόμα και στις περιπτώσεις που εξαγγέλλουν ότι δε θα προχωρήσουν σε αυξήσεις διοδίων (βλ. περίπτωση Μπόμπολα – Αττικής Οδού με 1.000.000 € έσοδα από διόδια την ημέρα!!!) αφού γνωρίζουμε καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη αυξάνοντας τις τιμές και τους σταθμούς διοδίων και ανεβάζοντας στα ύψη το καθημερινό κόστος μετακίνησης πολιτών κι επαγγελματιών. Γνωρίζουμε τις αιμοβόρες κερδοσκοπικές διαθέσεις όλων αυτών των κυρίων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και οι όψιμες ευαισθησίες τους δε μας πείθουν.

Καλούμε κάθε σκεφτόμενο πολίτη, κάθε σύλλογο, επιτροπή και φορέα που θέλει να αντιδράσει
Την Κυριακή το μεσημέρι ανοίγουμε τους σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα για να
- για να πάψει η αισχροκέρδεια και η κοροϊδία σε βάρος του λαού μας
- να πληρώσουν την κρίση τα καρτέλ των κατασκευαστικών και των τραπεζών, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας κλέβουν παρέα με όλες τις κυβερνήσεις
- να πάρουν πίσω τα νέα μέτρα που σα μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να βουλιάξουν την κοινωνία και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι διεθνείς και ντόπιοι ληστές
Τα ραντεβού μας είναι στους σταθμούς διοδίων στις 11.30 πμ:
Μαλγάρων Θεσσαλονίκης Λεπτοκαρυάς Πιερίας Μοσχοχωρίου Λάρισας
Τραγάνας Φθιώτιδας Αφιδνών Αττικής Μεταμόρφωσης Αττικής *
Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου Σπαθοβουνίου Τριπόλεως

* Μετάβαση με πούλμαν στις 10.30 πμ από την πλατεία Μεταξουργείου


Δ.Σ. Α. ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

4 σχόλια:

  1. Πανελλαδικό Συντονιστικό Κατά των Διοδίων

    Δελτίο Τύπου
    Αθήνα, 3/9/2010

    Στο δρόμο για τη ΔΕΘ με ανοιχτά διόδια

    Οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ με ξεχωριστό τρόπο. Ξεκινώντας από το σταθμό διοδίων του Ρίου και περνώντας από όλους τους σταθμούς διοδίων του άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11/9 θα φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουμε στην πορεία ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης. Ο αγώνας κατά των διοδίων και των εταιρειών που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους γίνεται περισσότερο επίκαιρος την εποχή του Μνημονίου και του ΔΝΤ, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του λαϊκού εισοδήματος.
    Στη διαδρομή από τις διάφορες πόλεις προς τη Θεσσαλονίκη θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή η οποία θα ανοίγει όλα τα διόδια που θα συναντά κατά μήκος των Εθνικών Οδών για να διέρχονται οι οδηγοί ελεύθερα. Τα αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν από την Κορινθία, Αργολίδα και Αττική θα συγκεντρωθούν στις 09:00 στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών Αττικής. Η αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί προς Θεσσαλονίκη περνώντας και ανοίγοντας όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων ενώ έξω από τη Λάρισα και την Κατερίνη θα συναντηθεί με τους κατοίκους και τις τοπικές επιτροπές που θα ενισχύσουν το κομβόι.
    Καλούμε όλα τα σωματεία, τις οργανωμένες συλλογικότητες αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες που θα μετακινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη για την πορεία της ΔΕΘ, να ενισχύσουν το αγωνιστικό κομβόι των κινημάτων!

    Τηλ. Επικοινωνίας :
    Αττικής : 6944298970, 6944885002
    Πιερίας : 6973380700
    Πάτρας : 6973426334
    Θεσσαλονίκης : 6977034350 , 6974479243
    Λάρισας : 6976864058
    Καρδίτσας : 6977962095
    Τρικάλων : 6977403340
    Κορινθίας : 6977137090
    Αργολίδας - Αρκαδίας : 6936730668
    Web : diodiastop.blogspot.com

    Θ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011:
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

    rrr9 12 11 diodia

    Η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες-μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται...

    Σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος,

    οι εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς μας δρόμους αυξάνουν χωρίς όριο τις τιμές των διοδίων και κατασκευάζουν νέους σταθμούς διοδίων, ενώ τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ αυξάνονται κατακόρυφα με την καινούρια χρονιά.

    Σε βάρος της ζωής μας,

    Τέσσερις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στις 27/12/2010 στο φονικό δρόμο Κορίνθου-Πατρών, ενώ στο σύνολο του εθνικού οδικού δικτύου οι εταιρείες κατασκευής έχουν βάλει την ασφαλή μετακίνηση σε δεύτερη μοίρα.

    Σε βάρος της εργασίας μας,

    η εταιρεία Vinci (Ολυμπία Οδός) απολύει παράνομα 26 εργαζόμενους στην κατασκευή του οδικού άξονα Κορίνθου-Πατρών ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι στις μεταφορές στέλνονται στην ανεργία και την αβεβαιότητα μέσω της «μεταφοράς» τους σε άλλους κλάδους.

    Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος,

    οι δημόσιες συγκοινωνίες τεμαχίζονται και ξεπουλιούνται σε όφελος των ιδιωτικών μεταφορών, οι ήδη ελαστικές -για τις εταιρείες- συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών καταργούνται για τις υποχρεώσεις των παραχωρησιούχων αλλά ισχύουν για τις υποχρεώσεις του δημοσίου, τα χρέη και τα ελλείμματα που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις στις ΔΕΚΟ μεταφέρονται στους εργαζόμενους ενώ ιδιωτικοποιούνται τα κερδοφόρα φιλέτα (βλ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

    Σε βάρος του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών,

    Ολόκληρες ζώνες (Αττική, Πιερία, Φθιώτιδα, Βοιωτία) περικυκλώνονται από νέους σταθμούς διοδίων και αυθαίρετες εγκαταστάσεις των εταιρειών (βλ. αυθαίρετες εγκαταστάσεις διοδίων Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας).

    Ως εδώ!

    Κινήσεις και τοπικές επιτροπές ενάντια στα διόδια, επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια, ενεργοί πολίτες, εργαζόμενοι στις μεταφορές,

    Στις 9/1/2011 και ώρα 15:00 ανοίγουμε όλους τους σταθμούς διοδίων από τη Θεσσαλονίκη ως την Καλαμάτα και ένα νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα, τη ζωή και το μέλλον μας.
    diodiastop.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων

    ______________________________________________________________________________________________________________





    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 11/1/2011



    Δεν θα τους περάσει!



    Σοκαρισμένη από τις μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις χιλιάδων ανθρώπων την περασμένη Κυριακή σε όλη τη χώρα, αλλά και από την τεράστια ανταπόκριση της κοινής γνώμης στο δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να τρομοκρατήσει το κίνημα κατά των διοδίων και τους πολίτες. Έτσι, λειτουργώντας ως υποχείριο των ιδιωτικών εταιριών, προχώρησε σήμερα στη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου.



    Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος και οι κάτοικοι της περιοχής έριξαν χτες τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» ώστε να εμποδίσει την πρόσβαση των κατοίκων στους παράπλευρους δημοτικούς δρόμους και να τους υποχρεώσει έτσι να πληρώνουν καθημερινά και επανειλημμένα τα διόδια ακόμη και για να πηγαίνουν από τα σπίτια τους στα κτήματά τους! Τη νύχτα η εταιρία, προκλητική, ξαναέστησε τα κάγκελα, αλλά σήμερα το πρωί οι κάτοικοι και ο δήμαρχος απελευθέρωσαν εκ νέου την πρόσβαση στους δημοτικούς δρόμους. Ο δήμαρχος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι «κατόπιν εισαγγελικής εντολής».



    Η προκλητική σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση και τις ιδιωτικές εταιρίες. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δήμαρχο και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και την απόσυρση όλου του γελοίου και προκλητικού κατηγορητηρίου εναντίον του. Και ρωτάμε την κυβέρνηση-υπηρέτη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ»: Αφού είστε τόσο ευαίσθητοι στην τήρηση της νομιμότητας, ποιον από αυτή την εταιρία συλλάβατε για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, που επιπλέον έκοψε την Ελλάδα στα δύο επί πέντε μήνες;





    ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ, 12/1/2011, ΣΤΙΣ 9:00π.μ., ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΑΜΙΑΣ





    ______________________________________________________________________________________________________________



    ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Θεσσαλονίκη: 6974479243, Πιερία: 6973380700,

    Γιάννενα: 6972255216, Θεσσαλία: 6976864058, Φθιώτιδα: 6944749515, 6979115156,

    Αφίδνες: 6944298970, Αττική: 6974072825, 6972738059, Πελοπόννησος: 6936730668,

    Πάτρα: 6973426334, Ξάνθη: 6944729569, 6973824308



    www.diodiastop.com * diodiastop.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ



    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.



    ΚΑΛΕΣΜΑ



    Συνάδελφοι



    Ο αγώνας στις συγκοινωνίες βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Κυβέρνηση, ΜΜΕ, δικαστικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κάμψουν τον αγώνα διαρκείας που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Η κυβέρνηση φοβάται μήπως αυτός ο αγώνας μετατραπεί σε «ατμομηχανή» για όλο το εργατικό κίνημα και θέλει με όλους τους τρόπους να τον τσακίσει, γνωρίζοντας πως υπάρχουν προϋποθέσεις ο συγκεκριμένος αγώνας να επιφέρει ρήγμα στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, να έχει νίκη.



    Συνάδελφοι

    Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Για την οριστική απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες. Ο αγώνας τους πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των σωματείων, παίρνοντας αποφάσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις, που θα στηρίζουν ενεργητικά και μαχητικά τους εργαζόμενους.

    Να εκφράσουμε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη μας. Για να μην περάσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στήριξη της δήθεν "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να πάρουμε αποφάσεις για κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στο νόμο σφαγείο για τις δημόσιες μεταφορές, την ανατροπή των ΣΣΕ, τις απολύσεις και τις περικοπές, την αύξηση των εισιτηρίων και την κατάργηση δρομολογίων.

    Ως συντονισμός πρωτοβαθμίων σωματείων βρεθήκαμε μαζί στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του σωματείου του Μετρό για κοινούς αγώνες και δράσεις. Η πρόταση μας για συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση μέσα στον Γενάρη έγινε δεκτή σαν ένα ακόμα βήμα που θα ενώσει τα πιο διαφορετικά τμήματα του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική της κυβερνήσεις και του μνημονίου που διαλύουν τις συγκοινωνίες. Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε:



    Την Τέταρτη 12-1 στα γραφεία του συλλόγου Βιβλίου Χάρτου, Λόντου 6 Εξάρχεια στις 6μμ για να αποφασίσουμε τους τρόπους και τις μορφές αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή